Word 2000: Document met internationale tekens in bestandsnaam niet openen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 251383 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

In Windows Verkenner of deze Computer wanneer u dubbelklikt op een Word-document met een bestandsnaam die internationale tekens bevat, wordt het volgende foutbericht weer gegeven en het document niet wordt geopend:
De document naam of het pad is niet geldig.
Probeer een of meer van de volgende:
* Controleer of het pad dat correct is ingevoerd.
* In het menu bestand, klik op openen. Zoek het bestand met behulp van dit dialoog venster (<path>\ <document name="">)</document></path>

Oorzaak

Dit probleem treedt op wanneer u een document opent dat internationale tekens bevat die niet zijn opgenomen in de huidige systeem codetabel van Windows en zijn daarom niet herkend door Microsoft Windows.

Deze fout treedt bijvoorbeeld op als de standaard land instellingen zijn ingesteld op "Engels (VS)", en u probeert een document te openen met Chinese, Griekse of Servisch (Cyrillisch) tekens in de bestandsnaam.

U ontvangt niet dit foutbericht wanneer u een document met Duitse, Franse of Zweedse tekens opent, omdat deze talen gebruikmaken van dezelfde codepagina als Engels.

Workaround

Dit probleem wilt omzeilen, gebruikt u een van de volgende methoden:
  • Dubbelklikt u niet op het document in Windows Verkenner of deze Computer. In plaats daarvan opent het document in Microsoft Word. Hiertoe gaat u als volgt te werk:

    1. In Microsoft Word, klikt u opOpenop deBestandmenu.
    2. In deOpenhet dialoog venster Selecteer het document dat u wilt openen en klik vervolgens opOpen.
    - of -
  • Rechter muis knop op het bestand in Windows Verkenner of deze Computer, klikt u opNaam wijzigenin het snelmenu dat wordt weer gegeven, typt u een nieuwe bestandsnaam voor het document zonder de internationale tekens en druk op ENTER.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit is een probleem in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld.

Eigenschappen

Artikel ID: 251383 - Laatste beoordeling: dinsdag 1 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Word 2000 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbbug kbmt KB251383 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:251383

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com