A Windows tálca áthelyezése alapértelmezett helyéről, illetve visszahelyezése oda

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 253679 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglalás

A cikkből megtudhatja, hogyan helyezheti át a tálcát alapértelmezett helyéről, valamint azt, hogy miként helyezheti azt vissza oda. Ha automatikusan szeretné visszahelyeztetni a tálcát alapértelmezett helyére Windows XP vagy Windows Vista rendszerben, a cikk olvasását folytassa az Automatikus javítás szakasszal. A probléma saját kezű javításáról Windows 98, Windows Millennium Edition, Windows XP és Windows Vista rendszer esetén a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

További információ

A Windows tálca áthelyezése alapértelmezett helyéről, azaz képernyő aljáról a képernyő három másik szélének valamelyikére:
 1. Kattintson a tálca egy üres területére.
 2. Nyomja le és tartsa nyomva a bal egérgombot, majd húzza az egérmutatót kívánt a helyre a képernyőn. Így például a tálca függőlegesen, a képernyő jobb oldalán is elhelyezhető.
 3. Engedje el az egérgombot, miután az egérmutatót a képernyő megfelelő helyére húzta.
Windows 98 és Windows Millennium Edition rendszerben, ha a tálcát nem lehet áthelyezni, ellenőrizze, hogy a tálca áthelyezése engedélyezve van-e. Windows XP vagy Windows Vista rendszerben győződjön meg arról, hogy A Tálca zárolása beállítás nincs engedélyezve. A tálca állapotának ellenőrzése:
 1. Mutasson a Start menü Beállítások pontjára, majd kattintson a Vezérlőpult parancsra.
 2. Kattintson duplán a Tálca és Start menü elemre.
  • Windows Millennium Edition rendszerben kattintson a Speciális elemre, és ellenőrizze, hogy a Tálca fejléc alatt látható Start menü és tálca listában az Áthelyezés és átméretezés engedélyezése elem mellett nem látható-e jelölés. Ha nem látható, jelölje be a jelölőnégyzetet a funkció engedélyezéséhez, kattintson az OK gombra, majd zárja be a Vezérlőpult ablakot. Ha be van jelölve az adott elem, kattintson a Mégse gombra, végül zárja be a Vezérlőpult ablakot.
  • Windows XP vagy Windows Vista rendszerben válassza a Tálca lapot, és ellenőrizze, hogy A Tálca zárolása jelölőnégyzet üres-e. Ha be van jelölve, törölje a jelölőnégyzet jelölését a funkció tiltásához, kattintson az OK gombra, majd zárja be a Vezérlőpult ablakot. Ha nincs bejelölve az adott elem, kattintson a Mégse gombra, végül zárja be a Vezérlőpult ablakot.
Megjegyzés: A tálca a képernyő bal és jobb oldalán, illetve a tetején vagy az alján egyaránt rögzíthető, a Start gomb, illetve a gömb alakú Windows embléma azonban nem helyezhető át a tálcán belül.

Automatikus javítás

Ha automatikusan vissza szeretné helyezni a tálcát alapértelmezett helyére Windows XP vagy Windows Vista rendszerben, kattintson az Automatikus javítás gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.

Megjegyzés: A javítás futtatásakor bezárja a Windows Intéző megnyitott ablakait.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50192


Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven jelenik meg. Az automatikus javítás azonban a Windows más nyelvi változatai esetében is használható.

Megjegyzés: Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikk olvasását folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.


Kézi javítás

A tálca alapértelmezett helyzetbe való visszaállításához indítsa újra a számítógépet csökkentett módban. Ha a számítógépet csökkentett módban kívánja indítani, indítsa újra azt, a bekapcsoláskor elvégzett teszt után tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, és az Indítási mód menüből válassza a Csökkentett mód lehetőséget. A számítógép újraindítása után a tálca az alapértelmezett helyzetben lesz látható.

Megjegyzés: Ha a számítógép bekapcsolásakor lenyomva tartja a CTRL billentyűt, előfordulhat, hogy a billentyűzet hibájára utaló üzenetet kap. Ilyenkor nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja ezt a hibaüzenetet.

Megoldódott a probléma?

Ellenőrizze, hogy megszűnt-e a hiba. Ha a probléma megoldódott, nincs további teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 253679 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 25. - Verziószám: 7.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
Kulcsszavak: 
kbmsifixme kbfixme kbhowto kbprod2web kbui KB253679
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com