Artikkel-ID: 2570623 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Symptom

Når du har installert MS11-021 og tillegget Office-filvalidering (OFV) for Office 2003 (KB 2501584), tar det lengre tid å åpne arbeidsbøker som er lagret på en nettverksplassering, i Excel 2003 enn når OFV ikke er installert. Hvor mye dårligere ytelsen blir, avhenger av størrelsen på arbeidsboken og nettverkets båndbredde, og i enkelte tilfeller kan det se ut som om Excel "henger".

Årsak

OFV leser filen for å finne ut om den er pålitelig, før filen åpnes. Når dette blir gjort via nettverket, reduseres ytelsen på grunn av nettverkstrafikken som oppstår ved lesing av arbeidsboken.

Løsning

Last ned og installer oppdateringen Office 2010-filvalidering fra denne Microsoft Knowledge Base-artikkelen:

2553065 - Beskrivelse av oppdateringen Office 2010-filvalidering: 13. september 2011 (Dette kan være på engelsk)

Når du har installert oppdateringen og filenes ytelse over nettverket fremdeles ikke er tilfredsstillende, identifiserer delen ?Løsninger? i denne artikkelen ulike tilgjengelige alternativer.

Løsninger

Metode 1:
Oppgrader til Microsoft Excel 2007 eller Microsoft Excel 2010 for å få både OFV-beskyttelse og normal nettverksytelse når du åpner filer.

Metode 2:
Kopier filen til den lokale arbeidsstasjonen. Åpne og lagre den i Excel fra den lokale harddisken. Kopier filen tilbake til nettverksplasseringen.

Obs!Hvis flere brukere har åpnet samme fil, må du konferere med dem før du kopierer filen tilbake til den delte nettverksressursen, slik at du ikke skriver over endringer som en annen bruker har gjort. Delt arbeidsbok-funksjonen kan ikke brukes med denne løsningen.

Metode 3:
Hvis du vil bruke Excel 2003 og unngå problemet med nettverksytelse, kan du deaktivere tillegget Microsoft Office-filvalidering for Excel ved å fjerne Excel-delen av OFV. Dette fjerner den ekstra OFV-beskyttelsen for Excel, mens andre Office-programmer fortsatt er beskyttet.

Hvis du vil at vi skal utføre trinnene i denne metoden for å løse problemet for deg, går du til avsnittet Løs det for meg.

Løs det for megDu kan løse problemet automatisk ved å klikke knappen eller koblingen Løs dette problemet. Deretter klikker du Kjør i dialogboksen Filnedlasting og følger fremgangsmåten i veiviseren for Løs dette problemet.

Løs dette problemet
Microsoft-løsning 50748


Obs!
 • Det kan hende at denne veiviseren bare er tilgjengelig på engelsk, men den automatiske reparasjonsløsningen fungerer også for andre språkversjoner av Windows.
 • Hvis du ikke bruker datamaskinen som har problemet, kan du lagre reparasjonsløsningen på en flash-enhet eller CD og deretter kjøre den på datamaskinen der problemet finnes.
 • Bruk metode 4 hvis du bruker en datamaskin der Office 2010 og Office 2003 er installert. Når du prøver å fjerne beskyttelsen fra Office 2003 for Excel 2003 på en datamaskin der Office 2010 også er installert, installeres OFV-beskyttelsen på nytt for Excel 2010.
 • Hvis du bruker en datamaskin der Office 2003 og Office 2007 er installert, deaktiverer reparasjonsløsningen beskyttelsen for begge versjoner.

Metode 4:
Hvis du vil bruke Excel 2003 og unngå problemet med nettverksytelse, kan du deaktivere tillegget Microsoft Office-filvalidering for Excel ved hjelp av en registerinnstilling. Dette fjerner den ekstra OFV-beskyttelsen for Excel, mens andre Office-programmer fortsatt er beskyttet.

Mer informasjon om denne innstillingen er tilgjengelig her:
http://technet.microsoft.com/nb-no/library/gg985445(en-us,office.12).aspx

Hvis du vil at vi skal utføre trinnene i denne metoden for å løse problemet for deg, går du til avsnittet Løs det for meg. Hvis du heller vil løse problemet selv, går du til avsnittet La meg løse det selv.

Løs det for megDu kan løse problemet automatisk ved å klikke knappen eller koblingen Løs dette problemet. Deretter klikker du Kjør i dialogboksen Filnedlasting og følger fremgangsmåten i veiviseren for Løs dette problemet.


