Cikk azonosítója: 2528233 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A hardveres gyorsítás az Internet Explorer 9 új szolgáltatása, amelynek segítségével az Internet Explorer át tudja helyezni az összes grafikus vagy szöveges képalkotó folyamatot a központi feldolgozóegységből (CPU) a grafikus feldolgozó egységbe (GPU). Bizonyos esetekben szükséges a hardveres gyorsítás engedélyezése vagy letiltása a hardver- vagy szoftver-kompatibilitási problémák vizsgálatához, például adatfolyamokat vagy teljes képernyős videókat tartalmazó webhelyek esetén.

A hardveres gyorsítás automatikus engedélyezéséhez vagy letiltásához a cikket folytassa az „Automatikus javítás” szakasszal. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.

A hardveres gyorsítás engedélyezése
Microsoft Fix it 50763

A hardveres gyorsítás tiltása
Microsoft Fix it 50762


Megjegyzések
 • Az automatikus javítás nem működik, ha a videokártya vagy a videoillesztő nem támogatja a grafikus processzorral végzett hardveres gyorsítást.
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

Ha le kívánja tiltani a hardveres gyorsítást, és a weboldal megjelenítéséhez a hardveres képalkotás helyett a szoftveres képalkotást kívánja használni, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson a Start gombra, kattintson a Vezérlőpult, majd a Hálózat és biztonság elemre, végül kattintson az Internetbeállítások lehetőségre
 2. A Speciális lapon keresse meg a Grafikus gyorsítás részt.
 3. Jelölje be a Szoftveres feldolgozás használata GPU-használat helyett jelölőnégyzetet.
 4. Kattintson az Alkalmaz, majd az OK gombra.
 5. Zárja be az Internet Explorer 9 minden megnyitott ablakát, majd indítsa újra az Internet Explorer 9 böngészőt.
 6. Tekintse meg a weboldalt az Internet Explorer 9 böngészőben.
A hardveres gyorsítás ismételt engedélyezéséhez kövesse a fent ismertetett lépéseket, és törölje a Szoftveres feldolgozás használata GPU-használat helyett jelölőnégyzet jelölését.


Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

További információ

Támogatja a videokártyám és a videoillesztőm a hardveres gyorsítást?

Ha az Internet Explorer azt észleli, hogy a videokártya vagy a videoillesztő nem támogatja a grafikus processzorral történő hardveres gyorsítást, a Szoftveres feldolgozás használata GPU-használat helyett speciális beállítás jelölőnégyzete be lesz jelölve, és kiszürkítve fog megjelenni. Az Internet Explorer 9 az alábbi esetekben kikényszeríti a szoftveres képalkotást a grafikus processzorral történő képalkotás helyett:
 1. Ha az Internet Explorer 9 távoli asztal munkameneten belül fut
 2. Ha a számítógép grafikus processzora és annak illesztőprogramja megjelenik az Internet Explorer 9 szoftver-visszavonási listájában. A grafikus processzor és annak illesztőprogramja a következő esetekben jelenhet meg a szoftver-visszavonási listában:
  • A grafikus processzor és annak illesztőprogramja lassabban jeleníti meg az általános webtartalmakat, mint a szoftveres képalkotás.
  • A grafikus processzor illesztőprogramja súlyos stabilitási és biztonsági problémákkal küzd, például az Internet Explorer összeomlik a gyakran látogatott webhelyek megjelenítésekor.
  • A grafikus processzor vagy annak illesztőprogramja súlyos képminőségi problémákkal küzd a webtartalmak (például olyan új szolgáltatások, mint a HTML5, a CSS3, az SVG, a <canvas> és a <video>) vagy a népszerű ActiveX-vezérlők, például az Adobe Flash megjelenítésekor.

