ID articol: 256986 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Acest articol descriere ce este registry. Acest articol include, de asemenea, informații despre cum se face copierea de rezervă pentru registry, cum se editează registry și listează referințe pentru mai multe informații.

Informații suplimentare

Descrierea registry

Microsoft Computer Dictionary, ediția a 5-a, definește registry ca fiind:
O bază de date centrală ierarhizată utilizată în Microsoft Windows 98, Windows CE, Windows NT și Windows 2000 pentru a stoca informațiile necesare configurării sistemului pentru unul sau mai mulți utilizatori, aplicații și dispozitive hardware.

Registry conține informații pe care Windows le accesează continuu în timpul operării, cum ar fi profilurile fiecărui utilizator, aplicațiile instalate pe computer și tipurile de documente care pot fi create de fiecare din acestea, setările din foile de proprietăți pentru foldere și pictograme de aplicații, ce hardware există în sistem și porturile care sunt utilizate.

Registry înlocuiește majoritatea fișierelor .ini de tip text utilizate în fișierele de configurație Windows 3.x și MS-DOS, cum ar fi Autoexec.bat și Config.sys. Cu toate că Registry este întâlnit în câteva sisteme de operare Windows, există unele diferențe între ele.
O secțiune registry este un grup de chei, subchei și valori din registry care au un set de fișiere suport ce au copii de rezervă ale datelor conținute. Fișierele de suport pentru toate secțiunile, cu excepția HKEY_CURRENT_USER, se află în folderul %SystemRoot%\System32\Config în Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 și Windows Vista. Fișierele de suport pentru HKEY_CURRENT_USER se află în folderul %SystemRoot%\Profiles\Numeutilizator. Extensiile de nume de fișier pentru fișierele din aceste foldere indică tipul de date pe care le conțin. De asemenea, lipsa unei extensii poate indica uneori tipul de date pe care le conțin.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Secțiune registryFișiere suport
HKEY_LOCAL_MACHINE\SAMSam, Sam.log, Sam.sav
HKEY_LOCAL_MACHINE\SecuritySecurity, Security.log, Security.sav
HKEY_LOCAL_MACHINE\SoftwareSoftware, Software.log, Software.sav
HKEY_LOCAL_MACHINE\SystemSystem, System.alt, System.log, System.sav
HKEY_CURRENT_CONFIGSystem, System.alt, System.log, System.sav, Ntuser.dat, Ntuser.dat.log
HKEY_USERS\DEFAULTDefault, Default.log, Default.sav
În Windows 98, fișierele registry sunt numite User.dat și System.dat. În Windows Millennium Edition, fișierele registry sunt numite Classes.dat, User.dat și System.dat.

Notă Caracteristicile de securitate din Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 și Windows Vista permit administratorului să controleze accesul la cheile de registry.

