Az Internet Explorer internetzónájában indított ClickOnce-alkalmazások és WPF XAML-böngészőalkalmazások nem kérik a felhasználó engedélyét a futáshoz

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2562394 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A problémát előidéző szituáció:
 • Meglátogat egy ClickOnce-alkalmazást vagy egy WPF XAML-böngészőalkalmazást (XBAP-alkalmazást) tartalmazó weblapot.
 • Az alkalmazás csak online módú futásra van beállítva.
 • Megpróbálja elindítani az alkalmazást az Internet Explorer internetzónájában.
Az alkalmazás ebben az esetben nem jeleníti meg azt a párbeszédpanelt, amin a felhasználó engedélyezheti az alkalmazás futtatását.

Oka

A probléma oka, hogy a csak online módú futásra konfigurált ClickOnce- és a WPF XBAP-alkalmazások alapértelmezés szerint nem jelenítenek meg ilyen párbeszédpaneleket.

A megoldás

A probléma megoldásához telepítenie kell az MS11-044 jelű biztonsági közleményben ismertetett biztonsági frissítések közül az adott rendszernek megfelelő frissítést. A további tudnivalókat a biztonsági közlemény weblapján találja:
http://www.microsoft.com/hun/technet/security/bulletin/MS11-044.mspx

További információ

A ClickOnce- és a WPF XBAP-alkalmazások módosított aláírás-ellenőrzési algoritmusa segítséget nyújt a felhasználóknak az internetzónában található nem megbízható alkalmazások indításának észrevételében. Az MS11-044 jelű biztonsági frissítés telepítését követően egy Alkalmazás futtatása címet viselő párbeszédpanel jelenik meg – a párbeszédpanellel már találkozhatott, ha az Internet Explorer böngészőben próbált interneten üzemelő alkalmazást futtatni.

Ha csak online módon használható ClickOnce- és WPF XBAP-alkalmazásaiknak a továbbiakban – az MS11-044 jelű frissítés telepítése után – is úgy kell futniuk az internetről, hogy ne jelenjen meg az említett párbeszédpanel, módosítani kell az alkalmazásokat.

A frissítés telepítése után az alkalmazások korábbi indítási módja az alábbi módszerekkel állítható vissza:
 • Megbízható közzétevő felvétele
 • Megbízható hely felvétele

Megbízható közzétevő felvétele

 1. Szerezzen be egy digitális tanúsítványt egy tanúsítványszolgáltatótól. A digitális tanúsítványok beszerzésének módjáról az MSDN alábbi cikkében tájékozódhat:

  Bevezetés a kódaláírásba
 2. Az Internet Explorer böngészőben kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára, a Tartalom fülre és a Közzétevők gombra.
 3. Kattintson az Importálás gombra, és kövesse a Tanúsítványimportáló varázsló útmutatását.
A megbízható közzétevők regisztrálásáról az MSDN alábbi cikkében olvashat:

URL-cím felvétele a megbízható helyek listájára

 1. Az Internet Explorer böngészőben kattintson az Eszközök menü Internetbeállítások parancsára, a Biztonság lapon jelölje ki a Megbízható helyek zónát, végül kattintson a Helyek gombra.
 2. Írja be a webhely URL-címét A webhely felvétele a zónába mezőbe, és kattintson a Hozzáadás gombra.
Az URL-címek megbízható helyek listára való felvételéről a Windows súgówebhelyének alábbi témakörében tájékozódhat:
Biztonsági zónák: webhelyek hozzáadása és eltávolítása

A frissítésben megjelenő egyéb változások

Az MS11-044 jelű közlemény biztonsági résekkel kapcsolatos szakaszában foglaltak mellett a biztonsági frissítés megszünteti az MD2 és MD4 rendszerű kivonatok támogatását a ClickOnce-alkalmazásokban. A frissítés telepítése után az MD2- és MD4-kivonattal aláírt alkalmazások nem lesznek futtathatók.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2562394 - Utolsó ellenőrzés: 2011. június 24. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft .NET Framework 4.0
 • Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 1 (x86)
 • Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2
Kulcsszavak: 
kbprb kbhowto kbinfo kbsurveynew kbexpertisebeginner KB2562394
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com