Τρόπος χρήσης του ADO με δεδομένα του Excel από τη Visual Basic ή VBA

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 257819 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Αυτό το άρθρο ασχολείται με τη χρήση αντικείμενα δεδομένων ActiveX (ADO) με υπολογιστικά φύλλα του Microsoft Excel ως αρχείο προέλευσης δεδομένων. Το άρθρο επίσης επισημαίνει σύνταξη θέματα και περιορισμοί συγκεκριμένα στο Excel. Αυτό το άρθρο Ασχολείται OLAP ή χρησιμοποιεί τεχνολογίες Συγκεντρωτικού πίνακα ή άλλο ειδικό του Excel τα δεδομένα.

Για πρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακή Βάση της Microsoft:
303814 Πώς να χρησιμοποιήσετε το ADOX με δεδομένα του Excel από τη Visual Basic ή VBA

Περισσότερες πληροφορίες

ΕΙΣΑΓΩΓΉ

Οι γραμμές και στήλες ένα υπολογιστικό φύλλο του Microsoft Excel στενά μοιάζουν με τις γραμμές και τις στήλες ενός πίνακα βάσης δεδομένων. Καθώς οι χρήστες πρέπει να θυμάστε το Microsoft Excel δεν είναι σύστημα διαχείρισης σχεσιακής βάσης δεδομένων, και αναγνωρίζει τους περιορισμούς που επιβάλλει το γεγονός αυτό, είναι συχνά λογικό να λαμβάνουν το πλεονέκτημα του Excel και τα εργαλεία για να αποθηκεύετε και να αναλύσετε τα δεδομένα.

Microsoft Αντικείμενα δεδομένων ActiveX καθιστά αντιμετωπίζουν ένα βιβλίο εργασίας του Excel, σαν να ήταν μια βάση δεδομένων. Αυτό το άρθρο ασχολείται με τον τρόπο για να επιτύχετε τα εξής ενότητες: ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Η δοκιμή για αυτό το άρθρο, διεξήχθη με δεδομένα του Microsoft Access Components (MDAC) 2,5 στα Microsoft Windows 2000 με τη Visual Basic 6.0 Το Service Pack 3 και στο Excel 2000. Αυτό το άρθρο δεν αποδεχτείτε ή να συζητήσετε διαφορές συμπεριφοράς που ενδέχεται να παρατηρήσετε χρήστες με διαφορετικές εκδόσεις του MDAC, Τα Microsoft Windows, Visual Basic ή Excel.

Συνδεθείτε στο Excel με ADO

Το ADO να συνδεθείτε με ένα αρχείο δεδομένων του Excel με είτε από δύο OLE DB υπηρεσίες παροχής που περιλαμβάνονται στα MDAC:
 • Υπηρεσία παροχής Microsoft Jet OLE DB - ή -

 • Υπηρεσία παροχής Microsoft OLE DB για προγράμματα οδήγησης ODBC

Τρόπος χρήσης της υπηρεσίας παροχής Microsoft Jet OLE DB

Η υπηρεσία παροχής Jet απαιτεί μόνο δύο τμήματα πληροφοριών σε σειρά Για να συνδεθείτε με ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων Excel: διαδρομή, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος αρχείου και το Έκδοση αρχείου του Excel.

Υπηρεσία παροχής Jet, χρησιμοποιώντας μια συμβολοσειρά σύνδεσης
Dim cn as ADODB.Connection
Set cn = New ADODB.Connection
With cn
	.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"
	.ConnectionString = "Data Source=C:\MyFolder\MyWorkbook.xls;" & _
"Extended Properties=Excel 8.0;"
	.Open
End With
				
Έκδοση υπηρεσίας παροχής: Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε παροχής 4.0 Jet. το Τα προγράμματα οδήγησης ISAM του Jet δεν υποστηρίζει την υπηρεσία παροχής Jet 3.51. Εάν καθορίσετε το Jet 3.51 Παροχής, κατά το χρόνο εκτέλεσης, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Δεν ήταν δυνατή η εύρεση εγκαταστάσιμων ISAM.
Έκδοση του Excel: Καθορισμός Excel 5.0 για ένα βιβλίο εργασίας του Excel 95 (έκδοση 7.0 του Excel), και το Excel 8.0 για ένα Excel 97, το Excel 2000 ή το Excel 2002 (XP) βιβλίο εργασίας (εκδόσεις 8.0, 9.0 και 10.0 Excel).

Υπηρεσία παροχής Jet, χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες σύνδεσης δεδομένων

Εάν χρησιμοποιείτε το στοιχείο ελέγχου δεδομένων ADO ή το περιβάλλον των δεδομένων στην εφαρμογή σας, τότε το Ιδιότητες σύνδεσης δεδομένων εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου για να συλλέξετε απαιτείται σύνδεση ρυθμίσεις.
 1. Από το Υπηρεσία παροχής καρτέλα, επιλέξτε παροχής 4.0 Jet. δεν έχει την υπηρεσία παροχής Jet 3.51 υποστηρίζει τα προγράμματα οδήγησης ISAM του Jet. Εάν καθορίσετε την παροχής Jet 3.51, κατά το χρόνο εκτέλεσης λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
  Δεν ήταν δυνατή η εύρεση εγκαταστάσιμων ISAM.
 2. Από το Σύνδεση καρτέλα, αναζητήστε το αρχείο του βιβλίου εργασίας σας. Παράβλεψη "Αναγνωριστικό χρήστη" και Καταχωρήσεις "Κωδικός πρόσβασης", επειδή αυτές δεν ισχύουν για σύνδεση με το Excel. (Μπορείτε δεν είναι δυνατό να ανοίξετε ένα αρχείο Excel που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης ως προέλευση δεδομένων. Υπάρχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό αργότερα σε αυτό το άρθρο).
 3. Από το Όλα τα καρτέλα, επιλέξτε Εκτεταμένες ιδιότητες στη λίστα και στη συνέχεια κάντε κλικ Επεξεργασία τιμής. Εισαγάγετε Excel 8.0. Διαχωρισμός από άλλες υπάρχουσες καταχωρήσεις με ένα ερωτηματικό (;). Εάν παραλείψετε αυτό το βήμα, λαμβάνετε ένα μήνυμα λάθους κατά τη δοκιμή σας σύνδεση, επειδή η υπηρεσία παροχής Jet αναμένει μια βάση δεδομένων Microsoft Access εκτός εάν καθορίσετε διαφορετικά.
 4. Επιστροφής προς το Σύνδεση καρτέλα και κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος της σύνδεσης. Σημειώστε ότι εμφανίζεται ένα πλαίσιο μηνύματος που σας ενημερώνει που η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Άλλες ρυθμίσεις σύνδεσης της υπηρεσίας παροχής Jet

