Grupate SQL Server, don'ts și avertismente de bază

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 254321 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Acest articol descrie unele importante și interdicții pentru folosind SQL Server grupate fermă de servere cu versiuni diferite de SQL Server.

Importante Toți clienții care sunt încă utilizați gruparea cu SQL Server 6.5 și SQL Server 7.0 ar trebui să faceți upgrade la SQL Server 2000 sau SQL Server 2005, de îndată ce este posibil să facă acest lucru. Următoarele instrumente, caracteristici și componente sunt acceptate cu failover clustering în SQL Server 2000 Enterprise Edition:
 • Serviciul Microsoft Search
 • Mai multe instanțe
 • SQL Server Enterprise Manager
 • Managerul de Control consolidare servicii
 • Replicare
 • SQL Profiler
 • SQL Query Analyzer
 • consolidare servicii analiză SQL Server 2005
Notă Microsoft produs suport consolidare servicii (PSS) suportă SQL Server Failover Clustering descris în următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
327518 Politica de suport Microsoft SQL Server pentru Microsoft Clustering
SQL Server Enterprise Edition trebuie să fie instalat pentru sprijin dacă SQL Server este utilizat împreună cu Microsoft Cluster Server (CSM).

Informații suplimentare

Bune practici pentru instalarea SQL Server

Când se instalează SQL Server 2000 sau SQL Server 2005, vă recomandăm că aveți administratorul domeniului urmați instrucțiunile care sunt descrise în următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
319723 Cum se utilizează autentificarea Kerberos în SQL Server
Microsoft Knowledge bază anghinară 319723 descrie cum se utilizează autentificarea Kerberos în SQL Server. Articolul, de asemenea, descrie cum se permite autentificarea Kerberos pe clustere de failover SQL Server.

Instrucțiunile care sunt enumerate în articolul din bază de cunoștințe Microsoft 319723 oferă următoarele avantaje:
 • Puteți elimina problemele de nume principal serviciu (SPNs) care sunt înregistrate corect.
 • Se poate evita un mesaj de avertizare în timpul instalării SQL Server, dacă specificați un cont de utilizator de domeniu ca SQL Server service pornire cont. Acest mesaj de avertizare este documentat în următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
  303411 Veți primi un "Avertisment SuperSocket Info" informații de avertizare atunci când un cont de serviciu SQL Server este un utilizator de domeniu
 • Dacă modificați ulterior Adresă IP sau nume de sign-in de domeniu, nu trebuie să actualizați manual SPNs de serviciul SQL Server.

Securitate

SQL Server 2000

Contul de serviciu care să porni?i serviciul SQL Server într-un cluster de failover SQL Server trebuie să fie un membru direct al grupului local administratori. Acest cont de serviciu nu trebuie să fie un membru al grupului local administratori printr-un membru al grupului. Această configurare poate provoca probleme de securitate tranzitorii. Dacă nu vrei la contul de serviciu să fie în grup local administratori, trebuie să acorde urmatoarele drepturi de utilizator pentru contul de serviciu:
 • Ca parte a sistemului de operare = SeTcbPrivilege
 • Bypass Traverse verificarea = SeChangeNotify
 • Blocare pagini în memorie = SeLockMemory
 • Faceți conecta ca un loc de muncă lot = SeBatchLogonRight
 • Faceți conecta ca un serviciu = SeServiceLogonRight
 • Înlocuiți un proces de nivel Token = SeAssignPrimaryTokenPrivilege