Ha az Internet Explorer 9 azt észleli, hogy a jelenlegi videokártya vagy videoillesztő nem támogatja a grafikus processzorral történő hardveres gyorsítást, előfordulhat, hogy megtalálhatja és letöltheti a videoillesztő egy újabb verzióját, amely támogatja a hardveres gyorsítást. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:

Ezek az információk asztali számítógépekre vonatkoznak. Ha laptop gépet használ, látogasson el a videokártya gyártójának webhelyére, és telepítse azon legújabb videoillesztőt, amely támogatja a grafikus processzorral történő gyorsítást. A hardvergyártóval való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat a Microsoft következő webhelyén találja:

Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája

 1. Nyissa meg a Windows Update szolgáltatást. Ehhez kattintson a Start gombra, kattintson a Minden program, majd a Windows Update lehetőségre. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy erősítse meg a műveletet.
 2. A bal oldali ablaktáblában kattintson a Frissítések keresése parancsra.
 3. Ha meg kívánja tekinteni a grafikus processzor frissített illesztőprogramjainak elérhetőségét, kattintson a választható frissítések hivatkozására. A Windows Update kilistázza az elérhető frissített illesztőprogramokat.
 4. Ha vannak elérhető frissítések, kattintson a telepíteni kívánt illesztőprogramra, majd a Telepítés gombra. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy erősítse meg a műveletet.
Az illesztőprogram kézi letöltése és telepítése

Ha a Windows nem talál illesztőprogramot a videokártyához, és az eszközhöz nem biztosítottak illesztőprogramot, a gyártó webhelyén is megkeresheti azt. Az illesztőprogramok frissítései általában az ilyen webhelyek támogatási részében érhetők el.

 1. Nyissa meg a Megjelenítési beállításokat. Ehhez kattintson a Start gombra, kattintson a Vezérlőpanel, Megjelenés és személyes beállítások, Személyes beállítások, végül a Képernyő lehetőségre.
 2. Kattintson a Megjelenítési beállítások módosítása, majd a Speciális beállítások lehetőségre, végül kattintson az Adapter lapra.
 3. Kattintson az Adapter lapra, és jegyezze fel az Adaptertípus mező értékét.
 4. Ezután kattintson a Tulajdonságok gombra, majd kattintson az Illesztőprogram lapra, és jegyezze fel az Illesztőprogram verziója mező aktuális értékét.
Frissített illesztőprogram kereséséhez látogassa meg a Hardver- és szoftverforgalmazók elérhetőségi információinak listája webhelyet. Miután megtalálta a gyártót, látogassa meg a webhelyét, és keresse meg, majd töltse le a legújabb illesztőprogramot a videokártyához.

Ha talál frissített illesztőprogramot, kövesse a webhelyen megjelenő telepítési utasításokat. A legtöbb illesztőprogram önmagát telepíti – azaz a letöltést követően általában csak duplán kell kattintani a fájlra a telepítés elindításához, és az illesztőprogram önmagát telepíti a számítógépre.

Néhány eszköz illesztőprogramját kézzel kell telepítenie. Ha olyan illesztőprogramot tölt le, amely nem telepíti önmagát, kövesse az alábbi lépéseket.

Ezen lépések végrehajtásához rendszergazdaként kell bejelentkeznie.

 1. Nyissa meg az Eszközkezelőt. Ehhez kattintson a Start gombra, kattintson a Vezérlőpult, majd a Rendszer és biztonság elemre, végül a Rendszer területen kattintson az Eszközkezelő lehetőségre. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy erősítse meg a műveletet.
 2. Nyissa meg az Eszközkezelőt. Ehhez kattintson a Start gombra, kattintson a Vezérlőpult, majd a Rendszer és biztonság elemre, végül a Rendszer területen kattintson az Eszközkezelő lehetőségre. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy erősítse meg a műveletet.
 3. Kattintson az Illesztőprogram lapra, kattintson az illesztőprogram frissítése lehetőségre, majd kövesse az utasításokat. Ha a rendszer rendszergazdai jelszót vagy megerősítést kér, írja be a jelszót, vagy erősítse meg a műveletet.
Megjegyzés: Ha a legújabb videoillesztő telepítése nem oldja meg a problémát, előfordulhat, hogy a videokártyát le kell cserélni a grafikus processzorral történő hardveres gyorsítást támogató videokártyára.

A Microsoft együttműködik a számítógépek és a grafikus processzorok gyártóival a készülékek legújabb illesztőprogramjainak automatikus frissítése érdekében.Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2528233 - Utolsó ellenőrzés: 2011. november 22. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 9
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme KB2528233
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com