Επικεφαλίδες στηλών: Από προεπιλογή, θεωρείται που την πρώτη γραμμή το αρχείο προέλευσης δεδομένων Excel περιέχει επικεφαλίδες στηλών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο ονόματα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση ή την πρώτη γραμμή δεδομένων "εξαφανίζεται" για να χρησιμοποιηθούν ως ονόματα πεδίων. Αυτό γίνεται προσθέτοντας το Προαιρετική HDR = ρύθμιση το Εκτεταμένες ιδιότητες της συμβολοσειράς σύνδεσης. Προεπιλογή, η οποία πρέπει να έχει καθοριστεί, HDR = Ναι. Εάν δεν έχετε επικεφαλίδες στηλών, πρέπει να καθορίσετε HDR = όχι; η υπηρεσία παροχής ονομάτων σας πεδία F1, F2, κ.λπ. Επειδή το Εκτεταμένες ιδιότητες Τώρα, η συμβολοσειρά περιέχει πολλαπλές τιμές, πρέπει να περικλείονται σε διπλό προσφορές ίδιο συν πρόσθετο ζεύγος διπλά εισαγωγικά να καταλάβετε Visual Για να αντιμετωπίσει το πρώτο σύνολο εισαγωγικά ως κατεξοχήν τιμές, όπως τα ακόλουθα βασικά παράδειγμα (όπου επιπλέον διαστήματα έχουν προστεθεί για ομοιομορφία).
.ConnectionString = "Data Source=C:\MyFolder\MyWorkbook.xls;" & _
"Extended Properties=" " Excel 8.0; HDR=No;" " "
				

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία παροχής Microsoft OLE DB για προγράμματα οδήγησης ODBC

Η υπηρεσία παροχής για προγράμματα οδήγησης ODBC (το οποίο αναφέρεται αυτό το άρθρο ως το "ODBC παροχής" για τους λόγους της συντομία) απαιτεί επίσης τμήματα μόνο δύο (2) Για να συνδεθείτε με ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων Excel πληροφορίες: όνομα του προγράμματος οδήγησης και το βιβλίο εργασίας διαδρομή και όνομα αρχείου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ: Μια σύνδεση ODBC στο Excel είναι μόνο για ανάγνωση από προεπιλογή. Το ADO Σύνολο εγγραφών Τύπος_κλειδώματος ρύθμιση της ιδιότητας παρακάμψετε αυτήν τη ρύθμιση επιπέδου σύνδεσης. Πρέπει να ορίσετε Μόνο για ανάγνωση Για να FALSE στη συμβολοσειρά σύνδεσης ή τη ρύθμιση παραμέτρων DSN εάν θέλετε Για να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας. Διαφορετικά, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Η λειτουργία πρέπει να χρησιμοποιήσει ένα ερώτημα με δυνατότητα ενημέρωσης.
Υπηρεσία παροχής ODBC χρησιμοποιώντας μια ακολουθία χαρακτήρων σύνδεσης χωρίς DSN
Dim cn as ADODB.Connection
Set cn = New ADODB.Connection
With cn
	.Provider = "MSDASQL"
	.ConnectionString = "Driver={Microsoft Excel Driver (*.xls)};" & _
"DBQ=C:\MyFolder\MyWorkbook.xls; ReadOnly=False;"
	.Open
End With
				
Υπηρεσία παροχής ODBC χρησιμοποιώντας μια συμβολοσειρά σύνδεσης με ένα DSN
Dim cn as ADODB.Connection
Set cn = New ADODB.Connection
With cn
	.Provider = "MSDASQL"
	.ConnectionString = "DSN=MyExcelDSN;"
	.Open
End With
				
Υπηρεσία παροχής ODBC χρησιμοποιώντας το πλαίσιο διαλόγου "Ιδιότητες σύνδεσης δεδομένων"

Εάν χρησιμοποιείτε το στοιχείο ελέγχου δεδομένων ADO ή το περιβάλλον των δεδομένων στην εφαρμογή σας, τότε το Ιδιότητες σύνδεσης δεδομένων εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου για να συλλέξετε απαιτείται σύνδεση ρυθμίσεις.
 1. Από το Υπηρεσία παροχής καρτέλα, επιλέξτε Υπηρεσία παροχής Microsoft OLE DB για προγράμματα οδήγησης ODBC.
 2. Από το Σύνδεση καρτέλα ", επιλέξτε το υπάρχον DSN που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή επιλέξτε Χρήση συμβολοσειράς σύνδεσης. Αυτό φέρνει το τυπικό πλαίσιο διαλόγου ρύθμισης παραμέτρων DSN για να Συγκεντρώστε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση μόνο για ανάγνωση εάν θέλετε, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.
 3. Επιστροφής προς το Σύνδεση καρτέλα και κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος της σύνδεσης. Σημειώστε ότι εμφανίζεται ένα πλαίσιο μηνύματος που σας ενημερώνει που η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Άλλες ρυθμίσεις σύνδεσης υπηρεσίας παροχής ODBC

Επικεφαλίδες στηλών: Από προεπιλογή, θεωρείται που την πρώτη γραμμή το αρχείο προέλευσης δεδομένων Excel περιέχει επικεφαλίδες στηλών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πεδίο ονόματα. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση ή την πρώτη γραμμή δεδομένων "εξαφανίζεται" για να χρησιμοποιηθούν ως ονόματα πεδίων. Αυτό γίνεται προσθέτοντας το Προαιρετική FirstRowHasNames = Ορισμός της συμβολοσειράς σύνδεσης. Προεπιλογή, η οποία δεν έχει πρέπει να καθοριστούν, είναι FirstRowHasNames = 1, όπου 1 = True. Εάν δεν έχετε επικεφαλίδες στηλών, πρέπει να καθορίσετε FirstRowHasNames = 0, όπου 0 = False; το πρόγραμμα οδήγησης ονομάζει σας πεδία F1, F2, και ούτω καθεξής. Αυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη στο παράθυρο διαλόγου παραμέτρων DSN.