SQL Server 2005

Pentru fiecare serviciu grupate într-o instanță de SQL Server 2005 care îl instalați, vi se solicită să introduceți un nume de domeniu și un nume de grup, Grupuri de domeniu pentru consolidare servicii de cluster în pagina de expertul de instalare SQL Server. Introduceți nume de sign-in de domeniu și nume de sign-in de grup în Domeniului\GroupName formatul. Când specificați grupuri de domeniu, trebuie să utilizați următoarele linii directoare:
 • Grupuri de domeniu trebuie să fie în același domeniu ca contul pe care le utilizați să faceți conecta la sistem. De exemplu, dacă contul pe care le utilizați să faceți conecta la sistem este în domeniul SQLSVR și domeniu de SQLSVR este un domeniu de copil de domeniu MYDOMAIN, trebuie să specificați un grup de domeniu în domeniul SQLSVR. Domeniul SQLSVR poate conține conturi de utilizator de domeniu MYDOMAIN.
 • Contul de serviciu pentru un serviciu de cluster specifice trebuie să fie un membru direct al grupului de domeniu. Acest cont de serviciu nu trebuie să fie un membru al grupului de domeniu prin intermediul unui membru al grupului. program de instalare SQL Server 2005 nu va verifica subgrupuri pentru a determina dacă un cont de serviciu este într-un grup de domeniu.
 • Contul de serviciu pentru un anumit serviciu de cluster nu trebuie să fie membru direct al grupului local administratori.
 • Domeniu și grup de domeniu trebuie să existe deja când executați program de instalare SQL Server 2005. Puteți obține nume de sign-in de grupuri de domeniu existente la administrator domeniu. Sau, aveți posibilitatea să creați grupuri de domeniu pentru SQL Server 2005 failover cluster. Dacă creați un grup de domeniu pentru SQL Server 2005 failover cluster la scurt marcă de timp înainte de a vă rula program de instalare SQL Server 2005, trebuie să așteptați un marcă de timp pentru grup de domeniu nou să reproducă în rețeaua corporativă.
 • Grupuri de domeniu trebuie să conțină conturile de serviciu corespunzătoare. În cazul în care la conturile de serviciu nu sunt membri ai grupurilor de domeniu adecvate atunci când instalați SQL Server 2005, program de instalare SQL Server 2005 adaugă la conturile de serviciu a grupurilor de domeniu. Prin urmare, cont pe care le utilizați pentru a rula program de instalare SQL Server 2005 trebuie să aibă suficiente permisiuni pentru a adăuga conturi la grupuri de domeniu.

  Dacă program de instalare de Server SQL se execută sub un cont care nu are permisiunea de a adăuga conturi din Grupa de domeniu, conturile de serviciu trebuie să fie deja membri ai grupului de domeniu adecvate.
 • Pentru a menține controlul cele mai precise asupra permisiuni, vă recomandăm să specificați grupul domeniu diferit și un cont de serviciu diferit pentru fiecare serviciu grupate și pentru fiecare server virtual. Cu toate acestea, încă utilizați același grup de domeniu și același serviciu de cont pentru Toate serviciile de SQL Server. Sau, puteți utiliza același domeniu de grup și conturile de serviciu diferit pentru fiecare serviciu de SQL Server.
 • Grupul de domeniu pentru serviciile SQL Server grupate nu trebuie să fi partajate cu orice altă aplicație.
 • Grupul de domeniu trebuie să fie grupul global domeniu în loc de grupul universal domeniu.
Pentru mai multe informații despre aceste linii directoare, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
910708 Trebuie să specificați grupuri de domeniu pentru consolidare servicii grupate de SQL Server atunci când instalați un cluster de failover SQL Server 2005
Notă Pentru a depana problemele de grup domeniu, trebuie să aveți acces la controlerul de domeniu.

În plus, nu se acceptă instalarea SQL Server 2005 instanțe failover cluster într-un mediu în care orice nod este un controler de domeniu.

Pentru mai multe informații despre drepturi utilizator și permisiunile acordate pentru conturile serviciul SQL Server și despre listele de control al accesului (ACL-uri) care sunt create pentru conturile serviciul SQL Server, consulta?i subiectul "Setarea sus Ferestre serviciu conturi" în SQL Server 2005 carti Online.

Porni și opri consolidare servicii de SQL Server

SQL Server 2005 failover cluster cazuri

SQL Server 2005 acceptă pornirea și oprirea SQL Server consolidare servicii utilizând oricare dintre următoarele instrumente:
 • Cluster Administrator
 • Manager de configurare SQL Server
 • Configurare de suprafață SQL Server
 • SQL Server Management Studio
Notă Nu utilizați serviciile de completare snap-in pentru a opri un cluster instanță de SQL Server. Dacă utilizați de completare snap-in consolidare servicii, consolidare servicii de cluster repornește SQL Server.

Instanțe de cluster SQL Server 2000 failover

SQL Server 2000 failover cluster instanțele nu au restricții de mai sus. Vă recomandăm să utilizați SQL Server Enterprise Manager, consolidare servicii de Server SQL applet sau Cluster Administrator pentru a porni și a opri consolidare servicii de virtual server SQL Server 2000. Deși puteți utiliza Managerul de Control consolidare servicii sau elementul de consolidare servicii în Panou de control pentru a porni și a opri serviciile fără a deteriora registru, aceste opțiuni nu va provoca serviciile să stați într-un stat oprit. În schimb, vor fi detectate consolidare servicii de cluster server, și veți primi mai multe event ID 17052 eroare mesaje în serverul SQL. Aceste mesaje de eroare se aseamănă cu următorul text:
[sqsrvres] CheckServiceAlive: Serviciul este mort [
[sqsrvres] OnlineThread: serviciul oprit în marcă de timp ce așteaptă QP
[sqsrvres] OnlineThread: Eroare 1 aducerea resurse online
După ce primiți aceste mesaje de eroare, Serviciu de cluster repornește SQL Server. Acest comportament este de așteptat pentru aceste tipuri de erori.