Tabelul următor prezintă cheile predefinite utilizate de sistem. Dimensiunea maximă a unui nume de cheie este de 255 de caractere.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
Folder/cheie predefinităDescriere
HKEY_CURRENT_USERConține rădăcina informațiilor de configurare pentru utilizatorul care a făcut log on în momentul respectiv. Aici sunt stocate folderele utilizatorului, culorile ecranului și setările din Panoul de control. Aceste informații sunt asociate cu profilul utilizatorului. Această cheie este uneori abreviată ca „HKCU”.
HKEY_USERSConține toate profilurile de utilizator încărcate activ pe computer. HKEY_CURRENT_USER este subcheie a HKEY_USERS. HKEY_USERS este uneori abreviată ca „HKU”.
HKEY_LOCAL_MACHINEConține informații de configurare particulare pentru computer (pentru orice utilizator). Această cheie este uneori abreviată ca „HKLM”.
HKEY_CLASSES_ROOTEste o subcheie a HKEY_LOCAL_MACHINE\Software. Informațiile stocate aici asigură că se deschide programul corect când deschideți un fișier utilizând Windows Explorer. Această cheie este uneori abreviată ca „HKCR”. Începând cu Windows 2000, aceste informații sunt stocate atât sub cheia HKEY_LOCAL_MACHINE cât și sub cheia HKEY_CURRENT_USER. Cheia HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes conține setări implicite care se pot aplica tuturor utilizatorilor computerului local. Cheia HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes conține setări care suprascriu setările implicite și se aplică numai utilizatorului interactiv. Cheia HKEY_CLASSES_ROOT oferă o vizualizare a registry care îmbină informațiile din aceste două surse. HKEY_CLASSES_ROOT oferă această vizualizare îmbinată și pentru programele proiectate pentru versiuni anterioare de Windows. Pentru a modifica setările pentru utilizatorul interactiv, acestea trebuie făcute sub HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes și nu sub HKEY_CLASSES_ROOT. Pentru a modifica setările implicite, modificările trebuie făcute sub HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes. Dacă scrieți cheile sub o cheie de sub HKEY_CLASSES_ROOT, sistemul stochează informațiile sub HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes. Dacă scrieți valorile într-o cheie de sub HKEY_CLASSES_ROOT, iar cheia există deja sub HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes, sistemul va stoca aici informațiile în loc să le păstreze sub HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes.
HKEY_CURRENT_CONFIGConține informații despre profilul hardware care este utilizat de computerul local la pornirea sistemului.
Notă Registry din versiunile pe 64 de biți de Windows XP, Windows Server 2003 și Windows Vista sunt împărțite în chei pe 32 de biți și chei pe 64 de biți. Majoritatea cheilor pe 32 de biți au aceleași nume ca cele echivalente lor pe 64 de biți și invers. Versiunea implicită pe 64 de biți a Registry Editor care este inclusă în versiunile pe 64 de biți ale Windows XP, Windows Server 2003 și Windows Vista afișează cheile pe 32 de biți sub următorul nod:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node
Pentru informații suplimentare despre modul de vizualizare a registry în versiunile de Windows pe 64 de biți, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
305097 Cum se vizualizează registry de sistem utilizând versiunile de Windows pe 64 de biți (Poate fi în engleză)

Tabelul următor prezintă lista tipurilor de date care sunt definite în mod curent și care sunt utilizate de Windows. Dimensiunea maximă a numelui valorii este:
 • Windows Server 2003, Windows XP și Windows Vista: 16.383 caractere
 • Windows 2000: 260 caractere ANSI sau 16.383 caractere Unicode
 • Windows Millennium Edition/Windows 98/Windows 95: 255 caractere
Valorile lungi (mai mult de 2.048 octeți) trebuie stocate ca fișiere, iar numele fișierelor trebuie stocate în registry. Astfel, registry se va executa mai eficient. Dimensiunea maximă a unei valori este:
 • Windows NT 4.0/Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista: Memoria disponibilă
 • Windows Millennium Edition/Windows 98/Windows 95: 16.300 octeți
Notă Există o limită de 64K pentru dimensiunea tuturor valorilor unei chei.
Reduceți tabelulMăriți tabelul
NumeTip de dateDescriere
Valoare binarăREG_BINARYDate binare brute. Majoritatea informațiilor pentru componente hardware sunt stocate ca date binare și sunt afișate în Registry Editor în format hexazecimal.
Valoare DWORDREG_DWORDDate reprezentate de un număr cu lungimea de 4 octeți (număr întreg pe 32 de biți). Mulți parametri pentru drivere de dispozitive și servicii sunt de acest tip și sunt afișați în Registry Editor în format binar, hexazecimal sau zecimal. Valori înrudite sunt DWORD_LITTLE_ENDIAN (octetul cel mai puțin semnificativ se află la cea mai joasă adresă) și REG_DWORD_BIG_ENDIAN (cel mai puțin semnificativ octet se află la cea mai ridicată adresă).
Valoare șir extensibilREG_EXPAND_SZUn șir de date de lungime variabilă. Acest tip de date cuprinde variabilele care sunt rezolvate atunci când un program sau un serviciu utilizează datele.
Valoare multi-șirREG_MULTI_SZUn șir multiplu. Valorile care conțin liste sau valori multiple sub o formă care poate fi citită de o persoană sunt în general de acest tip. Intrările sunt separate de spații, virgule sau alte marcaje.
Valoare șirREG_SZUn șir text de lungime fixă.
Valoare binarăREG_RESOURCE_LISTO serie de matrice imbricate destinate stocării unei liste de resurse utilizată de un driver de dispozitiv hardware sau de unul din dispozitivele fizice pe care le controlează. Aceste date sunt detectate și scrise în arborele \ResourceMap de către sistem și se afișează în Registry Editor în format hexazecimal ca valoare binară.
Valoare binarăREG_RESOURCE_REQUIREMENTS_LISTO serie de matrice imbricate destinate stocării unei liste de posibile resurse hardware pentru un driver de dispozitiv, resurse care pot fi utilizate de driver sau de unul din dispozitivele fizice pe care le controlează. Sistemul scrie un subset al acestei liste în arborele \ResourceMap. Aceste date sunt detectate de sistem și sunt afișate în Registry Editor în format hexazecimal ca valoare binară.
Valoare binarăREG_FULL_RESOURCE_DESCRIPTORO serie de matrice imbricate destinate stocării unei liste de resurse care este utilizată de un dispozitiv hardware fizic. Aceste date sunt detectate și scrise în arborele \HardwareDescription de către sistem și se afișează în Registry Editor în format hexazecimal ca valoare binară.
FărăREG_NONEDate fără un tip anume. Aceste date sunt scrise în registry de către sistem sau de către aplicații și sunt afișate în Registry Editor în format hexazecimal ca valoare binară.
LegăturăREG_LINKUn șir Unicode care denumește o legătură simbolică.
Valoare QWORDREG_QWORDDate reprezentate de un număr care este un întreg pe 62 de biți. Aceste date sunt afișate în Registry Editor ca valoare binară și au fost introduse în Windows 2000.

