A Rendszerfájl-védelem leírása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 253571 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ez a cikk a Windows Millennium Edition (Me) Rendszerfájl-védelméről szól.

További információ

A Rendszerfájl-védelem egy beépített funkció a Windows Me-ben, ami biztosítja, hogy a rendszer működése szempontjából kritikus fájlok ne legyenek lecserélve régebbi verziójúra vagy olyan verzióra, amit nem hagyott jóvá a Microsoft. Bármelyik termék le tudja cserélni a rendszerfájlokat, ha a fájlt a Microsoft által aláírt bejegyzéssel látják el, ami újabb fájlverzióra hivatkozik. Ha egy termék, beleértve a Microsoft termékeit is, megpróbál lecserélni egy Windows Millennium védett fájlt egy régebbi verziójú védett fájllal, a fájl automatikusan vissza fog cserélődni az eredeti védett fájlra. Ha egy telepítő program vagy felhasználó felülír vagy töröl egy központi rendszerfájlt, a rendszerfájl-védelem "csendben" visszaállítja a fájl eredeti verzióját. A rendszerfájl-védelem nem jelenít meg hibaüzenetet vagy más jellegű üzenetet a végrehajtási folyamat alatt. Nagyon lényeges információ, hogy a rendszerfájl-védelmet nem lehet kikapcsolni.

A rendszerfájl-védelem egy naplót vezet minden lecserélt védett fájlról. A naplófájl, Sfplog.txt, a Windows\System\SFP mappában található. Ha bármilyen bejegyzés van a naplófájlban (A Windows első indulását jelző bejegyzésen kívül), akkor a rendszerfájl-védelemnek meg kellett védeni a bejegyzett fájlokat. Ez nincs hatással a számítógépre telepített programok működésére.

Hivatkozások

További információt az Sfpdb.sfp és Filelist.xml fájlokról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál a cikk számára kattintva:
267282 A Description of the Sfpdb.sfp Database File

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 253571 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 11. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbinfo kbenv kbprod2web KB253571
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com