MS11-072: Az Excel 2007 biztonsági frissítésének leírása: 2011. szeptember 13.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2553073
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Bevezetés

A Microsoft közzétette az MS11-072 jelű biztonsági közleményt, amelynek teljes szövege a Microsoft alábbi webhelyein tekinthető meg:

Támogatás és segítségnyújtás a biztonsági frissítéshez

Az otthoni felhasználók az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában díjmentes telefonos támogatást kaphatnak az 1-866-PCSAFETY számon:
(a helyi telefonszámokról itt tájékozódhat)
Más országokban élő ügyfeleinket arra kérjük, keressék a Microsoft helyi képviseletét. A biztonsági frissítésekhez támogatást nyújtó helyi Microsoft-képviseletek elérhetőségéről az alábbi nemzetközi támogatási webhelyen tájékozódhat:
http://support.microsoft.com/common/international.aspx?ln=hu&rdpath=4
Az észak-amerikai ügyfelek továbbá ingyenes és korlátlan e-mailes, illetve csevegőprogramon keresztüli egyedi támogatást is kaphatnak a Microsoft alábbi webhelyén:
https://support.microsoft.com/oas/default.aspx?ln=hu&prid=7552&st=1&wfxredirect=1&sd=gn
A vállalati ügyfelek a szokásos támogatási csatornáikon keresztül kaphatnak támogatást a biztonsági frissítésekhez.

További információk a biztonsági frissítésről

A biztonsági frissítéssel kapcsolatos ismert problémák

 • A biztonsági frissítés telepítését követően elképzelhető, hogy ha a relatív külső hivatkozások egy UNC megosztás alatt találhatók, azok az Excel-fájlokban nem működnek. Ez a probléma akkor fordul elő, ha a fájlok olyan hivatkozásokat tartalmaznak, amelyek az adott kiszolgáló egy másik helyére mutatnak. Ebben az esetben egy megosztási név megkettőződik az UNC elérési útvonalában. Például a „\\kiszolgálónév\mappa\teszt” elem „\\kiszolgálónév\mappa\mappa\teszt” elemmé alakul.

  A probléma megoldásához a következő módszerek egyikét kell követnie:
  • Használja a fájlok helyi másolatait.
  • Javítsa ki a hivatkozásokat, majd mentse el a fájlt.

   Megjegyzés: Ha újra megnyitja a fájlt egy olyan számítógépen, amelyre ez a biztonsági frissítés telepítve lett, ismét felmerülhet ez a probléma a hivatkozásokkal kapcsolatban.
  A probléma megoldásához telepítse a 2596596. számú frissítést. További információkat a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében talál:
  2596596 Az Excel 2007 program frissítésének áttekintése: 2011. december 13.
  Ezt a problémát a Microsoft Tudásbázis 2596545. számú cikkében található gyorsjavítás is orvosolja. A gyorsjavító csomagot a Tudásbázis következő cikkéből töltheti le és telepítheti:
  2596545 Az Office Excel 2007 gyorsjavító csomag (excel-x-none-msp, xlconv-x-none.msp, graph-x-none.msp) ismertetése: 2011. október 25.
 • A Microsoft Update vagy a Windows Update akkor is felajánlhatja ezt a frissítést, ha nincs telepítve a Microsoft Office Excel 2007. A problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  830335 A Microsoft Update és a Windows Update a nem telepített Office-programokhoz is ajánl frissítéseket
 • A frissítés telepítése után lehetséges, hogy nem tud Excel-fájlokat menteni a hálózati megosztásokon. Ha egy hálózati megosztásról nyit meg és próbál menteni egy Excel-fájlt, akkor a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:

  <Fájl neve> legutóbbi mentése óta lehet, hogy más felhasználó már módosította a fájlt.

  Ezután a rendszer megkérdezi, hogy másolatot kíván menteni vagy felülírja a módosításokat.

  Kerülő megoldás

  A probléma kerülő megoldásához az Excel verziójától függően a következő módszerek egyikét kell követnie.

  Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat. Ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről a módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows XP rendszerben
  • Excel 2003 esetén
   Hajtsa végre a Tudásbázis 324491. számú cikkének Excel 2003 szakaszában ismertetett megoldási lépéseket.