SQL Server 6.5 și SQL Server 7.0 instanțe failover cluster

Pentru a porni sau opri SQL Server, SQL Server executiv sau SQL Agent consolidare servicii la un server virtual SQL Server 6.5 sau SQL Server 7.0, trebuie să utilizați Microsoft Cluster Administrator sau instrumentul de linia Către de comandă Cluster.exe.

Dacă încercați să porniți sau opriți serviciile în orice alt mod (de exemplu, din Panou de control, Manager de serviciul SQL sau SQL Enterprise Manager), registry poate fi corupt, și trebuie să uncluster sau complet reinstalati SQL Server.

Cel mai frecvent semn de a început un serviciu incorect este că conturile de serviciu apar ca un talmeș-balmeș de caractere ASCII.

Dacă aveți nevoie pentru a începe SQL Server dintr-o linia Către de comandă, trebuie să utilizați instrumentul Cluster Administrator sau Cluster.exe să ia prima serviciile SQL Server, SQL executiv sau SQL Agent offline.

Când porniți SQL Server dintr-o linia Către de comandă, conectivitate are loc folosind nume de sign-in de virtual server. Singura modalitate de a face o conexiune locală este dacă resursele sunt deținute de nodul din care ați instalat inițial SQL Server.

SQL Enterprise Manager

SQL Server 6.5 și SQL Server 7.0 instanțe failover cluster

Imposibil de modificat nume de sign-in contului de serviciu la SQL Enterprise Manager. Dacă aveți nevoie pentru a schimba nume de sign-in, Microsoft recomandă să uncluster și apoi recluster SQL Server cu noul cont de utilizator de domeniu. Pentru mai multe informații despre schimbarea de conturi de serviciul SQL Server, consultați următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
239885 Cum de a schimba conturile de serviciu pentru un computer cluster care execută SQL Server
Avertizare Dacă nu reușiți să urmați instrucțiunile din articolul Q239885, trebuie să eliminați manual SQL server complet de ambele noduri, iar apoi reinstalati SQL Server după ce vă asigura bazele acoperire de date SQL Server.

În cazul în care contul de serviciu pentru SQL Server nu este un administrator într-un cluster, partajările de administrare nu poate fi ?tearsă pe orice noduri ale clusterului. Partajările de administrare trebuie să fie disponibile într-un cluster pentru SQL Server pentru a funcționa.

Instanțe de cluster SQL Server 2000 failover

SQL Enterprise Manager trebuie să utilizați pentru a face toate modificările la conturile de serviciu SQL sau parole.

SQL Server 2005 Analysis Services (OLAP)

SQL Server 2005 OLAP este pe deplin conștient de cluster, și aveți posibilitatea să selectați instalațiile grupate în timpul configurării inițiale.

consolidare servicii analiză SQL Server 2000 (OLAP)

Deși componenta SQL Server 2000 analiza serviciilor (OLAP) nu este dependentă de cluster, este posibil să se atingă soluții de analiză consolidare servicii disponibilitate ridicată urmând pașii din următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
308023 Cum să cluster SQL Server 2000 analiza consolidare servicii în Windows 2000 și Windows Server 2003

Conectivitate SQL

Bibliotecile de rețea SQL Server 2005

Cu lansarea SQL Server 2005, SQL Native Client a fost adăugat la Listă tabel de acceptat de protocoale. Protocoale suportate se numără următoarele:
 • Memoria partajată

  Notă Clienții care utilizează Microsoft Data Access Components (MDAC) 2.8 orearlier versiuni de MDAC nu utilizează un protocol de memorie partajată. Dacă încercați să Protocolul de memorie usea partajate, clientii sunt pornite automat la Protocolul de NamedPipes.
 • Numit tevi
 • TCP/IP
 • PRIN INTERMEDIUL
 • Instalare SQL Native Client

  SQL Native Client (SQLNCLI) este o tehnologie de acces adata nou în SQL Server 2005. SQL Native Client isa date de sine stătătoare acces aplicarea interfața de programare (API) care este usedfor atât OLE DB și ODBC. SQL Native Client combină SQL Server OLE DBProvider și SQL Server ODBC Driver într-un DLL native. SQL NativeClient oferă, de asemenea, o nouă funcționalitate care este separată și distinctă de MDAC.Utilizați program de instalare de Server SQL pentru a instala SQL Native Client ca parte ofSQL Server 2005 Tools. Pentru mai multe informații despre acest lucru și alte networklibraries, consultați documentația Online SQL Server 2005.

