ÚTMUTATÓ: Microsoft Installer csomagok (MSI) létrehozása külső gyártók programjainak telepítéséhez

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 257718 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk azt ismerteti, hogy miként hozható létre Microsoft Installer csomag (MSI) külső gyártók programjainak telepítéséhez. Ha ezzel a módszerrel szeretne külső gyártók által készített programokat telepíteni, telepítenie kell a Seagate Software cég Veritas Software Console nevű szoftverét egy, a referencia-számítógép számára elérhető helyre. Ez a program megtalálható a Windows 2000 CD-ROM-on, a Valueadd\3rdparty\Mgmt\Winstle\Swiadmle.msi fájlban. Ez tartalmazza a WinINSTALL egy korlátozott, alapszolgáltatásokat nyújtó kiadását.

Definíciók

Utasításfájl

Az utasításfájl (a Microsoft Installer csomag) információkat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni a termék telepítéséhez.

Tiszta számítógép

Tisztának nevezzük azt a számítógépet, amelyen a Discover program futtatása előtt csak a következő elemek találhatók:
 • Az operációs rendszer
 • Az operációs rendszerhez telepített szervizcsomagok
A Veritas Software Console (vagy bármely más szoftver) telepítése után a számítógép – meghatározásánál fogva – megszűnik tiszta számítógép lenni. A Veritas Software Console szoftvert bárhová telepítheti, csak a tiszta számítógépre nem.

Referencia-számítógép

A tiszta számítógép lehetővé teszi, hogy a Discover program összegyűjtse a termék futtatásához szükséges összes fájlt és rendszerbeállítási bejegyzést.

A referencia-számítógépnek hozzáféréssel kell rendelkeznie a Winstall mappában lévő Discover programhoz (Discoz.exe) a Hálózati helyek, a Windows Intéző vagy a Start menüből indítható Futtatás parancs révén. Ne csatlakoztasson meghajtót a Winstall megosztáshoz. Ennek következtében ugyanis a Discover program begyűjti a felvett meghajtót, és valószínűleg hibákat idéz elő a Microsoft Installer csomagokban.

Discover

A Discover program az utasításfájl (Microsoft Installer csomag) létrehozásához használt program; ez a fájl információkat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni a termék telepítéséhez.

Microsoft Installer csomagok létrehozása külső gyártók programjainak telepítéséhez

Az eljárás megfelelő működéséhez tiszta számítógépet kell használni.
 1. Az eljárás végrehajtását kezdje egy tiszta számítógéppel, vagy egy olyannal, amely a hálózat számítógépeinek szempontjából tipikusnak mondható.
 2. Indítsa el a Discover programot, és készítsen egy állapotképet e tipikus számítógép szoftverkonfigurációjáról. Ez az úgynevezett esemény előtti pillanatfelvétel.
 3. Telepítsen egy programot arra a számítógépre, amelyen az esemény előtti pillanatfelvételt készítette.
 4. Indítsa újra a számítógépet.
 5. Futtassa az új programot, ellenőrizze, hogy működik-e.
 6. Lépjen ki a programból.
 7. Indítsa el a Discover programot, és készítsen egy esemény utáni pillanatfelvételt a számítógép új konfigurációjáról. A Discover program összehasonlítja az esemény előtti és utáni pillanatfelvételt, és feljegyzi a különbségeket. Létrehozza a Microsoft Installer csomagot, amely információkat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a jövőben hogyan kell ezt a programot hasonló számítógépre telepíteni.
 8. (Nem kötelező lépés) A Veritas Software Console segítségével szabja testre a Microsoft Installer csomagot.
 9. „Tisztítsa meg” a referencia-számítógépet a Discover program ismételt futtatásához.
 10. (Nem kötelező lépés) Tesztelési célból telepítse a programot tesztkörnyezetben működő munkaállomásokra.
Ha a Veritas Software Console szoftverhez terméktámogatást szeretne kapni, forduljon a Veritas céghez.
Hivatkozások

Ha részletesebb utasításokra van szüksége, keresse fel a következő webhelyet:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/howto/winstall.mspx
Ezt a hivatkozást az alábbi dokumentum tartalmazza, amely bemutatja a szóban forgó technológia alapjait, és összehasonlítja a piacon versengő termékeket:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/maintain/featusability/inmnwp.mspx
A technológia részletesebb ismertetését megtalálhatja a Microsoft Windows 2000 Server üzembe helyezési útmutatójában, amely a Microsoft Windows 2000 Server Resource Kit csomag része.

Részletes információkért tanulmányozza a Microsoft szoftverfejlesztői csomagot (SDK), amely a következő webhelyen érhető el:
http://msdn.microsoft.com/downloads/
Külső gyártók MSI technológiát alkalmazó termékeiről technikai információkat a következő webhely tartalmaz:
http://www.installsite.org/
A Microsoft a külső gyártók elérhetőségi adatait a technikai támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi információk értesítés nélkül változhatnak. A Microsoft nem garantálja ezen gyártók elérhetőségi adatainak pontosságát.

A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független cégek termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 257718 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 15. - Verziószám: 6.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Kulcsszavak: 
kbappdev kbdeployment kbhowto kbhowtomaster w2000apps w2000deploy KB257718
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com