Lync gebruikers kunnen niet communiceren met externe contactpersonen met een Microsoft-account die beschikt over een aangepaste domein (EASI)

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2566829 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

PROBLEEM

Overweeg het volgende scenario:
  • U toevoegen een extern contactpersoon die gebruikmaakt van een Microsoft-account aan de lijst met contactpersonen van Microsoft Lync Online gebruiker.
  • De externe contactpersoon maakt gebruik van een aangepast domein of een 'e-mailadres als inloggen' domein-ID (EASI) in plaats van een standaard @outlook.com-adres.
  • U kunt de contactpersoon toevoegen aan Lync via e-mailadres van de contactpersoon. Bijvoorbeeld, kunt u het e-mailadres joe@live-contoso.com gebruiken.
In dit scenario kunnen de volgende problemen optreden:
  • Aanwezigheid is niet beschikbaar en wordt de status weergegeven als Onbekend aanwezigheid.
  • Expresberichten kunnen niet worden geleverd of verzonden.
Opmerking In de volgende secties worden de volgende tijdelijke aanduidingen worden gebruikt als voorbeelden van domeinen:
  • Lync Online domein: contoso.com
  • Windows Live EASI domein: live contoso.com

OPLOSSING

U kunt dit probleem oplossen door een van de volgende methoden te gebruiken.

Microsoft Lync 2013

De beste methode voor externe contactpersonen toevoegen in 2013 Lync is met het pictogram Contactpersoon toevoegen. Voor meer informatie over het toevoegen contactpersonen via zoeken of de toevoegen contact op met de wizard, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
Een contactpersoon toevoegen in Lync

Microsoft Lync 2010

De Microsoft-account met openbare Internet connectiviteit (PIC) gebruiken als u een gebruiker aan uw lijst met contactpersonen van Lync toevoegt. Hiervoor moet u een wijziging aanbrengt in het zoekveld. Lync Online gebruikers die willen het die gebruikmaakt van een aangepast domein, zoals Microsoft-account toevoegengebruikersnaam> @live-contoso.com, moet een adres dat lijkt op het zoekveld de volgende toevoegen:

JoeAndreshak(live-contoso.com) @msn.com

Deze methode maakt een snelle oplossing als Lync Online gebruikers alleen een paar PIC contactpersonen toevoegen.

Alternatieve oplossing met behulp van DNS

De beheerder van de Lync Online moet de juiste Federation Service (SRV)-records toevoegen aan de host Domain Name System (DNS) voor de Lync Online-omgeving. De domeineigenaar aangepaste domein van de externe contactpersoon moet ook toevoegen aan een SRV-record die vergelijkbaar is met het volgende voorbeeld:
_sipfederationtls._tcp.live contoso.com
poort 5061 =
Server hostname = federation.messenger.msn.com
Beheerders kunnen laten Lync Online gebruikers, contactpersonen toevoegen zonder gebruik te maken van de speciale indeling die is beschreven in de sectie "Microsoft Lync 2010". Hiervoor moeten beheerders een Lync Online gebruikers toegankelijk als contactpersonen wilt toevoegen aan het domein Windows Live EASI Federation SRV-record toevoegen.

MEER INFORMATIE

PIC in Lync Online ondersteunt verbindingen met Microsoft-accounts (msn.com, live.com en outlook.com). Echter, als u PIC contactpersonen die gebruikmaken van een Windows Live EASI-domein, zoals live contoso.com toevoegt, Lync Online niet oplossen de federatieserver van Instant Messaging (IM) op basis van het domeinachtervoegsel.

Als u een contactpersoon PIC rechtstreeks toevoegen met EASI-ID van de contactpersoon (bijvoorbeeld, u JoeAndreshak.@live-contoso.com), een specifieke SRV-record vereist is in de DNS-server voor live contoso.com. Deze SRV-record is vereist omdat de Lync Online server het domeinachtervoegsel EASI-id van de gebruiker gebruikt om te bepalen hoe berichten routeren. In dit voorbeeld wordt de Lync Online-server probeert te gebruiken het domeinachtervoegsel live contoso.com.

Voor meer informatie over het oplossen van Lync Online federatieve contactpersonen, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base
2392146 Lync Online gebruikers kunnen niet communiceren met externe contactpersonen
Opmerking Dit scenario geldt ook voor de contactpersonen die zijn aangemeld bij Skype met behulp van hun Microsoft-accounts.

Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Community .

Eigenschappen

Artikel ID: 2566829 - Laatste beoordeling: vrijdag 27 juni 2014 - Wijziging: 22.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Lync Online
  • Microsoft Lync 2013
  • Microsoft Lync 2010
Trefwoorden: 
o365 o365a o365e o365p o365022013 o365m kbmt KB2566829 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2566829

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com