  Notă SQL Server 2005 nu acceptă protocolul Banyan viță de vie a SequencedPacket (SPP), Multiprotocol, AppleTalk sau NWLink IPX/SPX networkprotocols. Clientii care anterior conectate utilizând aceste protocoale mustselect un protocol diferit pentru conectarea la SQL Server 2005.

Bibliotecile de rețea SQL Server 2000

Instalările SQL Server grupate necesită protocolul TCP/IP, și vă recomandăm să instalați și permite Protocolul de canale declarate. TCP/IP este necesară, deoarece este protocolul acceptate numai pentru utilizarea cu server de clustere.

Pentru mai multe informații despre cerința de canale declarate, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
831127 Numit tevi de sprijin nu poate fi eliminat pe un server virtual care execută SQL Server 2000 pachet Service Pack 3
Orice resurse suplimentare care sunt adăugate la un grup de SQL trebuie să aibă propriile resurse dedicate NetworkName și IPAddress.

SQL Server 6.5 și SQL Server 7.0 instanțe failover cluster

În cazul în care orice resurse de cluster sunt dependente de orice resurse SQL Server, trebuie să eliminați aceste arbore de dependență înainte de a vă uncluster virtual server. Dacă nu faci acest lucru, serverul virtual va fi eliminat incomplet și nu va putea fi re-grupate până când nu a reușit înlăturarea cluster SQL este finalizat.

Notă În cazul în care unitatea de cvorum este folosit pentru resurse suplimentare de CSM și aceste resurse provoca o failover, toate resursele de cluster sunt indisponibile până că resursa de cluster și cluster IP adresă și rețea nume de sign-in sunt nou online.

Avertizare Orice modificări ale setărilor de rețea în SQL Server 6.5 trebuie făcută în marcă de timp ce SQL Server este unclustered, așa cum este subliniat în următorul articol în bază de cunoștințe Microsoft:
189037 BUG: Instalare SQL nu se schimba de securitate și opțiuni de suport rețea cu SVS
Pentru informații suplimentare despre conectivitate comune probleme atunci când vă conectați sau să configurați un cluster server SQL Server, consultați următoarele articole din bază de cunoștințe Microsoft:
273673 Descrierea de conexiunile de client SQL Virtual Server
235987 Virtuale bazate pe SQL Server 7.0 serverul acceptă numai utilizarea de o adresa TCP/IP
244980 Cum de a schimba adresele IP rețea de instanțe de cluster SQL Server failover
187708 Imposibil de conectat la SQL server virtuale prin prize în cluster

Asculta-pe TCP/IP porturi multiple

SQL Server 7.0 oferă suport pentru mai multe porturi ascultă-pe o singură subre?ea. Acest sprijin nu este destinat utilizării pe mai multe subre?ele sau pentru a asigura disponibilitatea suplimentare.

Dacă aveți nevoie de mai multe porturi ascultă-pe TCP/IP, trebuie să facă următoarele modificări în registry, înainte de a executa Expertul Cluster.

Importante Acest secțiune, metodă sau activitate conține pași care vă spune cum să modificați registry. Cu toate acestea, grave probleme ar putea apărea dacă modificați registry incorect. Prin urmare, asigurați-vă că urmați acești pași cu atenție. Pentru protecția adăugată, face o copiere de rezervă registry înainte de a modifica aceasta. Apoi, aveți posibilitatea să restabiliți registry dacă apare o problemă. Pentru mai multe informații despre modul de rezervă și restabilirea registry, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
322756 Cum să face o copiere de rezervă și restabilirea registry-ului în Windows
 1. Scrobeală registru redactor (Regedt32.exe).
 2. Localizați ListenOn valoarea în următoarea cheie de registry:
  HKEY_LOCAL_Machine\Software\Microsoft\MSSQLServer\MSSQLServer
 3. În meniul Editare , faceți clic pe Multi șir, și introduceți porturi suplimentare de la asculta. De exemplu, pentru a adăuga port1435, introduceți următorul text și apoi faceți clic pe OK:
  SSMSSO70, 1435
 4. Închideți Registry Editor.
Aici sunt câteva exemple de alte porturi care le-ar putea adăuga:
 • SSMSSO70, 1436
 • SSMSSO70, 1437
Testați conectivitatea la porturile vă adăugați și apoi continua cu expertul Cluster.

