Flytta Aktivitetsfältet i Windows från standardplatsen eller återställa det till standardplatsen

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 253679 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

Sammanfattning

I den här artikeln beskrivs hur du flyttar aktivitetsfältet från standardplatsen. Här visas även hur du återställer aktivitetsfältet till dess ursprungliga plats. Om du vill återställa aktivitetsfältet till dess ursprungliga plats i Windows XP eller Windows Vista kan du låta oss göra det. Gå i så fall till avsnittet Lös det åt mig. Om du själv vill åtgärda problemet i Windows 98, Windows Me, Windows XP eller Windows Vista går du till avsnittet Jag löser det själv.

Mer information

Så här flyttar du aktivitetsfältet från standardplatsen vid skärmens nederkant till någon av de andra tre kanterna på skärmen:
 1. Klicka på en tom plats i aktivitetsfältet.
 2. Håll ned den primära musknappen och dra muspekaren till den plats på skärmen där du vill placera aktivitetsfältet. Du kanske vill ha aktivitetsfältet vertikalt på skärmens högra sida.
 3. När du har flyttat muspekaren till den plats där du vill ha aktivitetsfältet släpper du musknappen.
Om du använder Windows 98 eller Windows Me och du inte kan flytta aktivitetsfältet, ser du till att alternativet för att flytta aktivitetsfältet är aktiverat. Om du använder Windows XP eller Windows Vista ser du till att alternativet Lås Aktivitetsfältet inte är aktiverat. Så här kontrollerar du aktivitetsfältets status:
 1. Klicka på Start, peka på Inställningar och klicka sedan på Kontrollpanelen.
 2. Dubbelklicka på Aktivitetsfältet och Start-menyn.
  • I Windows ME klickar du på Avancerat och ser sedan till att alternativet för att aktivera flyttning och storleksändring är markerat på Start-menyn och aktivitetsfältlistan under aktivitetsfältsrubriken. Om alternativet inte är markerat klickar du i rutan så att det markeras, klickar på OK och stänger sedan Kontrollpanelen. Om alternativet är markerat klickar du på Avbryt och stänger Kontrollpanelen.
  • I Windows XP och Windows Vista väljer du fliken Aktivitetsfält och ser till att alternativet Lås Aktivitetsfältet inte är markerat. Om alternativet är markerat klickar du i rutan så att det avmarkeras, klickar på OK och stänger sedan Kontrollpanelen. Om alternativet inte är markerat klickar du på Avbryt och stänger Kontrollpanelen.
OBS! Aktivitetsfältet kan läggas på vänster sida, höger sida, längst upp eller längst ned på skärmen. Du kan inte flytta Start-knappen eller Windows-märket från en sida till en annan i aktivitetsfältet.

Lös det åt mig

Om du vill att aktivitetsfältet ska återställas automatiskt till standardplatsen i Windows XP och Windows Vista klickar du på knappen eller länken Lös det. Klicka på Kör i dialogrutan Filhämtning och följ anvisningarna i guiden.

Obs! När den här lösningen körs stängs alla öppna fönster i Utforskaren.


Lös det här problemet
Microsoft Fix it 50192


Obs! Den här guiden finns bara på engelska men den automatiska korrigeringsfilen fungerar även för andra språkversioner av Windows.

Obs! Om du inte sitter vid datorn där problemet finns, kan du spara den automatiska korrigeringsfilen på en flash-enhet eller en cd och sedan köra den på rätt dator.

Gå sedan till avsnittet Löste det här problemet?.


Jag löser det själv

Du återställer aktivitetsfältet till dess ursprungliga position genom att starta om datorn i felsäkert läge. Starta om datorn, håll ned CTRL-tangenten när POST (Power On Self Test) har avslutats och välj sedan Felsäkert läge på Start-menyn. Aktivitetsfältet återställs till standardpositionen när du startar om datorn.

Obs! Om du håller CTRL nedtryckt medan datorn startar kan ett meddelande om tangentbordsfel visas. I så fall kan du bortse från meddelandet.

Löste det här problemet?

Kontrollera om problemet har lösts. I så fall är du klar med den här artikeln. Om problemet inte är åtgärdat kan du kontakta supporten.

Egenskaper

Artikel-id: 253679 - Senaste granskning: den 25 september 2011 - Revision: 5.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Ultimate
Nyckelord: 
kbhowto kbprod2web kbui KB253679

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com