Az Internet Explorer 6.0, Internet Explorer 5.5 és Internet Explorer 5.1 programok csak letöltési célú telepítése Windows XP vagy Windows 2000 rendszeren

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 257249 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU257249
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Internet Explorer program telepítését nem lehet csak letöltési céllal futtatni Microsoft Windows 2000 vagy Microsoft Windows XP rendszeren.

Oka

Ezt a jelenséget az Internet Explorer telepítőprogramnak az a módosítása okozza, amely Windows 2000 és Windows XP rendszereken lehetővé teszi a telepítést. Mivel az Internet Explorer csak a központi böngésző- és parancsfájlokat telepíti Windows 2000 és Windows XP rendszereken, a Minimális telepítés vagy a böngésző testreszabása lehetőség nem választható a telepítés során. Ezért az Összetevők párbeszéd, ahol a Csak letöltés lehetőséget ki lehetne választani, nem jelenik meg.

A megoldás

Ha csak letölteni szeretné a program telepítőfájlját, kövesse az alábbi lépéseket:
 1. A következő Internet Explorer letöltőlapon kattintson az Internet Explorer program letölteni kívánt verziójára:
  http://www.microsoft.com/windows/ie_intl/hu/default.mspx
 2. A weblapon megjelenő utasításokat követve töltse le az Internet Explorer programot.
 3. Kattintson a Lemezre mentés (vagy Mentés) lehetőségre, és mentse az IExSetup.exe fájlt a számítógép egy mappájába.
 4. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra.
 5. Kattintson a Tallózás gombra, keresse meg azt a mappát, amelybe az Ie5setup.exe fájlt vagy az Ie6setup.exe fájlt mentette, jelölje ki a fájlt, és kattintson a Megnyitás gombra.
 6. A Megnyitás mezőben kattintson a parancssor végére, írjon be egy szóközt, majd írja be az alábbi parancsok közül a megfelelőt:
  Internet Explorer 5 esetén írja be a következőt:
  /c:"ie5wzd.exe /d /s:""#E"""
  Internet Explorer 6 esetén írja be a következőt:
  /c:"ie6wzd.exe /d /s:""#E"""
  Például ha az Ie5setup.exe telepítőfájlt a C:\Windows Update Setup Files mappába mentette, a parancs a következőképpen alakul:
  "C:\Windows Update Setup Files\ie5setup.exe" /c:"ie5wzd.exe /d /s:""C:\Windows Update Setup Files\ie5setup.exe"""
  Megjegyzés: A #E változót körülfogó dupla idézőjelekre azért van szükség, mert a #E az Ie5setup.exe, illetve az Ie6setup.exe fájlnak magát a fájlt is tartalmazó elérési útját adja meg. Az alábbiakban a felhasznált parancssori kapcsolók magyarázata olvasható:
  • /d - Az Internet Explorer programnak csak az adott platformhoz készült verzióját tölti le. Ha minden platformhoz szeretné letölteni a telepítőfájlt, használja a /d:1 kapcsolóértéket. Ez a kapcsoló csak kétféle értékkel használható, a /d és a /d:1 értékkel.
  • /s:""#E"" - Az Ie5setup.exe fájl forrásútvonalát adja meg. A ""#E"" érték az .exe fájlnak a fájl nevét is tartalmazó elérési útvonala. Fontos, hogy az elérési útnak két pár dupla idézőjel között kell szerepelnie.
 7. Nyomja meg az ENTER billentyűt. Válassza ki az operációs rendszernek megfelelő elemeket.
Megjegyzés: Ha az Internet Explorer programot hálózati meghajtóra szeretné letölteni, a meghajtót egy meghajtóbetűjelhez kell rendelnie számítógépén. Az Internet Explorer UNC- (Universal Naming Convention) útvonalra történő letöltése nem lehetséges.

További információ

A további információkat és parancssori kapcsolókat a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben találja a cikkek számára kattintva:
200007 Az Internet Explorer kötegelt módú telepítőjének kapcsolói (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
223371 Az Internet Explorer 5 telepítése Windows NT 4.0 rendszerre az SMS 1.2 használatával (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 257249 - Utolsó ellenőrzés: 2005. április 12. - Verziószám: 4.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Explorer 6.0 a következő platformokon
  • Microsoft Windows XP Professional
  • the operating system: Microsoft Windows 2000
 • Microsoft Internet Explorer 5.5 a következő platformokon
  • Microsoft Windows XP Professional
  • the operating system: Microsoft Windows 2000
 • Microsoft Internet Explorer 5.01 a következő platformokon
  • Microsoft Windows XP Professional
  • the operating system: Microsoft Windows 2000
Kulcsszavak: 
kbsetup kbprb kbpubtypekc kbmsccsearch KB257249
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com