Ωστόσο, οφείλεται σε σφάλμα στο πρόγραμμα οδήγησης ODBC, καθορίζοντας το FirstRowHasNames η ρύθμιση αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, το Excel ODBC πρόγραμμα οδήγησης (MDAC 2.1 και νεότερα) αντιμετωπίζει πάντα στην πρώτη γραμμή στο καθορισμένο δεδομένων προέλευση ως ονόματα πεδίων. Για πρόσθετες informationon Επικεφαλίδα στήλης σφάλμα, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο Γνωσιακή Βάση της Microsoft:
288343 Σφάλμα: το πρόγραμμα οδήγησης ODBC Excel αγνοεί ρύθμιση κεφαλίδα ή το FirstRowHasNames
Γραμμές προς ανίχνευση: Excel παρέχουν ADO με λεπτομερείς σχήματος πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που περιέχει, όπως μια σχεσιακή βάση δεδομένων. Επομένως, το πρόγραμμα οδήγησης πρέπει να σαρώσετε μέσω τουλάχιστον μερικές γραμμές του υφιστάμενου δεδομένα για να κάνετε μια σωστή εικασία σε τύπο δεδομένων κάθε στήλης. Το προεπιλεγμένη "Γραμμές για σάρωση" είναι σειρές οκτώ (8). Μπορείτε να καθορίσετε ακέραια τιμή από ένα (1) σε δεκαέξι (16) γραμμές ή μπορείτε να καθορίσετε μηδέν (0) για να εξετάσετε όλα υπάρχουσες γραμμές. Αυτό γίνεται προσθέτοντας προαιρετικό MaxScanRows = ρύθμιση στη συμβολοσειρά σύνδεσης ή αλλάζοντας το Γραμμές προς ανίχνευση η ρύθμιση στο παράθυρο διαλόγου παραμέτρων DSN.

Ωστόσο, οφείλεται σε ένα σφάλμα στο πρόγραμμα οδήγησης ODBC, καθορίζοντας τις γραμμές για να σαρώσετε (MaxScanRows) η ρύθμιση αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια, το Excel πρόγραμμα οδήγησης ODBC (MDAC 2.1 και νεότερα) σαρώνει πάντα πρώτα 8 γραμμές με το καθορισμένο αρχείο προέλευσης δεδομένων σε Για να προσδιορίσετε κάθε στήλη τύπου δεδομένων.

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με Οι γραμμές σφάλματος σάρωση, καθώς και μια απλή λύση, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
189897 XL97: Δεδομένα περικόπτονται στους 255 χαρακτήρες με το πρόγραμμα οδήγησης ODBC του Excel
Άλλες ρυθμίσεις: Εάν κατασκευή συμβολοσειρά σύνδεσης με χρήση το Ιδιότητες σύνδεσης δεδομένων στο παράθυρο διαλόγου, ενδέχεται να παρατηρήσετε κάποια άλλη Εκτεταμένες ιδιότητες ρυθμίσεις που προσθέσατε στη συμβολοσειρά σύνδεσης που δεν είναι απολύτως είναι απαραίτητο, όπως:
... DefaultDir=C:\WorkbookPath;DriverId=790;FIL=excel 8.0;MaxBufferSize=2048;PageTimeout=5;
				
Μήνυμα λάθους "Σειρά ταξινόμησης" της επεξεργασίας Visual Basic

Στο περιβάλλον σχεδίασης Visual Basic με συγκεκριμένους εκδόσεις του MDAC, ενδέχεται να εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα την πρώτη ώρα σφάλμα σας πρόγραμμα συνδέεται με ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων Excel κατά το χρόνο σχεδίασης:
Επιλεγμένη σειρά συρραφής που δεν υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα.
Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται μόνο σε IDE και θα εμφανιστεί στο το μεταγλωττισμένο η έκδοση του προγράμματος. Για πρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο Γνωσιακή Βάση της Microsoft:
246167 PRB: Ταξινόμησης ακολουθία σφάλματος ανοίγματος ADODB Recordset την πρώτη φορά έναντι του Excel XLS

Θέματα που ισχύουν και οι δύο υπηρεσίες παροχής OLE DB

Προσοχή σχετικά με μεικτών τύπων δεδομένων

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ADO πρέπει να μαντέψει σε τύπο δεδομένων για κάθε στήλη στο φύλλο εργασίας του Excel ή την περιοχή σας. (Αυτό δεν επηρεάζεται από Το Excel ρυθμίσεις μορφοποίησης κελιών.) Σοβαρό πρόβλημα μπορεί να προκύψει εάν έχετε αναμειγνύονται αριθμητικές τιμές με τιμές κειμένου στην ίδια στήλη. Τόσο τα Jet και το Υπηρεσία παροχής ODBC επιστρέφει δεδομένα τύπου πλειοψηφία αλλά επιστρέφουν την τιμή NULL (κενό) Πληκτρολογήστε τιμές για τα δεδομένα της μειοψηφίας. Εάν δύο τύπους εξίσου αναμειγνύονται το στήλη, η υπηρεσία παροχής επιλέγει το αριθμητικό πάνω από το κείμενο.

