Cum se vizualizează și se transferă rolurile FSMO în interfața grafică cu utilizatorul

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 255690 - View products that this article applies to.
Înștiințare
Prezentul articol se aplică pentru Windows 2000. Suportul pentru Windows 2000 se termină la 13 iulie 2010.Centrul de soluții pentru încheierea perioadei de asistență pentru Windows 2000 reprezintă un punct de plecare pentru planificarea strategiei dvs. de migrare de la Windows 2000. Pentru mai multe informații, consultați Politica Microsoft de suport pe durata ciclului de viață.
Înștiințare
Prezentul articol se aplică pentru Windows 2000. Suportul pentru Windows 2000 se termină la 13 iulie 2010.Centrul de soluții pentru încheierea perioadei de asistență pentru Windows 2000 reprezintă un punct de plecare pentru planificarea strategiei dvs. de migrare de la Windows 2000. Pentru mai multe informații, consultați Politica Microsoft de suport pe durata ciclului de viață.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Există cinci roluri FSMO (Flexible Single Master Operations) într-o pădure Windows 2000. Există două modalități de transfer a unui rol FSMO în Windows 2000. Acest articol descrie cum se transferă toate cele cinci roluri FSMO cu ajutorul componentelor de afișare Microsoft Management Console (MMC). Cele cinci roluri FSMO sunt:
 • Schema Master (coordonator de scheme) - Un singur deținător de rol coordonator pe pădure. Deținătorul rolului de coordonator de scheme FSMO este controlerul de domeniu responsabil cu efectuarea actualizărilor la schema de director.
 • Domain Naming Master (coordonator de denumiri de domeniu) - Un singur deținător de rol coordonator pe pădure. Deținătorul rolului de coordonator de denumiri de domeniu FSMO este controlerul de domeniu responsabil cu efectuarea modificărilor pentru spațiul de nume al domeniului la nivel de pădure al directorului.
 • Infrastructure Master (coordonator de infrastructură) - Un singur deținător de rol coordonator pe pădure. Deținătorul rolului de coordonare a infrastructurii FSMO este controlerul de domeniu responsabil cu actualizarea identificatorului de securitate (SID) și a numelui unic al unui obiect într-o referință încrucișată la obiect.
 • RID Master (coordonator RID) - Un singur deținător de rol coordonator pe pădure. Deținătorul rolului de coordonator RID FSMO este unicul controler de domeniu responsabil cu procesarea solicitărilor de grup RID într-un domeniu dat.
 • PDC Emulator (emulator PDC) - Un singur deținător de rol coordonator pe pădure. Deținătorul rolului de emulator PDC FSMO este un controler de domeniu Windows 2000 care se auto-consideră controler primar de domeniu (PDC) pentru versiunile anterioare de stații de lucru, servere membre și controleri de domeniu. De asemenea, este exploratorul principal de domeniu (Domain Master Browser) și tratează discrepanțele de parole.
Pentru informații suplimentare despre rolurile FSMO în Windows 2000, faceți clic pe numărul de articol de mai jos pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
197132 Windows 2000 Active Directory FSMO Roles (Roluri FSMO Active Directory în Windows 2000)
Notă Pentru a reuși efectuarea pașilor din acest articol, trebuie să fiți membru al grupului de administratori de întreprindere.

Transferarea rolurilor FSMO cu instrumente MMC

Aveți posibilitatea să transferați toate cele cinci roluri FSMO cu ajutorul instrumentului MMC din Windows 2000. Pentru ca transferul să funcționeze, ambele computere trebuie să fie disponibile online. Dacă un computer nu mai există, atunci rolul trebuie să fie asumat. Pentru a asuma un rol, trebuie să utilizați un utilitar denumit Ntdsutil. Pentru informații suplimentare, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
255504 Using Ntdsutil.exe to Seize or Transfer FSMO Roles to a Domain Controller (Utilizarea Ntdsutil.exe pentru asumarea sau transferul rolurilor FSMO la un controler de domeniu)

Transferul rolurilor specifice de domeniu: RID, PDC și coordonator de infrastructură

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Programs, spre Administrative Tools, apoi faceți clic pe Active Directory Users and Computers.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe pictograma de lângă Active Directory Users and Computers, apoi faceți clic pe Connect to Domain Controller.NOTĂ: Dacă nu sunteți în controlerul de domeniu unde doriți să transferați rolul, trebuie să urmați acest pas. Dacă sunteți conectat la controlerul de domeniu al cărui rol doriți să îl transferați, acest pas nu este necesar.