SQL Server (toate versiunile) și câștigă de configurare

Înainte de a vă cluster SQL Server, asigurați-vă că aveți configurația corectă pentru Windows Internet nume de sign-in Service (WINS) pentru utilizarea într-un cluster, cum este explicat în următoarele articole din bază de cunoștințe Microsoft:
193890 Recomandat victorii de configurare pentru Microsoft Cluster Server
195462 CÂȘTIGĂ înregistrare și comportamentul de Adresă IP pentru Microsoft Cluster Server
Va trebui să adăugați niciodată statice intrările în victorii pentru grupate fermă de servere SQL Server sau Microsoft Cluster Server (CSM) resurse; Acest lucru este explicat în următorul articol în bază de cunoștințe Microsoft:
217199 Statice câștigă intrări cauza nume de sign-in de rețea pentru a merge offline

Performanță contoare instanțe de cluster onSQL Server 7.0 failover

SQL Server monitor contoare de performanță (contoare de extensie) pentru serverul virtual nu sunt prezente atunci când SQL Server 7.0 este configurat cu o configurație de SQL Server virtuale și nodul pasiv are control asupra resurselor. Contoare nu vor fi disponibile din nou la nodul principal până când întreaga cluster este închis și repornit. Chiar și atunci, disponibilitatea este sporadică.

Contoare de extensie SQL Server trebuie să fie găsit atunci când sistemul începe inițial. Cu SQL Server 6.5, contoare DLL este situat în directorul \\Mssql\Binn implicit. Deoarece unitatea de grup în care se instalează SQL Server nu este accesibil, până când toate resursele CSM sunt online, contoare nu sunt găsite atunci când sistemul inițial de pornire apare.

SQL Server 7.0 locuri aceste contoare în directorul propriu, %Systemroot% \System32\, astfel încât acestea sunt disponibile. Pentru a face fișierul de Sqlctr65.dll disponibile, loc o copie a fișierului Sqlctr65.dll din directorul %Systemroot%\System32. Fișierul Sqlctr70.dll este plasat în acest director prestabilit.

Pentru informații suplimentare despre SQL Server performanță contoare, consultați următoarele articole din bază de cunoștințe Microsoft:
127207 Lipsesc obiecte și tejghele în Performance Monitor
246328 Contoare de performan?ă SQL pot lipsi după instalarea MDAC într-un cluster
Avertizare Pentru SQL Server 6.5, dacă vă decideți să reconstruiască registru prin instrucțiunile din următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft, consultați secțiunea "Cum să reconstruiască SQL Server registru" mai târziu în acest articol pentru instrucțiuni suplimentare înainte de a face pași pentru a reconstrui registry:
227662 Contoare SQL Performance Monitor lipsă
Pentru a rezuma, contoare de performanță nu sunt întotdeauna disponibile pe fermă de servere SQL grupate; atunci când sunt, ei sunt, de obicei, doar pe nodul principal dacă failover nu s-a produs.

Redenumi resursele create de SQL Server 6.5 sau SQL Server 7.0 Cluster Failover Expertul

Când executați Expertul de Failover SQL cluster de fermă de servere, parte a procesului de include crearea de resurse de cluster SQL. Implicit, aceste resurse are următoarea structură de denumire:
Virtual_SQL_Server_Name> Adresă IP
Virtual_SQL_Server_Name> nume de sign-in de rețea
Virtual_SQL_Server_Name> SQL Server 7.0
Virtual_SQL_Server_Name> VServer
Virtual_SQL_Server_Name> SQL Server Agent 7.0
De exemplu, dacă Virtual_SQL_Server_Name este xyz, resurse SQL Server sunt numite după cum urmează în mod implicit:
xyz Adresă IP
xyz nume de sign-in rețelei
xyz SQL Server 7.0
xyz VServer
xyz SQL Server Agent 7.0
În cazul în care toate sau o parte din aceste nume sunt modificate pentru a fi după cum urmează:
Adresă IP
nume de sign-in de rețea
SQL Server
Virtual Server
Agent de SQL
Expertul de Failover Cluster SQL poate eșua sau nu răspunde. Pentru informații suplimentare despre SQL Cluster Failover Expertul eșecuri, consultați următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
254593 Depanare SQL Cluster Expertul eșecuri

Cum de a reconstrui registry SQL Server SQL Server 6.5 și 7.0 failover cluster instanță instalatii

SQL Server 6.5 Enterprise Edition

În marcă de timp ce SQL Server 6.5 Enterprise Edition este grupată, nu încercați să efectuați o reconstrui de registru de SQL Server cu urmatoarea linia Către de comanda:
configurare/t RegistryRebuild = pe
Trebuie să uncluster SQL Server înainte de a efectua reconstrui registru.