Για παράδειγμα:
 • Σε σας οκτώ (8) σάρωση γραμμές, εάν η στήλη περιέχει πέντε (5) αριθμητικές τιμές και τιμές κειμένου τρία (3), η υπηρεσία παροχής επιστρέφει πέντε (5) Οι αριθμοί και οι τιμές null τρία (3).
 • Σε σας οκτώ (8) σάρωση γραμμές, εάν η στήλη περιέχει τρία (3) αριθμητικές τιμές και τιμές κειμένου πέντε (5), η υπηρεσία παροχής επιστρέφει τρία (3) null τιμές και τιμές κειμένου πέντε (5).
 • Σε σας οκτώ (8) σάρωση γραμμές, εάν η στήλη περιέχει τέσσερις (4) αριθμητικές τιμές και τιμές κειμένου τέσσερις (4), η υπηρεσία παροχής επιστρέφει τέσσερις (4) αριθμοί και τέσσερις (4) μηδενικές τιμές.
Ως αποτέλεσμα, εάν η στήλη περιέχει μεικτές τιμές σας μόνο η προσφυγή είναι για την αποθήκευση αριθμητικών τιμών σε αυτή τη στήλη ως κείμενο και να τους μετατρέψετε Επιστροφή σε αριθμούς όταν χρειάζεται στην εφαρμογή υπολογιστή-πελάτη, χρησιμοποιώντας τη Visual Basic VAL συνάρτηση ή ένα ισοδύναμο.

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα για τα δεδομένα μόνο για ανάγνωση, ενεργοποίηση Κατάσταση εισαγωγής χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση "IMEX = 1" στην ενότητα "σύνθετες ιδιότητες" της συμβολοσειράς σύνδεσης. Αυτό ενισχύει την ImportMixedTypes = κείμενο ρύθμιση του μητρώου. Ωστόσο, σημειώστε ότι μπορεί να μη αναμενόμενο ενημερωμένες εκδόσεις τα αποτελέσματα σε αυτήν τη λειτουργία. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη ρύθμιση, κάντε κλικ στο κουμπί στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
194124 PRB: Excel τιμές επιστρέφονται ως NULL χρησιμοποιώντας DAO OpenRecordset
Δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα βιβλίο εργασίας προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης

Εάν το βιβλίο εργασίας του Excel που προστατεύεται από έναν κωδικό πρόσβασης που δεν είναι δυνατό να ανοίξετε για πρόσβαση σε δεδομένα, ακόμα, παρέχοντας τον σωστό κωδικό πρόσβασης με ρυθμίσεις της σύνδεσής σας, εκτός αν το αρχείο του βιβλίου εργασίας είναι ήδη ανοίξει σε το Η εφαρμογή Microsoft Excel. Εάν προσπαθήσετε, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους μήνυμα:
Δεν ήταν δυνατή η αποκρυπτογράφηση του αρχείου.
Για πρόσθετες πληροφορίες, Κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο γνωσιακής Microsoft Βάση:
211378 XL2000: Σφάλμα "Θα μπορούσε να αποκρυπτογραφήσετε το αρχείο" με κωδικό πρόσβασης προστατευμένο αρχείο

Ανακτήσετε και να επεξεργαστείτε τα δεδομένα του Excel με ADO

Αυτή η ενότητα περιγράφει δύο πτυχές της εργασίας με το Excel δεδομένα:
 • Επιλογή δεδομένων - και -

 • Αλλαγή δεδομένων

Επιλογή δεδομένων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιλέξετε δεδομένα. Μπορείτε να:

 • Επιλέξτε δεδομένα του Excel με κωδικό.
 • Επιλέξτε δεδομένα του Excel με το στοιχείο ελέγχου δεδομένων ADO.
 • Επιλέξτε τα δεδομένα του Excel με το περιβάλλον δεδομένων εντολές.

Επιλέξτε τα δεδομένα του Excel με κωδικό

Τα δεδομένα του Excel μπορεί να περιέχονται στο βιβλίο εργασίας σας σε μία από τις ακολουθεί:

 • Ολόκληρο το φύλλο εργασίας.
 • Μια καθορισμένη περιοχή κελιών σε ένα φύλλο εργασίας.
 • Ανώνυμο περιοχή κελιών σε ένα φύλλο εργασίας.
Καθορίστε ένα φύλλο εργασίας

Για να καθορίσετε ένα φύλλο εργασίας ως προέλευση εγγραφών σας, χρησιμοποιήστε το όνομα φύλλου εργασίας ακολουθούμενο από ένα σύμβολο δολαρίου και περιβάλλεται από αγκύλες. Για παράδειγμα:
	strQuery = "SELECT * FROM [Sheet1$]"
				
Μπορείτε επίσης να οριοθετήσει όνομα φύλλου εργασίας με μία προσφορά κεκλιμένες χαρακτήρας (') που υπάρχουν στο πληκτρολόγιο με περισπωμένη (~). Για παράδειγμα:
	strQuery = "SELECT * FROM `Sheet1$`"
				
Microsoft προτιμά τις αγκύλες, που είναι η μόνιμη σύμβαση για ονόματα αντικειμένων βάσης δεδομένων προβληματικά.

