Σφάλμα 012 όταν εκτελείτε το εργαλείο Azure Active Directory συγχρονισμού

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 2520976 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ

Όταν εκτελείτε το εργαλείο Microsoft Azure Active Directory συγχρονισμού στο λογαριασμό οργανωτική όπως Office 365, Azure ή Windows Intune, μπορείτε να λάβετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από MSOnlineServicesTeam@MicrosoftOnline.com:
Σφάλμα 012: Δεν είναι δυνατή η ενημέρωση αυτού του αντικειμένου σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Microsoft, επειδή η διεύθυνση διακομιστή μεσολάβησης που σχετίζεται με αυτό το αντικείμενο από το τοπικό υπηρεσίας καταλόγου Active Directory έχει ήδη συσχετιστεί με ένα άλλο αντικείμενο. Διορθώσετε αυτό το πρόβλημα στην τοπική υπηρεσία καταλόγου Active Directory.

ΑΙΤΙΑ

Αυτό το ζήτημα παρουσιάζεται αν ισχύει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες συνθήκες είναι αληθής:
  • Ένα αντικείμενο στο Active Directory εσωτερικής εγκατάστασης έχει μια διεύθυνση SMTP, η οποία είναι η ίδια με τη διεύθυνση SMTP του αντικειμένου που αναφέρει το ζήτημα.
  • Ένα αντικείμενο στο Active Directory εσωτερικής εγκατάστασης έχει ένα χαρακτηριστικό αλληλογραφίας που είναι ίδιος με το αντικείμενο που αναφέρει το ζήτημα.
  • Ένα αντικείμενο ήδη υπάρχει στο λογαριασμό σας του οργανογράμματος και έχει το ίδιο SMTP διεύθυνση ή αλληλογραφίας χαρακτηριστικό με το αντικείμενο στο Active Directory εσωτερικής εγκατάστασης.

ΛΎΣΗ

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

Μέθοδος 1: Ο εντοπισμός του αντικειμένου στο Active Directory εσωτερικής εγκατάστασης


Για να εντοπίσετε αντικείμενα υπηρεσίας καταλόγου Active Directory σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν ένα χαρακτηριστικό διεύθυνση ή αλληλογραφίας SMTP που είναι ίδιος με το αντικείμενο που αναφέρει το ζήτημα, εκτελέστε ένα ερώτημα LDAP στο Active Directory εσωτερικής εγκατάστασης.

Για παράδειγμα, εάν οι διευθύνσεις διακομιστή μεσολάβησης πρόβλημα είναι jsmith@contoso.com, το ερώτημα LDAP θα έχει την εξής:
(|(proxyAddresses = smtp:JSmith@contoso.com)(Mail=JSmith@contoso.com))
Αυτό το ερώτημα LDAP αναζητά σε όλα τα αντικείμενα στην υπηρεσία καταλόγου Active Directory που έχουν διεύθυνση διακομιστή μεσολάβησης ή τιμή χαρακτηριστικού αλληλογραφίας που περιέχει JSmith@contoso.com.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως το Active Directory Users and Computers για να εκτελέσετε ένα ερώτημα LDAP. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση ένα τέτοιο εργαλείο, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft TechNet στο Web:
Βασικά στοιχεία ερωτήματος LDAP
Εάν επιστραφούν πολλά αποτελέσματα, μπορείτε να επιλύσετε τα αποτελέσματα έτσι ότι μόνο ένα αντικείμενο έχει το χαρακτηριστικό διεύθυνση και αλληλογραφίας μεσολάβησης με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του προβλήματος.

Μέθοδος 2: Εντοπίστε το αντικείμενο Azure AD

Εάν το αντικείμενο στο Azure AD υπάρχει ήδη και έχει το ίδιο SMTP διεύθυνση ή αλληλογραφίας χαρακτηριστικό με το αντικείμενο στο Active Directory εσωτερικής εγκατάστασης, μπορείτε να εντοπίσετε και καταργήσετε το αντικείμενο βρίσκεται σε διένεξη ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον λογαριασμό του οργανισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από προεπιλογή, συγχρονισμού καταλόγου εκτελείται κάθε 3 ώρες. Για να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση του την προτεινόμενη διόρθωση για το χρήστη που έχει επηρεαστεί, μπορείτε να επιβάλετε συγχρονισμού καταλόγου, ώστε να εκτελείται αμέσως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο για να το κάνετε αυτό, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web:
Συγχρονίστε τους καταλόγους
Εξακολουθείτε να χρειάζεστε βοήθεια; Μεταβείτε το Κοινότητα του Office 365 τοποθεσία Web ή το Φόρουμ Azure υπηρεσίας καταλόγου Active Directory .

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 2520976 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 - Αναθεώρηση: 14.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Azure
  • Microsoft Office 365
  • Windows Intune
  • CRM Online via Office 365 E Plans
  • Microsoft Azure Recovery Services
  • Office 365 Identity Management
Λέξεις-κλειδιά: 
o365 o365a o365e o365m o365022013 kbmt KB2520976 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο έχει μεταφραστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και μπορείτε να το διορθώσετε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Community Translation Framework (CTF) (Πλαίσιο μετάφρασης κοινότητας). Η Microsoft παρέχει μηχανική μετάφραση, επεξεργασία μετά τη μηχανική μετάφραση από την κοινότητα και άρθρα μεταφρασμένα από επαγγελματίες προκειμένου να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής βάσης σε πολλές γλώσσες. Τα άρθρα μηχανικής μετάφρασης και αυτά που επεξεργάζονται ύστερα από μηχανική μετάφραση ενδέχεται να περιέχουν σφάλματα στο λεξιλόγιο, στη σύνταξη ή/και στη γραμματική. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες μας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CTF, μεταβείτε στην τοποθεσία http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/el.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη: 2520976

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com