SQL Server 7.0 Enterprise Edition

Dacă utilizați fișierul Regrebld.exe din SQL Server 7.0, poate reconstrui registru într-un mediu grupată cu următoarele restric?ii:
 • Nu schimba nimic la anterioare ofmaster de configurare.
 • Rulați acest utilitar numai la nodul principal pentru SQLServer.
Ignorarea acestor restricții poate provoca probleme de registru.

Pachete de consolidare servicii

Avertizare Înainte de a încerca orice serviciu pack instalatii, asigurați-vă că aveți permisiuni adecvate și drepturile. Este foarte recomandat că log server și în contul de serviciu SQL Server și utilizează autentificare Windows în timpul procesului. Dacă din anumite motive acest cont a fost scos din grup local administratori pe nodurile clusterului, vă rugăm să adăugați-l înapoi la grupul înainte de a începe instalarea.

SQL Server 2005

Comportament cu SQL Server 2005 nu a schimbat din SQL Server 2000.

SQL Server 2000

Cu SQL Server 2000, nu este nici-un cluster. Porniți instalarea pachet Service Pack la nodul care este în control al serverului SQL care doriți să faceți upgrade.

Notă Aveți posibilitatea să instalați Microsoft Windows NT serviciu packs în mod obi?nuit descris în următorul articol în bază de cunoștințe Microsoft:

174799 Cum la spre a instala serviciu packs într-un cluster

SQL Server 6.5 sau 7.0

Trebuie să uncluster SQL Server pentru a instala SQL Server pachet Service Pack. De asemenea, trebuie să eliminați replicare înainte de a vă uncluster SQL Server, care este menționat în secțiunea "Probleme de replicare" din acest articol.

Replicare

SQL Server 2005

Urmați documentația Readme care navele cu toate SQL Server actualizări sau pachete de consolidare servicii pentru a determina dacă trebuie să urmați instrucțiunile de instalare speciale pentru instalarea special.

SQL Server 2000

Urmați documentația Readme care navele cu toate SQL Server actualizări sau pachete de consolidare servicii pentru a determina dacă trebuie să urmați instrucțiunile de instalare speciale pentru instalarea special.

SQL Server 6.5 și SQL Server 7.0

Trebuie să eliminați replicare înainte de a vă uncluster SQL Server, așa cum este descris în următorul articol în bază de cunoștințe Microsoft:
247110 Replicare trebuie eliminate înainte de aplicarea serviciu pack
Atunci când vă cluster SQL Server, te poate rupe reproducerea SQL Server; pentru detalii suplimentare, consultați următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
236407 BUG: Configurare cluster activ/pasiv pauze replicare și DTS

Căutare după text complet

Căutare după text complet nu este disponibil pentru grupate fermă de servere SQL Server 7.0, după cum sa menționat în SQL Server Books Online la sfarsitul sectiunii "Configurarea SQL Server Failover Support". Căutare după text complet este pe deplin susținută de utilizare în SQL Server 2000 și versiunile ulterioare de SQL Server.

Dacă aveți o problemă care necesită să reconstruiască sau reinstalați căutare Full text pe o instanță de SQL Server 2000 failover cluster sau pe o SQL Server 2005 failover cluster instanță, o dezinstalare completă și reinstalați de SQL Server failover cluster instanță este metoda de recuperare susținută numai.

SQL Mail

SQL Mail nu este deplin acceptat atunci când este utilizat într-un cluster de failover SQL Server deoarece MAPI nu este dependentă de cluster. Suport pentru SQL Mail atunci când se utilizează gruparea este furnizată pe bază de "efort rezonabil", cu nici o garanție de stabilitate sau de disponibilitate. Microsoft a confirmat acest lucru pentru a fi o problemă în SQL Server 6.5, SQL Server 7.0 și SQL Server 2000, atunci când este utilizat cu failover clustering.

Upgrade-uri de sistem de operare

Upgrade-uri de sistem de operare sunt acceptate pentru clustere de fermă de servere SQL Server ca documentate în următoarele articole din bază de cunoștințe Microsoft:
239473 FIX: 70rebind.exe pentru Windows 2000 și MDAC upgrade-uri grupate fermă de servere SQL Server 7.0
313037 Cum sa upgradezi clustere de SQL Server pentru Windows Server 2003

Licențiere

Pentru informații despre acordarea de licențe, consultați următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
175276 Implementarea politicii de licențiere cu CSM

