Foutbericht wanneer een programma conflict wordt weergegeven wanneer u Outlook 2000 start

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 256946 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u Outlook start, wordt de volgende fout bericht:
Een onlangs geïnstalleerd programma kan veroorzaken. Microsoft Office of andere programma's e-mailondersteuning goed. Dit conflict kan worden opgelost zonder het programma dat oorspronkelijk het probleem veroorzaakt. Wilt u dit probleem oplossen door Outlook?

Oorzaak

Wordt er een bestand met de toepassing van post Interface (MAPI) core bestand op uw systeem, met name het bestand Mapi32.dll zich in het volgende bestand:
C:\Windows\System

Oplossing

Het foutbericht wordt u gevraagd u Klik opJaofGeen. Er zijn twee scenario's die kunnen optreden:

Scenario 1

Als u opJa, het hulpprogramma Fixmapi.exe begint en repareert het MAPI-bestand conflict door de juiste versie te installeren.

Als een actief het bestand Mapi32.dll wordt gebruikt, het hulpprogramma Fixmapi kan het bestand herstellen conflict. In dit geval wordt het volgende dialoogvenster weergegeven:
Outlook kan niet los het conflict tussen een onlangs geïnstalleerd programma en Microsoft Office of andere e-mailondersteuning programma's. Outlook moet een systeemonderdeel een ander programma is wijzigen momenteel gebruikt. Dit probleem wilt oplossen, start u Windows opnieuw.
Als u Klik opOKWindows opnieuw niet. Echter, een vermelding voor de Fixmapi hulpprogramma geplaatst in deRunOnceregistersleutel. Wanneer Windows opnieuw is opgestart, het hulpprogramma Fixmapi pogingen conflict bestand Mapi32.dll corrigeren.

Scenario 2

Als u opGeen, geen wijzigingen aangebracht in het bestand core MAPI. Omdat Outlook gebruikt het bestand Mapi32.dll in C:\Program Files\Common Files\SYSTEM\Mapi\1033\95-bestand te klikkenGeenheeft geen invloed op de werking van de toepassing.OPMERKING:Sluit alle programma's, voer de Fixmapi.exe noodzakelijk kan zijn hulpprogramma zelf, en vervolgens de computer afsluiten voordat volledig opnieuw starten.

Workaround

Als het foutbericht niet wordt opgelost door het hulpprogramma Fixmapi Gebruik de volgende stappen:
  1. Sluit alle geopende programma's.
  2. Naam van het bestand Mapi32.dll in de map C:\Windows\System op MAPI32.oud.
  3. Zoek het bestand Fixmapi.exe in C:\Windows\System, en Dubbelklik opFixmapi.exehet programma uitvoeren.
  4. De computer opnieuw.

Meer informatie

Traditioneel Windows Messaging Subsystem (WMS) core MAPI-bestanden geïnstalleerd in de map C:\Windows\System. Eerdere versies access-bestanden van Outlook vanaf die locatie; In Outlook 2000 sleutel MAPI bestanden worden opgeslagen in een gemeenschappelijke locatie.

"Simple mapi" toepassingen Als Outlook Express, Eudora, Netscape en andere derde partij toepassingen installeren en toegang tot het bestand Mapi32.dll van C:\Windows\System. Toepassingen Deze ondersteuning "Simple mapi" kunt u documenten verzenden door te klikkenVerzenden naarop deBestandmenu.

Het bestand Mapi32.dll in de systeemmap is ook gebruikt door Microsoft Fax.

Als Microsoft Exchange System Manager (ESM) op uw computer uitgevoerd Fixmapi.exe correcties Microsoft Outlook is geïnstalleerd maar ook de ESM worden verbroken. Als u de ESM geïnstalleerd hebt, volgt u de stappen in het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
243659XFOR: De migratiewizard van Exchange reageert niet meer nadat U Outlook 2000 gebruikt
Met name de stappen de FixMAPI toevoegen de waarde in het register. Als u Fixmapi.exe al hebt uitgevoerd en de ESM verbroken als gevolg de ESM opnieuw installeren en vervolgens de stappen in Q243659.

Eigenschappen

Artikel ID: 256946 - Laatste beoordeling: woensdag 21 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbrepair kbprb kbmt KB256946 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:256946

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com