Εάν παραλείψετε και τις δύο το σύμβολο του δολαρίου και τις αγκύλες ή απλώς το σύμβολο του δολαρίου, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
... βάσεων δεδομένων Jet Δεν ήταν δυνατή η εύρεση του καθορισμένου αντικειμένου
Εάν χρησιμοποιήσετε το σύμβολο του δολαρίου, αλλά παραλείψτε τα άγκιστρα, θα δείτε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Συντακτικό σφάλμα στην από τον όρο FROM.
Εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιούν συνήθεις μονά εισαγωγικά, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Συντακτικό σφάλμα στο ερώτημα. Ο όρος ερωτήματος δεν ολοκληρώθηκε.
Καθορίστε μια περιοχή με όνομα

Για να καθορίσετε μια ονομαστική περιοχή κελιών ως προέλευση εγγραφών σας, απλά χρησιμοποιήστε το καθορισμένο όνομα. Για παράδειγμα:
	strQuery = "SELECT * FROM MyRange"
				
Καθορίστε μια περιοχή χωρίς όνομα

Για να καθορίσετε ένα ανώνυμο περιοχή κελιών ως σας προέλευση εγγραφών, προσαρτήσετε τυπική μορφή γραμμής/στήλης Excel στο τέλος του φύλλου το όνομα σε τετράγωνες αγκύλες. Για παράδειγμα:
	strQuery = "SELECT * FROM [Sheet1$A1:B10]"
				
Προσοχή σχετικά με τον καθορισμό φύλλα εργασίας: Η υπηρεσία παροχής θεωρείται ότι αρχίζει τον πίνακα δεδομένων με την πιο επάνω, αριστερά, μη κενό κελί του φύλλου εργασίας καθορισμένη. Στο άλλες λέξεις σας πίνακα δεδομένων μπορεί να ξεκινήσει στις 3 γραμμή, στήλη c χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, δεν μπορεί, για παράδειγμα, πληκτρολογήστε έναν τίτλο worksheeet επάνω και αριστερά τα δεδομένα στο κελί A1.

Προσοχή σχετικά με τον καθορισμό περιοχών: Όταν καθορίζετε ένα φύλλο εργασίας ως την προέλευση εγγραφών, η υπηρεσία παροχής προσθέτει νέες εγγραφές κάτω από τις υπάρχουσες εγγραφές στο φύλλο εργασίας ως χώρος επιτρέπει. Όταν καθορίζετε μια περιοχή (ονομάζεται ή ανώνυμες), Jet προσθέτει νέες εγγραφές κάτω από τις υπάρχουσες εγγραφές της περιοχής ως χώρος επιτρέπει. Ωστόσο, εάν έχετε Επανεκτέλεση ερωτήματος στην αρχική περιοχή, σύνολο εγγραφών που προκύπτει δεν περιλαμβάνει το προστέθηκε πρόσφατα εγγραφές εκτός της περιοχής.

Με τις εκδόσεις MDAC πριν από την 2.5, όταν καθορίζετε μια περιοχή με όνομα, δεν μπορείτε να προσθέσετε νέες εγγραφές πέρα από το Ορισμός ορίων της περιοχής ή λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
Δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη επώνυμη περιοχή.

Επιλέξτε τα δεδομένα του Excel με το στοιχείο ελέγχου δεδομένων ADO

Αφού καθορίσετε τις ρυθμίσεις σύνδεσης για τα δεδομένα του Excel προέλευσης για το Γενικά καρτέλα του ADODC Ιδιότητες στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στο του Προέλευση εγγραφών στην καρτέλα. Εάν επιλέξετε ένα CommandType adCmdText, μπορείτε να εισαγάγετε ένα Ερώτημα ΕΠΙΛΟΓΉΣ με το Κείμενο εντολής παράθυρο διαλόγου με τη σύνταξη που περιγράφηκε προηγουμένως. Εάν επιλέξετε ένα CommandType adCmdTable και χρησιμοποιείτε την υπηρεσία παροχής Jet, αναπτυσσόμενη λίστα η λίστα εμφανίζει τις περιοχές και το ονόματα φύλλων εργασίας που είναι διαθέσιμες στο το επιλεγμένο βιβλίο εργασίας, με περιοχές που παρατίθενται πρώτα.

Αυτό το παράθυρο διαλόγου πλαίσιο σωστά προσαρτά το σύμβολο του δολαρίου ονόματα φύλλων εργασίας, αλλά δεν προσθέτει το είναι απαραίτητο αγκύλες. Ως αποτέλεσμα, αν απλά επιλέγετε ένα όνομα φύλλου εργασίας και κάντε κλικ στο κουμπί OK, λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους αργότερα:
Συντακτικό σφάλμα στην από τον όρο FROM.
Πρέπει να μη αυτόματη προσθήκη αγκύλες γύρω από το όνομα του φύλλου εργασίας. (Αυτό το σύνθετο πλαίσιο να επιτρέπεται η επεξεργασία.) Εάν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία παροχής ODBC, μπορείτε να δείτε μόνο με όνομα περιοχές που εμφανίζονται στην αναπτυσσόμενη λίστα. Ωστόσο, μπορείτε να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο ένα όνομα φύλλου εργασίας με κατάλληλη οριοθέτες.

Επιλέξτε τα δεδομένα του Excel με τις εντολές περιβάλλοντος δεδομένων

Αφού ρυθμίσετε τη σύνδεση δεδομένων περιβάλλοντος για το Excel δεδομένα προέλευσης, δημιουργήστε ένα νέο Εντολή το αντικείμενο. Εάν επιλέξετε ένα Αρχείο προέλευσης δεδομένων του Πρόταση SQL, μπορείτε να εισαγάγετε ένα ερώτημα στο πλαίσιο κειμένου χρησιμοποιώντας τη σύνταξη που περιγράφονται προηγουμένως. Εάν επιλέξετε ένα Αρχείο προέλευσης δεδομένων του Αντικείμενο βάσης δεδομένων, επιλέξτε Πίνακας στην πρώτη αναπτυσσόμενη λίστα και χρησιμοποιείτε την υπηρεσία παροχής Jet, αναπτυσσόμενη λίστα εμφανίζει περιοχές και διαθέσιμο σε ονόματα φύλλων εργασίας το επιλεγμένο βιβλίο εργασίας, με περιοχές που παρατίθενται πρώτα. (Εάν επιλέξετε ένα όνομα φύλλου εργασίας σε αυτήν τη θέση, δεν χρειάζεται να προσθέσετε αγκύλες γύρω από όνομα φύλλου εργασίας με μη αυτόματο τρόπο όπως κάνετε για το στοιχείο ελέγχου δεδομένων ADO.) Εάν είστε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία παροχής ODBC, μπορείτε να δείτε μόνο περιοχές που παρατίθενται σε αυτό αναπτυσσόμενο λίστα. Ωστόσο, μπορείτε να εισαγάγετε ένα όνομα φύλλου εργασίας.