Important cluster serviciu norme administrative

Avertizare Dacă ignorați oricare dintre următoarele reguli, va trebui să reinstalați Microsoft Cluster Service.
 • Dacă schimbați dispunerea partiție orice disc fizic partajat autobuz SCSI, reporniți ambele nodurile clusterului.
 • Schimba nume de sign-in computerului Windows NT de o clusternode după ce instalați CSM.
 • Repartiționarea discuri SCSI de autobuz fără resurse de disc firstdeleting.
 • Nu se schimba o adresă IP care o nameresource de rețea depinde.
 • Nu a alerga instrumente de diagnosticare care face scrie low-level disc aphysical. (Acest lucru este posibil numai în cazul în care începe să nod în cadrul sistemului de anotheroperating).
 • Reatribuiți litere de unitate de discuri sistem pe anynode.
 • Nu scrie date discuri ata?at pe SCSI chainbefore instalați CSM.

Partajarea resurselor de cluster SQL Server

Cluster disc resursele utilizate de SQL Server nu trebuie utilizat pentru alte consolidare servicii de cluster (ca unitatea de cvorum, fișierul sau imprimanta acțiuni sau Internet Information Server) dacă cluster a resurselor de disc singur cluster. Dacă utilizați SQL cluster de fermă de servere disc pentru oricare dintre aceste resurse, aceasta poate afecta în mod semnificativ timpul de failover și poate angaja, de asemenea, failovers de SQL Server, atunci când există nici o problemă de SQL Server.

Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
835185 Failover cluster resurse arbore de dependență în SQL Server

Date Microsoft Access Components (MDAC)

SQL Server 6.5 și SQL Server 7.0 MDAC componente upgrade-uri

SQL Server 6.5 si instalatii de SQL Server 7.0 grupate numai suport MDAC componente upgrade-uri până la MDAC versiunea 2.5. MDAC 2.6 ?i MDAC 2.7 nu au suport de server-side pentru aceste versiuni.

Cu toate acestea, puteți utiliza MDAC 2.6, și mai târziu un client să se conecteze la o instalare SQL Server 6.5 sau SQL Server 7.0 grupate.

Pentru mai multe informații, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a vedea articolele în bază de cunoștințe Microsoft:
820754 MDAC 2.6 sau mai târziu nu ar trebui să fie instalat pe clustere de SQL Server 7.0
239473 FIX: 70rebind.exe pentru Windows 2000 și MDAC upgrade-uri grupate fermă de servere SQL Server 7.0

locație implicită MSDTC cluster de resurse

implicit, în cazul în care resursele MSDTC sunt instalate depinde de sistemul de operare.

Notă Dacă nu aveți o nevoie specifică pentru a schimba grupul în care este instalat MSDTC, este recomandabil să lăsați-l în locație implicită. În plus, pe un nodul de cluster, MSDTC trebuie să ruleze ca o resursă grupate. În cazul în care configurați MSDTC pentru a rula ca o resursă non-cluster, tranzacțiilor distribuite pot fi orfani și care ar putea provoca corupere acoperire de date atunci când se produce un cluster failover.

Windows NT 4.0
Instalează MSDTC grupate primul grup care con?ine o resursă valabil de Adresă IP, resurse de nume de rețea și cluster disc resurse. Acest lucru este, de obicei, grupul de SQL.

Windows 2000
Se instalează la grupul de cluster implicit și utilizați unitatea de cvorum. Deși este recomandat ca unitatea de cvorum fi folosite doar de cvorum, MSDTC este o excepție de la această regulă. Pentru problemele de instalare sau reconstruirea MSDTC într-un cluster de SQL, consultați următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
294209 Cum de a reconstrui sau muta o instalare MSDTC pentru a fi utilizate cu un cluster de failover SQL

Suport depozitare zona rețele (SAN)

consolidare servicii de Cluster Microsoft și SQL Server instanțe failover cluster sunt acceptate într-un mediu de stocare zona rețele (SAN) de astăzi. HCL categoria cluster/multicluster aparatul listează setul de dispozitive de stocare SAN-capabil a cărei componentă a trecut cluster componenta candidat de testare. Rețineți, totuși, că această componentă nu nu se califică pentru consolidare servicii de suport Microsoft Cluster Service. Aceste consolidare servicii sunt disponibile numai pentru configurații validate indicat în categoria "Cluster" pe HCL. Pentru informații suplimentare, consultați următoarele articole din bază de cunoștințe Microsoft:
280743 Ferestre separate geografic ?i cluster site-uri
834661 SQL Server 2000 instalare necesită o literă de unitate de unitate atunci când se utilizează unită?ile montate
819546 Suport SQL Server 2000 și SQL Server 2005 pentru montat volume

O listă cu toate configurațiile validate hardware pot fi găsite pe Hardware Compatibility listă (HCL) situat la următorul site Web Microsoft:
http://www.windowsservercatalog.com/

Alocarea de memorie (toate versiunile)

Când alocați memoria pentru clustere de fermă de servere SQL Server, asigurați-vă că valoarea rezumate de setările de memorie maxim server pentru toate instanțele de SQL Server, plus orice alte resursa de cluster și cerințele locale este mai mică decât suma minimă a fizică RAM disponibil pe oricare dintre fermă de servere în failover cluster.

