Δεν είναι δυνατή η κατάργηση του χαρακτηριστικού "Μόνο για ανάγνωση" (Read-Only) από ένα φάκελο

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 256614 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.

Για την έκδοση αυτού του άρθρου που αφορά τα Microsoft Windows XP και Microsoft Windows Server 2003, ανατρέξτε στο άρθρο326549.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σχετικά με την τροποποίηση του μητρώου. Πριν να τροποποιήσετε το μητρώο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και ότι γνωρίζετε τον τρόπο επαναφοράς του μητρώου, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα. Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επαναφοράς και επεξεργασίας του μητρώου, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
256986 Ορισμός του Μητρώου των Microsoft Windows
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Ίσως να μην είστε σε θέση να καταργήσετε το χαρακτηριστικό "Μόνο για ανάγνωση" (Read-Only) από ένα φάκελο, χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer). Επιπλέον, ορισμένα προγράμματα ίσως να εμφανίσουν μηνύματα λάθους, όταν προσπαθήσετε να αποθηκεύσετε αρχεία στο φάκελο.

Αιτία

Η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο φάκελος είναι προσαρμοσμένος. Μπορείτε να προσαρμόσετε ένα φάκελο, κάνοντας κλικ στην εντολή Προσαρμογή φακέλου (Customize this folder) του μενού Προβολή (View). Επίσης, πολλά προγράμματα προσαρμόζουν τους φακέλους (για παράδειγμα, ο φάκελος Fonts είναι προσαρμοσμένος ως τμήμα της τυπικής διαμόρφωσης του συστήματος).

Κατάσταση

Αυτή η συμπεριφορά οφείλεται στη σχεδίαση.

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά σφάλματα, τα οποία ίσως απαιτήσουν την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα θέματα που προκύπτουν από την εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) είναι δυνατό να επιλυθούν. Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) με δική σας ευθύνη.

Το χαρακτηριστικό "Μόνο για ανάγνωση" (Read-Only) χρησιμοποιείται από την Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer), για να προσδιοριστεί αν ο φάκελός είναι προσαρμοσμένος ή όχι. Για να επιλύσετε αυτήν τη συμπεριφορά, μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της Εξερεύνησης των Windows (Windows Explorer), ώστε να χρησιμοποιεί τη σημαία "Συστήματος" (System) αντί για τη σημαία "Μόνο για ανάγνωση" (Read-Only). Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένα προγράμματα δεν λειτουργούν σωστά με φακέλους, στους οποίους είναι ρυθμισμένο το χαρακτηριστικό "Συστήματος" (System).
 1. Ξεκινήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) (Regedit.exe).
 2. Εντοπίστε το ακόλουθο κλειδί μητρώου:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer
 3. Στο μενού Επεξεργασία (Edit), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην εντολή Δημιουργία (New), κάντε κλικ στην εντολή Τιμή DWORD (DWORD Value) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το ακόλουθο όνομα τιμής μητρώου:
  UseSystemForSystemFolders
 4. Κάντε δεξιό κλικ στη νέα τιμή και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Τροποποίηση (Modify).
 5. Πληκτρολογήστε 1 και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
 6. Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor).
 7. Αφού κάνετε αυτή την αλλαγή στο μητρώο, πρέπει να αλλάξετε το χαρακτηριστικό "Μόνο για ανάγνωση" (Read-Only) για όλους τους φακέλους που επηρεάζονται, χρησιμοποιώντας την εντολή attrib σε μια γραμμή εντολών (Command.com ή Cmd.exe). Πληκτρολογήστε attrib /? στη γραμμή εντολών για να προβάλετε τη σύνταξη της εντολής attrib. Για παράδειγμα, για να αλλάξετε το χαρακτηριστικό "Μόνο για ανάγνωση" (Read-Only) σε "Συστήματος" (System) για το φάκελο C:\Test, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:
  attrib -r +s c:\test

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 256614 - Τελευταία αναθεώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 - Αναθεώρηση: 5.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Windows 98 Δεύτερη Έκδοση
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kbprb KB256614

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com