Τρόπος αλλαγής Excel δεδομένων: επεξεργασία, προσθήκη και διαγραφή

Επεξεργασία

Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δεδομένα του Excel με κανονική μεθόδων ADO. Τα πεδία του αντικειμένου Recordset που αντιστοιχούν σε κελιά περιέχουν φύλλο εργασίας του Excel Οι τύποι Excel (που αρχίζει με "=") είναι μόνο για ανάγνωση και δεν είναι δυνατή η επεξεργασία. Να θυμάστε ότι μια σύνδεση ODBC στο Excel είναι μόνο για ανάγνωση από προεπιλογή, εκτός αν έχετε καθορίσετε διαφορετικά τις ρυθμίσεις σύνδεσης. Δείτε παραπάνω στην ενότητα "χρήση του Υπηρεσία Microsoft παροχής OLE DB για προγράμματα οδήγησης ODBC."

Προσθήκη

Μπορείτε να προσθέσετε εγγραφές σας recordsource Excel ως χώρος επιτρέπει. Ωστόσο, εάν προσθέσετε νέες εγγραφές εκτός της περιοχής που αρχικά καθοριστεί, αυτές οι εγγραφές δεν είναι ορατά εάν requery στην αρχική περιοχή προδιαγραφή. Δείτε παραπάνω στην ενότητα "Προσοχή σχετικά με τον καθορισμό περιοχών."

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν χρησιμοποιείτε το AddNew και Ενημερωμένη έκδοση μέθοδοι του ADO Σύνολο εγγραφών Ίσως το αντικείμενο για να εισαγάγετε νέες γραμμές δεδομένων σε έναν πίνακα του Excel, το ADO εισάγετε τις τιμές δεδομένων σε λάθος στηλών στο Excel. Για πρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ στο άρθρο αριθμός παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
314763 ΕΠΙΔΙΌΡΘΩΣΗ: ADO εισάγει δεδομένα σε λάθος στηλών στο Excel
Διαγραφή

Πιο περιορίζονται στη διαγραφή των δεδομένων του Excel δεδομένα από μια προέλευση σχεσιακών δεδομένων. Σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων δεν περιέχει "γραμμή" έννοια ή ύπαρξη εκτός από "Εγγραφή". σε ένα φύλλο εργασίας του Excel, αυτό δεν είναι TRUE. Μπορείτε να διαγράψετε τιμές σε πεδία (κελιών). Ωστόσο, δεν μπορείτε να:
 1. Διαγράψετε μια ολόκληρη εγγραφή ταυτόχρονα ή λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
  Διαγραφή δεδομένων σε έναν συνδεδεμένο πίνακα δεν υποστηρίζεται από το ISAM.
  Μπορείτε να διαγράψετε μόνο μια εγγραφή από απάλειψης των περιεχομένων κάθε μεμονωμένο πεδίο.
 2. Διαγράψτε την τιμή σε ένα κελί που περιέχει τύπο του Excel ή λαμβάνετε το ακόλουθο μήνυμα λάθους:
  Η λειτουργία δεν είναι επιτρέπεται σε αυτό το περιβάλλον.
 3. Δεν είναι δυνατή η διαγραφή γραμμών κενό υπολογιστικό φύλλο στο οποίο η Εντοπίστηκε διαγραμμένα δεδομένα και το σύνολο εγγραφών σας θα συνεχίσει να εμφανίζεται κενό εγγραφές που αντιστοιχούν σε αυτές τις κενές γραμμές.
Προσοχή σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων του Excel με ADO: Κατά την εισαγωγή δεδομένων κειμένου στο Excel με το ADO, το τιμή κειμένου μπροστά με μία προσφορά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αργότερα προβλήματα στο εργασία με τα νέα δεδομένα.

Ανάκτηση δομή αρχείου προέλευσης δεδομένων (μεταδεδομένα) από το Excel

Μπορείτε να ανακτήσετε δεδομένα σχετικά με τη δομή των δεδομένων του Excel προέλευση (πίνακες και πεδία) με το ADO. Τα αποτελέσματα διαφέρουν ελαφρά μεταξύ των δύο Υπηρεσιών παροχής OLE DB, παρόλο που επιστρέφουν τουλάχιστον το ίδιο μικρό αριθμό χρήσιμο πεδία πληροφοριών. Η μετα-δεδομένα είναι δυνατό να ανακτηθούν με το OpenSchema η μέθοδος του ADO Σύνδεση αντικείμενο, το οποίο επιστρέφει μια ADO Σύνολο εγγραφών το αντικείμενο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρή Microsoft ActiveX Data Επεκτάσεις αντικείμενα για τη βιβλιοθήκη για γλώσσα ορισμού δεδομένων και ασφάλεια (ADOX) Αυτό το σκοπό. Στην περίπτωση των ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων Excel Ωστόσο, όπου "Πίνακας" είναι ένα φύλλο εργασίας ή μια περιοχή με όνομα και "πεδίο" είναι ένα περιορισμένο αριθμό γενικούς τύπους δεδομένων, αυτό επιπλέον ισχύ δεν είναι χρήσιμη.