Copierea de rezervă a registry

Înainte să editați registry, exportați cheile din registry pe care doriți să le editați sau creați o copie de rezervă pentru întregul registry. Dacă se produce o problemă, aveți posibilitatea să urmați pașii din secțiunea „Restabilirea registry” pentru a-l restabili la starea anterioară. Pentru a crea o copie de rezervă pentru întregul registry, utilizați utilitarul Backup pentru a crea o copie de rezervă a stării sistemului. Starea sistemului include registry, baza de date de înregistrare a claselor COM+ și fișierele de încărcare. Pentru informații suplimentare despre cum se utilizează utilitarul Backup pentru crearea unei copii de rezervă a stării sistemului, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
308422 Cum se utilizează utilitarul Backup care însoțește Windows XP pentru a face copii de rezervă ale fișierelor și folderelor
320820 Cum se utilizează utilitarul Backup pentru a face copii de rezervă ale fișierelor și folderelor în Windows XP Home Edition
326216 Cum se utilizează caracteristica de copiere de rezervă pentru a crea copii de rezervă și a restabili date în Windows Server 2003 (articolul poate să fie în limba engleză) (Poate fi în engleză)

Editarea registry

Pentru a modifica datele din registry, un program trebuie să utilizeze funcțiile registry definite în următorul site Web MSDN:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms724875.aspx
Administratorii pot modifica registry utilizând Registry Editor (Regedit.exe sau Regedt32.exe), politica de grup, politica de sistem, fișierele Registry (.reg) sau executând scripturi, cum ar fi fișierele script VisualBasic.

Utilizarea interfeței utilizator Windows

Se recomandă să utilizați interfața utilizator Windows pentru a modifica setările de sistem în loc să efectuați manual editări în registry. Însă, editarea în registry poate fi uneori cea mai bună metodă pentru a rezolva o problemă cu un produs. Dacă problema este documentată în Baza de cunoștințe Microsoft, va fi disponibil un articol cu instrucțiuni etapizate pentru editarea registry pentru a rezolva acea problemă. Se recomandă să urmați instrucțiunile întocmai.

