A Windows 2000 rendszerbe történő bejelentkezés után nem látszik, vagy üres az asztal

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 256194 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Előfordulhat, hogy miután bejelentkezik a Windows 2000 rendszerbe üres, vagy nem látszik az asztal. Ha ilyenkor a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombinációt lenyomva elindítja a Feladatkezelőt, az Explorer.exe nincs felsorolva a futó folyamatok listáján. Az Explorer.exe elindítása nem oldja meg ezt a problémát.

Oka

Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha a %SystemRoot% mappában a Shdocvw.dll fájl egy régebbi verziója található. Mivel az Explorer.exe a %SystemRoot% mappában található, bármely hívott fájl keresése a megadott elérési utak előtt a %SystemRoot% mappában kezdődik. Alapértelmezés szerint egy hívott fájl keresése esetén a rendszer a megadott elérési utak megvizsgálása előtt a keresést a programfájl mappájában kezdi.

A megoldás

A probléma megoldásához hajtsa végre az alábbi műveleteket:
  1. Nyomja meg a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombinációt, és kattintson a Feladatkezelő gombra.
  2. Kattintson a Fájl menü Új feladat (Futtatás) parancsára.
  3. Írja be a cmd.exe parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  4. Ha szükséges, váltson a %SystemRoot% mappára.
  5. Nevezze át a Shdocvw.dll fájlt a következő parancs beírásával: ren shdocvw.dll shdocvw.old.
  6. Indítsa újra a számítógépet.

További információ

Az Explorer.exe vagy a rendszerhéj működésében is problémákat okozhat, ha a következő fájlok egyikének egy régebbi verziója található a %SystemRoot% mappában:
Browseui.dll
Comctl32.dll
Comdlg32.dll
Mlang.dll
Ole32.dll
Oleaut32.dll
Shdocvw.dll
Shell32.dll
Shlwapi.dll
Urlmon.dll
Wininet.dll
Setupapi.dll
További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
162031 Bejelentkezéskor üres képernyő jelenik meg, vagy az operációs rendszer nem tudja betölteni a felhasználói profilt (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)


255758 Hibaüzenet: A program (Explorer.exe) hibákat generált és a Windows be fogja zárni (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)


249321 Nem lehet bejelentkezni a rendszerbe a rendszertöltő partíció betűjelének megváltozása után


137155 A System32 mappához megfelelő engedéllyel nem rendelkező felhasználók nem tudnak bejelentkezni (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)


Az asztal akkor is üres lehet, ha a számítógép több monitor kezelésére van beállítva, és az ikonok a látható területen kívül esnek. Ellenőrizze a grafikus vezérlő beállításait, majd kattintson a Beállítások gombra. Ha két monitor látszik, de csak egyet használ, kattintson az első monitorra, majd ellenőrizze a beállításokat. Ha A Windows Asztal kiterjesztése erre a képernyőre jelölőnégyzet be van jelölve, törölje a jelölést, és kattintson az Alkalmaz gombra. Az ikonok ekkor újra megjelennek.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 256194 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 2. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbshell kbenv kbprb KB256194
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com