Πληροφορίες πίνακα ερωτήματος

Διαφόρων αντικειμένων που είναι διαθέσιμες σε μια σχεσιακή βάση δεδομένων (πίνακες, προβολές, αποθηκευμένες διαδικασίες και ούτω καθεξής), εκθέτει ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων Excel μόνο πίνακα ισοδύναμα, αποτελούμενη από τα φύλλα εργασίας και περιοχές με όνομα έχει οριστεί σε συγκεκριμένο βιβλίο εργασίας. Περιοχές αντιμετωπίζονται ως "Πίνακες" και φύλλα εργασίας αντιμετωπίζονται ως "Πίνακες συστήματος" και δεν είναι πολύ χρήσιμη πίνακα πληροφορίες που μπορείτε να ανακτήσετε πέρα από αυτήν την ιδιότητα "table_type". Μπορείτε να ζητήσετε ένα λίστα διαθέσιμων πινάκων στο βιβλίο εργασίας με τον ακόλουθο κώδικα:
Set rs = cn.OpenSchema(adSchemaTables)
				
Η υπηρεσία παροχής Jet επιστρέφει ένα σύνολο εγγραφών με πεδία εννέα (9), από το οποίο συμπληρώνει μόνο τέσσερις (4):

 • TABLE_NAME πρέπει
 • TABLE_TYPE ("Πίνακας" ή "System Table")
 • date_created
 • date_modified
Την ημερομηνία δύο πεδία για έναν δεδομένο πίνακα εμφανίζονται πάντα τα ίδια τιμή, η οποία φαίνεται να είναι "ημερομηνία τροποποίησης." Με άλλα λόγια, "date_created" δεν είναι αξιόπιστη.

Η υπηρεσία παροχής ODBC επιστρέφει επίσης ένα σύνολο εγγραφών με πεδία εννέα (9), των οποίων το συμπληρώνει μόνο τρία (3):

 • table_catalog, το φάκελο στον οποίο είναι το βιβλίο εργασίας βρίσκεται.
 • TABLE_NAME πρέπει.
 • TABLE_TYPE, όπως σημειώνεται νωρίτερα.
Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του ADO, είναι δυνατή η ανάκτηση μια λίστα με τα φύλλα εργασίας μόνο για παράδειγμα, καθορίζοντας τα ακόλουθα πρόσθετα κριτήρια για την OpenSchema μέθοδος:
Set rs = cn.OpenSchema(adSchemaTables, Array(Empty, Empty, Empty, "System Table"))
				
Δυστυχώς, δεν λειτουργεί με ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων του Excel με Εκδόσεις MDAC αργότερα 2.0, χρησιμοποιώντας είτε την υπηρεσία παροχής.

Πληροφορίες πεδίο ερωτήματος

Κάθε πεδίο (στήλη) σε ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων του Excel είναι ένα από τα παρακάτω τύπους δεδομένων:

 • αριθμητικό (τύπος δεδομένων ADO 5, adDouble)
 • Νομισματική μονάδα (τύπος δεδομένων ADO 6, adCurrency)
 • λογική ή boolean (τύπος δεδομένων ADO 11, adBoolean)
 • ημερομηνία (τύπος δεδομένων ADO 7, adDate, χρησιμοποιώντας το Jet, 135, adDBTimestamp, χρησιμοποιώντας το ODBC)
 • κείμενο (μια ad ADO...CHAR τύπου, όπως 202 της σταθεράς adVarChar, 200, adVarWChar ή παρόμοια)
Numeric_precision για μια στήλη αριθμητικών επιστρέφεται πάντα ως 15 (η οποία είναι η μέγιστη ακρίβεια στο Excel). το character_maximum_length κειμένου στήλης επιστρέφεται πάντα ως 255 (το οποίο είναι το πλάτος της οθόνης μέγιστο αλλά δεν το μέγιστο μήκος, του κειμένου σε μια στήλη Excel). Δεν υπάρχει πολύ πεδίο χρήσιμες πληροφορίες που μπορείτε να αποκτήσετε πέρα από το data_type η ιδιότητα. Μπορείτε να ζητήσετε μια λίστα των διαθέσιμων πεδίων σε έναν πίνακα με τον ακόλουθο κώδικα:
Set rs = cn.OpenSchema(adSchemaTables, Array(Empty, Empty, "TableName", Empty))
				
Η υπηρεσία παροχής Jet επιστρέφει ένα αντικείμενο recordset που περιέχει 28 πεδία των οποίων το συμπληρώνει οκτώ (8) για αριθμητικά πεδία και εννέα (9) για πεδία κειμένου. Το χρήσιμη πεδία είναι πιθανό να είναι αυτά:

 • TABLE_NAME πρέπει
 • column_name
 • την ORDINAL_POSITION
 • data_type
Η υπηρεσία παροχής ODBC επιστρέφει ένα αντικείμενο recordset που περιέχει πεδία 29, του όπου το συμπληρώνει δέκα (10) για αριθμητικά πεδία και 11 για πεδία κειμένου. Το χρήσιμη πεδία είναι ως νωρίτερα το ίδιο.

Απαρίθμηση πίνακες και πεδία και τις ιδιότητές τους

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κώδικα της Visual Basic (όπως το ακόλουθο δείγμα) απαρίθμηση των πινάκων και στηλών σε ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων του Excel και το διαθέσιμο πεδία πληροφοριών σχετικά με κάθε. Αυτό το δείγμα εμφανίζει τα αποτελέσματα σε ένα πλαίσιο λίστας List1 στην ίδια φόρμα.
Dim cn As ADODB.Connection
Dim rsT As ADODB.Recordset
Dim intTblCnt As Integer, intTblFlds As Integer
Dim strTbl As String
Dim rsC As ADODB.Recordset
Dim intColCnt As Integer, intColFlds As Integer
Dim strCol As String
Dim t As Integer, c As Integer, f As Integer
Set cn = New ADODB.Connection
With cn
	.Provider = "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0"
	.ConnectionString = "Data Source=" & App.Path & _
"\ExcelSrc.xls;Extended Properties=Excel 8.0;"
	'.Provider = "MSDASQL"
	'.ConnectionString = "Driver={Microsoft Excel Driver (*.xls)};" & _
"DBQ=" & App.Path & "\ExcelSrc.xls; "
	.CursorLocation = adUseClient
	.Open
End With
Set rsT = cn.OpenSchema(adSchemaTables)
intTblCnt = rsT.RecordCount
intTblFlds = rsT.Fields.Count
List1.AddItem "Tables:	" & intTblCnt
List1.AddItem "--------------------"
For t = 1 To intTblCnt
	strTbl = rsT.Fields("TABLE_NAME").Value
	List1.AddItem vbTab & "Table #" & t & ":	" & strTbl
	List1.AddItem vbTab & "--------------------"
	For f = 0 To intTblFlds - 1
		List1.AddItem vbTab & rsT.Fields(f).Name & _
vbTab & rsT.Fields(f).Value
	Next
	List1.AddItem "--------------------"
	Set rsC = cn.OpenSchema(adSchemaColumns, Array(Empty, Empty, strTbl, Empty))
	intColCnt = rsC.RecordCount
	intColFlds = rsC.Fields.Count
	For c = 1 To intColCnt
		strCol = rsC.Fields("COLUMN_NAME").Value
		List1.AddItem vbTab & vbTab & "Column #" & c & ": " & strCol
		List1.AddItem vbTab & vbTab & "--------------------"
		For f = 0 To intColFlds - 1
			List1.AddItem vbTab & vbTab & rsC.Fields(f).Name & _
vbTab & rsC.Fields(f).Value
		Next
		List1.AddItem vbTab & vbTab & "--------------------"
		rsC.MoveNext
		Next
		rsC.Close
		List1.AddItem "--------------------"
		rsT.MoveNext
Next
rsT.Close
cn.Close
				