   További információkért kattintson az alábbi cikkszámra a Microsoft Tudásbázis megfelelő cikkének megtekintéséhez:
   324491 A „Lehet, hogy más felhasználó módosította a legutóbbi mentést követően ezt a fájlt” kezdetű hibaüzenet jelenik meg abban az esetben, ha az Excel 2002 vagy az Excel 2003 alkalmazásban hálózati kiszolgálóra próbál menteni egy munkafüzetet
  • Excel 2007 esetén
   1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
   2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, majd kattintson rá:
    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Office\12.0\Excel\Options
   3. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
   4. Adja meg a QFE_Saskatchewan értéket a Duplaszó neveként, majd nyomja le az Enter billentyűt.
   5. Kattintson a jobb gombbal a QFE_Saskatchewan kifejezésre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
   6. Az Érték mezőbe írja be a 2 értéket, majd kattintson az OK gombra. Ha ezt az értéket írja be, az Excel mindig kiüríti a fájlgyorsítótárat, mielőtt a program beolvassa az időbélyegzőt. (Ez a legtöbb esetben megszünteti a problémát.) Vagy írja be az 1 értéket, hogy az Excel letiltsa az időbélyegző ellenőrzését, és mindig megakadályozza a párbeszédpanel megjelenítését.

    Megjegyzés: Az időbélyegző-ellenőrzést nem ajánlott letiltani.
  • Excel 2010 esetén
   1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
   2. Keresse meg a következő beállításkulcsot, majd kattintson rá:
    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Office\14.0\Excel\Options
   3. Mutasson a Szerkesztés menü Új elemére, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
   4. Adja meg a QFE_Saskatchewan értéket a Duplaszó neveként, majd nyomja le az Enter billentyűt.
   5. Kattintson a jobb gombbal a QFE_Saskatchewan kifejezésre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
   6. Az Érték mezőbe írja be a 2 értéket, majd kattintson az OK gombra. Ha ezt az értéket írja be, az Excel mindig kiüríti a fájlgyorsítótárat, mielőtt a program beolvassa az időbélyegzőt. (Ez a legtöbb esetben megszünteti a problémát.) Vagy írja be az 1 értéket, hogy az Excel letiltsa az időbélyegző ellenőrzését, és mindig megakadályozza a párbeszédpanel megjelenítését.

    Megjegyzés: Az időbélyegző-ellenőrzést nem ajánlott letiltani.
  A Microsoft dolgozik a problémát megoldó frissítésen, és amint újabb információ áll rendelkezésre, az a cikkben is meg fog jelenni.

A biztonsági frissítés telepítésének előfeltételei

A biztonsági frissítés telepítéséhez a számítógépen telepítve kell lennie a 2007-es Microsoft Office rendszer Service Pack 1 (SP1) vagy Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagjának.

A szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
949585 A 2007-es Office programcsomaghoz kiadott legújabb szervizcsomag beszerzése

Újraindítás szükségessége

A biztonsági frissítés telepítése után szükség lehet a számítógép újraindítására.

A frissítés egyes esetekben nem igényel újraindítást. Ha a szükséges fájlok használatban vannak, a frissítéshez elengedhetetlen az újraindítás. Ebben az esetben megjelenik egy újraindítást kérő üzenet.

Az újraindítás elkerüléséhez a biztonsági frissítés telepítése előtt állítsa le az összes érintett szolgáltatást, és zárja be az érintett fájlokat használó összes alkalmazást. Az újraindítás szükségességének okairól a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
887012 A számítógép újraindítására vonatkozó kérés jelenik meg a biztonsági frissítés Windows rendszerbe történő telepítése után

Biztonsági frissítések helyettesítése

A biztonsági frissítés helyettesíti az alábbi biztonsági frissítést:
2541007 MS11-045: Az Excel 2007 biztonsági frissítésének leírása: 2011. június 14.

Eltávolítási információk

A biztonsági frissítés a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése vagy Programok és szolgáltatások eszközével távolítható el.

Megjegyzés: A biztonsági frissítés eltávolításakor a rendszer kérheti a Microsoft Office Excel 2007 program telepítőlemezét. Előfordulhat továbbá, hogy a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése vagy Programok és szolgáltatások eszközében nincs lehetősége a biztonsági frissítés eltávolítására. A problémának számos oka lehet.

Az eltávolításról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:

903771 Információ az Office-frissítések esetleges eltávolíthatatlanságáról

Fájlinformációk

A biztonsági frissítés angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. Azonban a számítógépeken helyi idő szerint jelenik meg. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameFile versionFile sizeDateTime
Excel.exe12.0.6565.500318,366,31202-Sep-201102:59
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2553073 - Utolsó ellenőrzés: 2011. december 27. - Verziószám: 6.0
Kulcsszavak: 
kbsecvulnerability kbsecurity kbsecbulletin kbfix kbexpertiseinter kbbug atdownload KB2553073
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com