Feilmeldinger om for lite minne selv om det er mye minne installert

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 253912 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Hvis denne artikkelen ikke beskriver dine maskinvarerelaterte problemer, går du til følgende webområde for å vise flere artikler om maskinvare:
http://support.microsoft.com/default.aspx/w98?sid=460
Vis alt | Skjul alt

Symptom

Hvis en datamaskin som kjører en av Windows-versjonene som er nevnt ovenfor, har mer enn 512 MB (for eksempel 768 MB) fysisk minne (RAM), kan det hende du opplever ett eller flere av følgende symptomer:
 • Det er ikke sikkert du kan åpne en MS-DOS-økt (eller ledetekst) mens Windows kjører. Hvis du prøver, kan det hende du får følgende feilmelding:
  Ikke nok minne til å kjøre dette programmet.
  Avslutt ett eller flere programmer og prøv på nytt.
 • Det kan hende datamaskinen slutter å svare (henger) mens Windows starter eller stopper og viser følgende feilmelding:
  Ikke nok minne til å initialisere Windows. Avslutt ett eller flere minneresidente programmer, eller fjern unødvendige verktøy fra filene Config.sys og Autoexec.bat, og start datamaskinen på nytt.

Årsak

Vcache (Windows 32-biters hurtigbufferdriver for beskyttet modus) bestemmer den maksimale bufferstørrelsen på grunnlag av hvor mye minne som er tilgjengelig når Windows starter. Vcache reserverer deretter nok minneadresser til at det får tilgang til en buffer med maksimal størrelse, slik at det kan øke bufferen til denne størrelsen ved behov. Adressene tilordnes i et område med virtuelle adresser fra 0xC0000000 til 0xFFFFFFFF (3 til 4 gigabyte) som kalles systemområdet.

På datamaskiner med mye minne kan den maksimale hurtigbufferstørrelsen være så stor at Vcache bruker alle adressene i systemområdet, slik at ingen virtuelle minneadresser er tilgjengelige til andre funksjoner, for eksempel til å åpne en MS-DOS-ledetekst (opprette en ny virtuell maskin).

Workaround

Bruk en av følgende metoder for å omgå dette problemet:
 • Bruk innstillingen MaxFileCache i System.ini-filen til å redusere den maksimale minnemengden som Vcache bruker, til 512 MB (524 288 kB) eller mindre. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker innstillingen MaxFileCache, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
  108079Maksimal hurtigbufferstørrelse for 32-biters filtilgang
 • Bruk Systemkonfigurasjon til å begrense mengden minne som Windows bruker, til 512 MB eller mindre.Hvis du vil ha mer informasjon om bruk av Systemkonfigurasjon, klikker du artikkelnummeret nedenfor for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
  181966 Avanserte innstillinger for feilsøking i Systemkonfigurasjon
  (Denne artikkelen kan være på engelsk).
 • Reduser mengden minne som er installert på datamaskinen, til 512 MB eller mindre.

Status

Microsoft har bekreftet at dette er et problem for Microsoft-produktene som er nevnt på begynnelsen av denne artikkelen.

Mer informasjon

Vcache er begrenset internt til en maksimal hurtigbufferstørrelse på 800 MB.

Dette problemet oppstår sannsynligvis oftere med AGP-skjermkort fordi AGP-minneåpningen også er tilordnet til adresser i systemområdet. Hvis Vcache for eksempel bruker en maksimal hurtigbufferstørrelse på 800 MB og et AGP-skjermkort er tilordnet en minneåpning på 128 MB, er det lite adresseområde igjen til andre systemkoder og -data som også skal bruke dette området med virtuelle adresser.

Egenskaper

Artikkel-ID: 253912 - Forrige gjennomgang: 17. mai 2011 - Gjennomgang: 3.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Windows 95
Nøkkelord: 
kbdiskmemory kberrmsg kbprb KB253912

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com