Feil 012 når du kjører verktøyet Azure Active Directory-synkronisering

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 2520976 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

PROBLEMET

Når du kjører verktøyet Microsoft Azure Active Directory-synkronisering i kontoen din organisasjons som Office 365, Azure eller Windows Intune, kan du få følgende feilmelding i en e-postmelding som er sendt av MSOnlineServicesTeam@MicrosoftOnline.com:
012-feil: Kan ikke oppdatere dette objektet i Microsoft Online Services fordi proxy-adressen som er tilknyttet dette objektet i lokalt Active Directory er allerede knyttet til et annet objekt. Rette opp dette i den lokale Active Directory.

ÅRSAK

Dette problemet oppstår hvis ett eller flere av følgende betingelser er oppfylt:
  • Et objekt i den lokale Active Directory har en SMTP-adresse som er det samme som SMTP-adressen for objektet som rapporterer problemet.
  • Et objekt i den lokale Active Directory har et attributt for e-post som er identisk med objektet som rapporterer problemet.
  • Et objekt allerede finnes i kontoen din organisasjon, og har samme SMTP-adresse eller e-post-attributt som objektet i den lokale Active Directory.

LØSNING

Hvis du vil løse dette problemet, bruker du én av følgende metoder:

Metode 1: Finn objektet i den lokale Active Directory


For å finne lokale Active Directory-objekter som bruker en SMTP-adresse eller e-post-attributt som er identisk med objektet som rapporterer problemet, kan du kjøre en LDAP-spørring i den lokale Active Directory.

Hvis problemet proxy-adresser er jsmith@contoso.com, vil for eksempel LDAP-spørringen ligne på følgende:
(|(physicalDeliveryOfficeName = smtp:JSmith@contoso.com)(Mail=JSmith@contoso.com))
Denne LDAP-spørring, ser ut for alle objekter i Active Directory som har en proxy-adresse eller e-post-attributtverdi som inneholder JSmith@contoso.com.

Du kan bruke et verktøy som Active Directory-brukere og datamaskiner til å kjøre en LDAP-spørring. For mer informasjon om hvordan du bruker et slikt verktøy, kan du gå til følgende Microsoft TechNet-webområde:
Grunnleggende om LDAP-spørringer
Hvis flere resultater, kan du løse resultatene slik at bare ett objekt har proxy-adresse og e-attributt med problemet e-postadresse.

Metode 2: Finn objektet i Azure AD

Hvis objektet allerede finnes i Azure AD og har samme SMTP-adresse eller e-post-attributt som objektet i den lokale Active Directory, kan du finne og deretter Fjern motstridende objektet eller e-postadressen fra kontoen din organisasjon.

HVIS DU VIL HA MER INFORMASJON

Som standard kjører directory-synkronisering hver 3 timer. Hvis du vil minimere effekten av forslag til løsning på den aktuelle brukeren, kan du tvinge katalogsynkronisering skal kjøres umiddelbart. For mer informasjon om hvordan du gjør dette, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
Synkronisere mappene dine
Trenger du fortsatt hjelp? Gå til den Office 365-fellesskapet webområdet eller Azure Active Directory-forum .

Egenskaper

Artikkel-ID: 2520976 - Forrige gjennomgang: 11. juli 2014 - Gjennomgang: 12.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Azure
  • Microsoft Office 365
  • Windows Intune
  • CRM Online via Office 365 E Plans
  • Microsoft Azure Recovery Services
  • Office 365 Identity Management
Nøkkelord: 
o365 o365a o365e o365m o365022013 kbmt KB2520976 KbMtno
Maskinoversatt
VIKTIG: Denne artikkelen ble oversatt med maskinoversettelsesprogramvare fra Microsoft og muligens redigert av Microsoft Community via CTF-teknologi i stedet for av en oversetter. Microsoft tilbyr både menneskelig oversatte og maskinoversatte/Community-redigerte artikler, slik at du får tilgang til alle artiklene i vår Knowledge Base på ditt eget språk. En maskinoversatt eller Community-redigert artikkel er imidlertid ikke alltid perfekt. Den kan inneholde feil i vokabular, syntaks eller grammatikk, mye likt en fremmedspråklig som forsøker å snakke språket ditt. Microsoft har ikke ansvar for unøyaktige opplysninger, feil eller skade forårsaket av feilaktig oversettelse av innholdet eller kundenes bruk av informasjonen. Microsoft oppdaterer jevnlig maskinoversettelsesprogramvaren og -verktøyene for å forbedre redigering av maskinoversatte tekster.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 2520976

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com