Χρησιμοποιήστε το παράθυρο προβολής δεδομένων

Εάν δημιουργήσετε μια σύνδεση δεδομένων σε ένα αρχείο προέλευσης δεδομένων του Excel με το Visual Βασικό παράθυρο προβολής δεδομένων, το παράθυρο προβολής δεδομένων εμφανίζει τις ίδιες πληροφορίες που Μπορείτε να ανακτήσετε μέσω προγραμματισμού όπως περιγράφεται παραπάνω. Ειδικότερα, Σημείωση ότι η υπηρεσία παροχής Jet παραθέτει φύλλα εργασίας και περιοχές με καθορισμένο όνομα στην περιοχή "Πίνακες" όπου η υπηρεσία παροχής ODBC εμφανίζει μόνο συγκεκριμένες περιοχές. Εάν χρησιμοποιείτε το ODBC Υπηρεσία παροχής και έχουν δεν ορίζονται θα είναι οι περιοχές με καθορισμένο όνομα στη λίστα "Πίνακες" κενό.

Περιορισμοί του Excel

Χρήση του Excel ως αρχείο προέλευσης δεδομένων είναι δεσμευμένη από το εσωτερικό περιορισμοί των βιβλίων εργασίας του Excel και φύλλα εργασίας. Αυτά περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζεται σε:

 • Μέγεθος φύλλου: 65.536 γραμμές επί 256 στήλες
 • Περιεχόμενα (κείμενο) κελί: 32.767 χαρακτήρες
 • Φύλλα σε ένα βιβλίο εργασίας: περιορίζεται από τη διαθέσιμη μνήμη
 • Ονόματα στο βιβλίο εργασίας: περιορίζεται από τη διαθέσιμη μνήμη

Αναφορές

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ADO.NET για ανάκτηση και τροποποίηση εγγραφές σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel με τη Visual Basic.NET, κάντε κλικ στο κουμπί στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο γνωσιακής Microsoft Βάση:
316934Τρόπος χρήσης του ADO.NET ανάκτηση και τροποποίηση εγγραφές σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel με τη Visual Basic.NET
Για πρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ στην επιλογή του στους αριθμούς άρθρων παρακάτω για να προβάλετε τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft:
295646 Τρόπος μεταφοράς δεδομένων από το αρχείο προέλευσης δεδομένων ADO στο Excel με ADO
246335 Τρόπος μεταφοράς δεδομένων από ομάδα εγγραφών ADO σε Excel με αυτοματοποίηση
247412 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μέθοδοι για τη μεταφορά δεδομένων στο Excel από τη Visual Basic
278973 ΔΕΊΓΜΑ: ExcelADO δείχνει τον τρόπο χρήσης του ADO για την ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων στα βιβλία εργασίας του Excel
318373 Πώς γίνεται η ανάκτηση μετα-δεδομένων από το Excel, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο GetOleDbSchemaTable σε Visual Basic.NET

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 257819 - Τελευταία αναθεώρηση: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 - Αναθεώρηση: 7.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
 • Microsoft Visual Basic 6.0 Professional Edition
 • Microsoft Visual Basic for Applications 6.0
 • Microsoft Data Access Components 2.1
 • Microsoft Data Access Components 2.5
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
 • Microsoft Excel 97 Standard Edition
 • Microsoft Excel 95 Standard Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbiisam kbmt KB257819 KbMtel
Μηχανικά μεταφρασμένο
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αυτό το άρθρο είναι προϊόν λογισμικού μηχανικής μετάφρασης της Microsoft και όχι ανθρώπινης μετάφρασης. Η Microsoft σάς προσφέρει άρθρα που είναι προϊόντα ανθρώπινης αλλά και μηχανικής μετάφρασης έτσι ώστε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα άρθρα της Γνωσιακής Βάσης μας στη δική σας γλώσσα. Ωστόσο, ένα άρθρο που έχει προκύψει από μηχανική μετάφραση δεν είναι πάντα άριστης ποιότητας. Ενδέχεται να περιέχει λεξιλογικά, συντακτικά ή γραμματικά λάθη, όπως ακριβώς τα λάθη που θα έκανε ένας μη φυσικός ομιλητής επιχειρώντας να μιλήσει τη γλώσσα σας. Η Microsoft δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ανακρίβειες, σφάλματα ή ζημίες που προκύψουν λόγω τυχόν παρερμηνειών στη μετάφραση του περιεχομένου ή χρήσης του από τους πελάτες της. Επίσης, η Microsoft πραγματοποιεί συχνά ενημερώσεις στο λογισμικό μηχανικής μετάφρασης.
Η αγγλική έκδοση αυτού του άρθρου είναι η ακόλουθη:257819

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com