Cikk azonosítója: 2520403 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Xunlei Thunder Download Manager bővítmény használata esetén az Internet Explorer 9 nem válaszol vagy összeomlik

A megoldás

Ez a kompatibilitási probléma az alább ismertetett módszerekkel oldható meg.

1. módszer: A Xunlei Thunder Download Manager bővítmény frissítése a legújabb verzióra. 

A Xunlei Thunder Download Manager bővítmény legújabb verzióra történő frissítéséhez látogasson el a következő webhelyre: http://dl.xunlei.com/xl7.html
A Xunlei Thunder Download Manager bővítmény ezen frissítése megoldja a kompatibilitási problémát.

A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a műszaki támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi adatok értesítés nélkül változhatnak, pontosságukat a Microsoft nem garantálja.

2. módszer: A Xunlei Thunder Download Manager bővítmény letiltása

A Xunlei Thunder Download Manager bővítmény letiltásához hajtsa végre a következő lépéseket: 
  1. Zárjon be minden Internet Explorer-ablakot.
  2. Nyisson meg egy új Internet Explorer-ablakot.
  3. Amikor a Xunlei Thunder Download Manager bővítmény kompatibilitási problémájával kapcsolatos értesítés érkezik, kattintson a Maradjon letiltva lehetőségre, vagy hagyja figyelmen kívül az értesítést.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a Xunlei Thunder Download Manager bővítmény nem működik megfelelően, ha a bővítmény le van tiltva.

További információ

A böngészőbővítményekről bővebben a Microsoft alábbi webhelyein tájékozódhat:
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2520403 - Utolsó ellenőrzés: 2012. május 21. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Windows Internet Explorer 9
Kulcsszavak: 
KB2520403
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com