Utilizarea Registry Editor

Avertisment Pot apărea probleme grave dacă modificați incorect registry utilizând Registry Editor sau altă metodă. Aceste probleme pot necesita reinstalarea sistemului de operare. Microsoft nu poate garanta că aceste probleme pot fi remediate. Modificați registry pe propriul risc.
Registry Editor poate fi utilizat pentru următoarele:
 • Găsirea unui subarbore, chei, subchei sau valori
 • Adăugarea unei subchei sau a unei valori
 • Modificarea unei valori
 • Ștergerea unei subchei sau a unei valori
 • Redenumirea unei subchei sau a unei valori
Zona de navigare a Registry Editor afișează foldere. Fiecare folder reprezintă o cheie predefinită de pe computerul local. Când accesați registry al unui computer aflat la distanță, apar numai două chei predefinite: HKEY_USERS și HKEY_LOCAL_MACHINE.

Utilizarea Politicii de grup

Microsoft Management Console (MMC) găzduiește instrumente de administrare care pot fi utilizate pentru a administra rețele, computere, servicii și alte componente de sistem. Utilitarul de completare snap-in MMC Politică de grup permite administratorilor să definească setări de politică ce se aplică pentru computere sau utilizatori. Aveți posibilitatea să implementați Politica de grup pe computere locale utilizând utilitarul de completare snap-in MMC local Politică de grup, Gpedit.msc. Aveți posibilitatea să implementați Politica de grup în Active Directory utilizând utilitarul de completare snap-in MMC Active Directory Users and Computers. Pentru mai multe informații despre utilizarea Politicii de grup, consultați subiectele din Ajutor din utilitarul de completare snap-in MMC Politică de grup potrivit.

Utilizarea unui fișier de intrări în registry (.reg)

Creați un fișier de intrări în registry (.reg) care conține modificările din registry, apoi executați fișierul .reg pe computerul unde doriți să efectuați modificările. Aveți posibilitatea să executați manual fișierul .reg sau utilizând un script de Log on. Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
310516 Cum se adaugă, se modifică sau se șterg subchei și valori de registry utilizând un fișier de intrări în registry (.reg)

Utilizarea WSH (Windows Script Host)

WSH vă permite să executați scripturile VBScript și JScript direct în sistemul de operare. Aveți posibilitatea să creați fișiere VBScript și JScript care utilizează metode WSH pentru a șterge, a citi și a scrie chei și valori de registry. Pentru mai multe informații despre aceste metode, vizitați următoarele site-uri Web Microsoft:
Metoda RegDelete
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/293bt9hh.aspxp
Metoda RegRead
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/x05fawxd.aspx
Metoda RegWrite
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/yfdfhz1b

Utilizarea Instrumentației de management Windows

Instrumentația de management Windows (WMI) este o componentă a sistemului de operare Microsoft Windows și este implementarea Microsoft WBEM (Web-Based Enterprise Management). WBEM este o inițiativă din domeniu pentru a dezvolta o tehnologie standard de accesare a informațiilor de management într-un mediu de întreprindere. Aveți posibilitatea să utilizați WMI pentru a automatiza activitățile administrative (cum ar fi editarea registry) într-un mediu de întreprindere. WMI se poate utiliza în limbaje de scriptare care au un motor pentru Windows și care gestionează obiecte ActiveX Microsoft. De asemenea, utilitarul de linie de comandă WMI (Wmic.exe) se poate utiliza pentru a modifica registry Windows.
Pentru mai multe informații despre WMI, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa394582.aspx
Pentru mai multe informații despre utilitarul de linie de comandă WMIC, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
290216 O descriere a utilitarului de linie de comandă Instrumentație management Windows (WMI) (Wmic.exe) (articolul poate să fie în limba engleză) (Poate fi în engleză)

Utilizarea instrumentului Console Registry pentru Windows

Aveți posibilitatea să utilizați instrumentul Console Registry pentru Windows (Reg.exe) pentru a edita registry. Pentru ajutor privind instrumentul Reg.exe, tastați reg /? în Prompt comandă, apoi faceți clic pe OK.

Restabilirea registry

Pentru a restabili registry, utilizați metoda potrivită.

