A Microsoft .NET-keretrendszer 4 frissítéseinek telepítése egyes esetekben a vártnál hosszabb ideig tarthat

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 2570538 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft .NET-keretrendszer 4 frissítéseinek telepítésekor a natívkép-készítő eszköz (NGen.exe) a számítógép processzorciklusainak jelentős hányadát veszi igénybe hosszú ideig. A folyamat időtartama a számítógépen telepített natív képek számától függően változik.

Oka

A .NET-keretrendszer 4 frissítéseinek telepítése a natív képek gyorsítótárának teljes újbóli létrehozásával jár, ami egy nagyon sok időt igénylő művelet. Egyes számítógépek esetében a korábban telepített natív képeken végzett műveletek azt eredményezhetik, hogy a natív képek újbóli létrehozása a vártnál hosszabb időt vesz igénybe. Noha ez a jelenség csak a telepítés időtartamát érinti, ez az időtartam akár több tíz perccel is meghosszabbodhat. Minél több natív kép van telepítve egy számítógépen, annál tovább fog tartani a létrehozási művelet.

Kerülő megoldás

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című részre. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javítás


A probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
For the Microsoft .NET Framework 4, 32-bit editionMicrosoft .NET-keretrendszer 4, 64 bites kiadás eseténMicrosoft .NET-keretrendszer 4, Itanium kiadás esetén
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50735
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50736
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit1
A probléma javítása
Microsoft Fix it 50737
A kép összecsukásaA kép kibontása
assets fixit2


Megjegyzések
  • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
  • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy flash meghajtóra vagy CD lemezre, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

Kézi javítás

A probléma megoldása érdekében lehetséges, hogy valamelyest csökkentheti a natív képek előállításához szükséges időt, ha a korábban előállított képek figyelmen kívül hagyására kényszeríti az NGen.exe fájlt az új natív képek előállításakor.

Az újbóli létrehozás időtartamának csökkentéséhez közvetlenül a .NET-keretrendszer 4 frissítésének telepítését megelőzően nyisson meg egy emelt jogosultságszintű parancssort, és futtassa abban az alábbi parancsokat.

Fontos Futtassa ezeket a parancsokat közvetlenül a frissítés telepítése előtt. Egyéb esetben a parancsok kevésbé lesznek eredményesek.

32 bites Windows operációs rendszert futtató számítógépen
%windir%\microsoft.net\framework\v4.0.30319\ngen.exe update /force /queue

64 bites Windows operációs rendszert futtató számítógépen
%windir%\microsoft.net\framework\v4.0.30319\ngen.exe update /force /queue

%windir%\microsoft.net\framework64\v4.0.30319\ngen.exe update /force /queue

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2570538 - Utolsó ellenőrzés: 2013. november 29. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft .NET Framework 4.0
Kulcsszavak: 
kbexpertiseinter kbprb kbsurveynew kbmsifixme kbfixme KB2570538
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com