A Rendszerfájl-védelem leírása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 253571 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ez a cikk a Windows Millennium Edition (Me) Rendszerfájl-védelméről szól.

További információ

A Rendszerfájl-védelem egy beépített funkció a Windows Me-ben, ami biztosítja, hogy a rendszer működése szempontjából kritikus fájlok ne legyenek lecserélve régebbi verziójúra vagy olyan verzióra, amit nem hagyott jóvá a Microsoft. Bármelyik termék le tudja cserélni a rendszerfájlokat, ha a fájlt a Microsoft által aláírt bejegyzéssel látják el, ami újabb fájlverzióra hivatkozik. Ha egy termék, beleértve a Microsoft termékeit is, megpróbál lecserélni egy Windows Millennium védett fájlt egy régebbi verziójú védett fájllal, a fájl automatikusan vissza fog cserélődni az eredeti védett fájlra. Ha egy telepítő program vagy felhasználó felülír vagy töröl egy központi rendszerfájlt, a rendszerfájl-védelem "csendben" visszaállítja a fájl eredeti verzióját. A rendszerfájl-védelem nem jelenít meg hibaüzenetet vagy más jellegű üzenetet a végrehajtási folyamat alatt. Nagyon lényeges információ, hogy a rendszerfájl-védelmet nem lehet kikapcsolni.

A rendszerfájl-védelem egy naplót vezet minden lecserélt védett fájlról. A naplófájl, Sfplog.txt, a Windows\System\SFP mappában található. Ha bármilyen bejegyzés van a naplófájlban (A Windows első indulását jelző bejegyzésen kívül), akkor a rendszerfájl-védelemnek meg kellett védeni a bejegyzett fájlokat. Ez nincs hatással a számítógépre telepített programok működésére.

Hivatkozások

További információt az Sfpdb.sfp és Filelist.xml fájlokról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál a cikk számára kattintva:
267282 A Description of the Sfpdb.sfp Database File

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 253571 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 11. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbinfo kbenv kbprod2web KB253571
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com