Restabilirea cheilor de registry

Pentru a restabili subcheile de registry exportate, faceți dublu clic pe fișierul de intrări în registry (.reg) pe care l-ați salvat în secțiunea Exportul subcheilor de registry. Sau aveți posibilitatea să restabiliți întregul registry dintr-o copie de rezervă. Pentru mai multe informații despre restabilirea registry, consultați secțiunea „Restabilirea întregului registry” mai jos în acest articol.

Restabilirea întregului registry

Pentru a restabili întregul registry, restabiliți starea de sistem dintr-o copie de rezervă. Pentru informații suplimentare privind restabilirea stării de sistem dintr-o copie de rezervă, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
309340 Cum se utilizează copierea de rezervă pentru a restaura fișiere și foldere de pe computer în Windows XP

Notă Crearea unei copii de rezervă pentru starea sistemului creează și copii actualizate ale fișierelor registry în folderul %SystemRoot%\Repair. Dacă nu se poate porni Windows XP după editarea registry, aveți posibilitatea să înlocuiți fișierele registry în mod manual utilizând pașii din secțiunea „Partea întâi” din următorul articol din Baza de cunoștințe Microsoft:
307545 Recuperarea după ce un registry deteriorat împiedică pornirea Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)

Referințe

Pentru mai multe informații, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://technet.microsoft.com/ro-ro/library/cc984339.aspx
http://technet.microsoft.com/ro-ro/library/cc750583.aspx
Catalogul Windows Server de produse testate este o referință pentru produsele testate di punct de vedere al compatibilității cu Windows Server. Pentru mai multe informații despre produsele de copiere de rezervă care au fost testate pentru compatibilitate cu Windows Server, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.windowsservercatalog.com/results.aspx?text=backup&bCatID=1282&OR=5&chtext=&cstext=&csttext=&chbtext=
Data Protection Manager (DPM) este un membru cheie al familiei Microsoft System Center de produse de management și este proiectat pentru a ajuta profesioniștii IT să gestioneze mediul Windows. DPM este noul standard pentru copierea de rezervă și recuperarea în Windows și furnizează protecție continuă a datelor pentru aplicațiile și serverele de fișiere Microsoft care utilizează aproape perfect suporturi de bandă magnetică și discuri integrate. Pentru mai multe informații despre DPM, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/systemcenter/dpm/default.mspx
Pentru mai multe informații despre recuperarea datelor, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://search.technet.microsoft.com/search/Default.aspx?brand=technet&query=Disaster+Recovery
Pentru informații suplimentare despre copierea de rezervă și restabilirea registry, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a le vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
322756 Copierea de rezervă și restabilirea registry în Windows XP și Windows Vista (articolul poate să fie în limba engleză)
322755 Cum se face copierea de rezervă, editarea și restabilirea registry în Windows 2000
323170 Cum se face copierea de rezervă, editarea și restabilirea registry în Windows NT 4.0 (Poate fi în engleză)
322754 Cum se face copierea de rezervă, editarea și restabilirea registry în Windows 95, Windows 98 și Windows Me (Poate fi în engleză)
Pentru mai multe informații despre diferențele dintre Regedit.exe și Regedt32.exe, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
141377 Diferențe între Regedit.exe și Regedt32.exe (Poate fi în engleză)
Notă Acesta este un articol „FAST PUBLISH” creat direct în cadrul organizației de asistență Microsoft. Informațiile conținute aici sunt furnizate ca atare, drept răspuns la problemele care apar. Din cauza rapidității cu care sunt puse la dispoziție, materialele pot avea erori tipografice și pot fi revizuite în orice moment, fără înștiințare. Consultați Termeni de utilizare pentru alte considerente.

Proprietă?i

ID articol: 256986 - Ultima examinare: 31 mai 2013 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Business 64-bit edition
 • Windows Vista Ultimate 64-bit edition
 • Windows Vista Home Premium 64-bit edition
 • Windows Vista Home Basic 64-bit edition
 • Windows Vista Enterprise 64-bit edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Enterprise Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
Cuvinte cheie: 
kbresolve kbenv kbinfo kbregistry KB256986

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com