Løs dette problemet
Microsoft-løsning 50741


Obs!
 • Det kan hende at denne veiviseren bare er tilgjengelig på engelsk, men den automatiske reparasjonsløsningen fungerer også for andre språkversjoner av Windows.
 • Hvis du ikke bruker datamaskinen som har problemet, kan du lagre reparasjonsløsningen på en flash-enhet eller CD og deretter kjøre den på datamaskinen der problemet finnes.
 • Hvis du bruker en maskin med flere versjoner av Office installert (Office 2003, Office 2007 og Office 2010), deaktiverer reparasjonsløsningen OFV-beskyttelsen for alle versjoner av Excel.
 • Hvis du må distribuere reparasjonsløsningen til flere datamaskiner, kan du kjøre følgende kommandolinje:

  %windir%\system32\msiexec.exe /i \\server\share\MicrosoftFixit50741.msi /qn

  Hvis du vil ha mer informasjon om kommandolinjealternativer for msiexec.exe, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Knowledge Base:

  314881 Kommandolinjealternativene for Microsoft Windows Installer-verktøyet Msiexec.exe (Dette kan være på engelsk)
Deretter går du til avsnittet Løste dette problemet?.La meg løse det selv

Du kan bruke registeroppføringen EnableOnLoad til å konfigurere hvordan Excel skal håndtere åpning av arbeidsbøker for OFV. EnableOnLoad er ikke en standardoppføring i Windows-registret. Du må gjøre følgende for å legge til EnableOnLoad-oppføringen i Windows-registret:
 1. Avslutt Excel.
 2. Klikk Start, klikk Kjør, skriv inn regedit og klikk deretter OK.
 3. Finn følgende registernøkkel, og klikk for å velge den:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\
 4. Når du har valgt nøkkelen som er angitt i trinn 3, peker du på NyRediger-menyen og klikker Nøkkel.
 5. Skriv inn Excel, og trykk deretter ENTER.
 6. Velg Excel, pek på NyRediger-menyen og klikk deretter Nøkkel.
 7. Skriv inn Sikkerhet, og trykk deretter ENTER.
 8. Velg Sikkerhet, pek på NyRediger-menyen og klikk deretter Nøkkel.
 9. Skriv inn FileValidation, og trykk deretter ENTER.
 10. Velg FileValidation, pek på NyRediger-menyen og klikk deretter DWORD-verdi.
 11. Skriv inn EnableOnLoad, og trykk deretter ENTER.
  Obs!  Standardverdien er 0 og deaktiverer valideringen.
 12. Klikk AvsluttFil-menyen for å avslutte Registerredigering.


Løste dette problemet?

 • Kontroller om problemet er løst. Hvis problemet er løst, er du ferdig med denne artikkelen. Hvis problemet ikke er løst, kan du eventuelt kontakte kundestøtte.
 • Vi setter pris på din tilbakemelding. Hvis du vil gi tilbakemelding eller rapportere eventuelle problemer med denne løsningen, kan du legge inn en kommentar i bloggen Løs det for meg eller sende oss en e-postmelding.

Mer informasjon

Microsoft Office 2007 og Microsoft Office 2010 påvirkes ikke fordi de inneholder en ny funksjon for åpning av filer via nettverk. Denne funksjonen kopierer hele filen lokalt før den gjennomsøker filen med OFV, slik at fillesinger ikke genererer nettverkstrafikk.

For å beskytte datamaskinen bør du ikke åpne filer du mottar som vedlegg i e-postmeldinger, spesielt hvis meldingene er uventede. Du bør heller ikke åpne filer du mottar som vedlegg, hvis filene er fra en ukjent avsender.
Obs! Dette er en "FAST PUBLISH"-artikkel som er opprettet direkte innenfor Microsofts kundestøtteorganisasjon. Informasjonen her leveres "som den er" som svar på problemer som kan oppstå. Som et resultat av den korte tiden det tar å gjøre materialet tilgjengelig, kan det inneholde skrivefeil, og det kan når som helst og uten forvarsel bli revidert. Se Vilkår for bruk for mer informasjon.

Egenskaper

Artikkel-ID: 2570623 - Forrige gjennomgang: 20. januar 2012 - Gjennomgang: 3.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
 • Microsoft Office Excel 2003
Nøkkelord: 
kbfixme kbmsifixme KB2570623

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com