 3. Faceți clic pe controlerul de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.
 4. Faceți clic cu butonul din dreapta pe pictograma Active Directory Users and Computers, apoi faceți clic pe Operation Masters.
 5. În caseta de dialog Change Operations Master, faceți clic pe fila corespunzătoare pentru rolul pe care îl transferați (RID, PDC sau Infrastructure).
 6. Faceți clic pe Change din caseta de dialog Change Operations Master.
 7. Faceți clic pe OK pentru a confirma că doriți transferarea rolului.
 8. Faceți clic pe OK.
 9. Faceți clic pe Cancel pentru a închide caseta de dialog.

Transferarea rolului coordonatorului de denumiri de domeniu

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Programs, spre Administrative Tools, apoi faceți clic pe Active Directory Domains and Trusts.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe pictograma Active Directory Domains and Trusts, apoi faceți clic pe Connect to Domain Controller.NOTĂ: Dacă nu sunteți în controlerul de domeniu unde doriți să transferați rolul, trebuie să urmați acest pas. Dacă sunteți conectat la controlerul de domeniu al cărui rol doriți să îl transferați, acest pas nu este necesar.

 3. faceți clic controlerul de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.
 4. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Domains and Trusts, apoi faceți clic pe Operation Masters.
 5. În caseta de dialog Change Operations Master, faceți clic pe Change.
 6. Faceți clic pe OK pentru a confirma că doriți transferarea rolului.
 7. Faceți clic pe OK.
 8. Faceți clic pe Cancel pentru a închide caseta de dialog.

Transferul rolului coordonatorului de scheme

Se poate utiliza instrumentul Schema Master pentru a transfera rolul. Pentru ca instrumentul Schema să fie disponibil ca o componentă de afișare MMC, trebuie înregistrată biblioteca de legături dinamice Schmmgmt.dll.

Înregistrarea instrumentului Schema

 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Run.
 2. Tastați regsvr32 schmmgmt.dll, apoi faceți clic pe OK. Trebuie să se afișeze un mesaj care declară că înregistrarea a reușit.

Transferarea rolului coordonatorului de scheme

 1. Faceți clic pe Start, pe run, tastați mmc, apoi faceți clic pe OK.
 2. În meniul Console, faceți clic pe Add/Remove Snap-in.
 3. Faceți clic pe Add.
 4. Faceți clic pe Active Directory Schema.
 5. Faceți clic pe Add.
 6. Faceți clic pe Close pentru a închide caseta de dialog Add Standalone Snap-in.
 7. Faceți clic pe OK pentru a adăuga componenta de afișare la consolă.
 8. Faceți clic cu butonul din dreapta pe pictograma Active Directory Schema, apoi faceți clic pe Change Domain Controller.NOTĂ: Dacă nu sunteți în controlerul de domeniu unde doriți să transferați rolul, trebuie să urmați acest pas. Dacă sunteți conectat la controlerul de domeniu al cărui rol doriți să îl transferați, acest pas nu este necesar.

 9. Faceți clic pe Specify Domain Controller, tastați numele controlerului de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.
 10. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Schema, apoi faceți clic pe Operation Masters.
 11. În caseta de dialog Change Schema Master, faceți clic pe Change.
 12. Faceți clic pe OK.
 13. Faceți clic pe OK.
 14. Faceți clic pe Cancel pentru a închide caseta de dialog.

Referințe

Pentru informații suplimentare despre un subiect asemănător, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
324801 Cum se vizualizează și se transferă rolurile FSMO în Windows Server 2003
Notă Acesta este un articol „FAST PUBLISH” creat direct în cadrul organizației de asistență Microsoft. Informațiile conținute aici sunt furnizate ca atare, drept răspuns la problemele care apar. Din cauza rapidității cu care sunt puse la dispoziție, materialele pot avea erori tipografice și pot fi revizuite în orice moment, fără înștiințare. Consultați Termeni de utilizare pentru alte considerente.

Proprietă?i

ID articol: 255690 - Ultima examinare: 26 februarie 2014 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Cuvinte cheie: 
kbenv kbhowtomaster KB255690

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com