Instalatii de SQL Server 64-bit

Nu trebuie să configurați o instalare de 64 de bi?i pentru utilizarea memorie suplimentară prin care să permită VENERAȚIE sau modificând fișierul Boot.ini pentru a include pornire PAE comuta.

Depanare SQL fermă de servere virtuale

Atunci când Depanați probleme pe fermă de servere SQL Server virtuale, este important să rețineți că depanare trebuie făcut într-o anumită ordine excepția cazului în care problema este o problemă cunoscută SQL. Probleme sau defecțiuni cu hardware, sistem de operare, retele, securitate sau serviciul de Cluster Microsoft poate apărea ca SQL probleme atunci când de fapt există nici probleme de SQL.

Cât de curând posibil după ce s-a detectat o problemă, ar trebui să aduna rapoartele SQL Server parlamentari din toate nodurile de exemplu failover cluster. Este important să utilizați acest instrument pe toate nodurile din cauza strânsă interacțiune, și cauza problemei poate fi o altă sursă decât nodul care găzduiește dumneavoastră SQL Server failover cluster instanță.

Se efectuează depanarea problemelor SQL Server virtuale folosind următoarele metode în ordinea dată:
 • Hardware - jurnalele de evenimente de sistem Arată orice avertismente sau erori care nu poate fi explicat? Dacă tu a verifica raportul de sistem a computerului, sunt raportate orice dispozitive de problema? Dacă este așa, poate fi explicat?
 • sistem de operare - jurnalele de evenimente arăta orice fel de sistem de operare probleme, serviciu eșecuri sau șofer problemă?
 • Networking - jurnalele de evenimente Arată pierderea de conectivitate? NIC eșecuri? Probleme de DNS?
 • Securitate - control de acces refuzat erori, eșecuri de autentificare de securitate.
 • CSM - are probleme de raport cluster în oricare din jurnalele de evenimente?
 • SQL Server - SQL Server va raporta orice mesaje specifice de eroare în Jurnalul de erori sau jurnalele de evenimente?

Proprietăți de serviciul SQL Server

Trebuie să setați tipul de pornire SQL Server consolidare servicii la Manual. Utilizarea de pornire automată nu este acceptată pentru utilizare cu fermă de servere virtuale SQL.

SQL Server nu este acceptată pentru Terminal Services în modul de server de aplicație

SQL Server failover clustering nu este acceptată pentru utilizare cu Terminal Server. Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în bază de cunoștințe Microsoft:
327270 SQL Server 2000 nu este acceptat pe serverul de aplicație Windows Server 2003 Terminal Server

Suport pentru Microsoft Windows 2003

Numai SQL Server 2000 pachet Service Pack 3 (SP3) sau o versiune ulterioară este susținută, după cum sa menționat în următorul articol din bază de cunoștințe Microsoft:
313037 Cum sa upgradezi clustere de SQL Server pentru Windows Server 2003

Proprietă?i

ID articol: 254321 - Ultima examinare: 15 octombrie 2013 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
 • Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition
 • Microsoft SQL Server 2005 Enterprise Edition
 • Microsoft SQL Server 2000 Enterprise Edition
 • Microsoft SQL Server 2000 Developer Edition
 • Microsoft SQL Server 7.0 Enterprise Edition
 • Microsoft SQL Server 6.5 Enterprise Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowto kbinfo kbmt KB254321 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol este tradus cu ajutorul software-ului Microsoft de traducere automată ?i poate fi corectat prin intermediul tehnologiei Community Translation Framework (CTF). Microsoft oferă articole traduse automat, post-editate de comunitate ?i articole traduse de oameni, pentru a permite accesul la toate articolele din Baza noastră de cuno?tin?e în mai multe limbi. Articolele traduse automat ?i post-editate pot con?ine gre?eli de vocabular, sintaxă ?i/sau gramatică. Microsoft nu este responsabil de inexactită?ile, erorile sau daunele cauzate de traducerea gre?ită a con?inutului sau de utilizarea acestuia de către clien?i. Găsi?i mai multe informa?ii despre traducerea în colaborare la http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/ro.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol: 254321

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com