Artikel-id: 257824 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Sammenfatning

Denne artikel omhandler de grundlæggende forskelle mellem Outlook og Outlook Express.

Bemærk! Outlook Express er en e-mailklient fra Microsoft, der leveres med Windows XP og Windows 2000.  I forbindelse med Windows XP, Windows Vista og Windows 7 kan du eventuelt installere Windows Live Mail i stedet. Du kan finde flere oplysninger på dette Microsoft-websted:

Forsøger du at hente Outlook Express? Prøv Windows Live Mail i stedet

Yderligere Information

Microsoft Outlook-familien af klientprogrammer til e-mail og samarbejde er baseret på, at private brugere og professionelle brugere har forskellige behov. Outlook-familien af klientprogrammer er udviklet med henblik på disse to vidt forskellige markedssegmenter:
 • Private brugere, som har brug for brugervenlige og pålidelige programmer til internettet, e-mail og nyhedsgrupper.
 • Professionelle brugere, som har behov for pålidelighed og brugervenlighed, men som også har brug for flere e-mail-funktioner og tæt integration mellem e-mail og værktøjer til informationsstyring og samarbejde.
De fleste brugere oplever, at deres behov dækkes bedst af det klientprogram, som er optimeret til deres brugsmønstre. I følgende afsnit kan du læse mere om, hvordan Outlook Express opfylder private brugeres behov, og hvordan Outlook opfylder professionelle brugeres behov.

Outlook Express

Outlook Express er det e-mail-klientprogram, der leveres sammen med Microsoft Internet Explorer 4.x, Microsoft Internet Explorer 5.x, operativsystemet Microsoft Windows 98, operativsystemet Microsoft Windows Millennium Edition (Me), operativsystemet Microsoft Windows 2000 og Microsoft Office 98 til Macintosh. Outlook Express er udviklet til private brugere, der får adgang til deres e-mail ved at ringe til en internetudbyder.

Outlook Express er baseret på åbne internetstandarder og er beregnet til brug sammen med alle internet-standardsystemer, f.eks. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), POP3 (Post Office Protocol 3) og IMAP (Internet Mail Access Protocol). Det understøtter fuldt ud vore dages vigtigste standarder for e-mail, nyheder og adressekartoteker, f.eks. LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), MHTML (Multipurpose Internet Mail Extension Hypertext Markup Language), HTML (Hypertext Markup Language), S/MIME (Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions og NNTP (Network News Transfer Protocol). Med den fulde understøttelse kan du udnytte nye teknologier og sende og modtage e-mails uden problemer.

Med de nye værktøjer til overførsel, der automatisk importerer eksisterende e-mail-indstillinger, adressekartoteksindgange og e-mails fra Eudora, Netscape, Microsoft Exchange Server, Windows-indbakken og Outlook kan du hurtigt og let udnytte alle funktionerne i Outlook Express. Muligheden for at modtage e-mails fra flere e-mail-konti samt for at oprette indbakkeregler er en hjælp, når du vil administrere og organisere din e-mail.

Med fuld understøttelse af HTML-baseret e-mail kan du desuden give dine meddelelser et personligt præg med brugerdefinerede baggrunde og grafik. Dette gør det let at oprette unikke meddelelser med visuel gennemslagskraft.

Til særlige lejligheder som f.eks. fødselsdage eller højtider indeholder Outlook Express brevpapir udviklet af Greetings Workshop og Hallmark.

Outlook

Outlook er Microsofts primære klientprogram til e-mail og samarbejde. Det er et separat program, der er integreret i Microsoft Office og Exchange Server. Outlook kan også fungere og integreres med Internet Explorer 5.5. Med fuldstændig integration af e-mail, kalenderfunktion og administration af kontaktpersoner er Outlook det ideelle klientprogram for mange professionelle brugere.

Outlook hjælper dig med at søge efter og organisere oplysninger, så du kan arbejde problemfrit sammen med Office-programmerne. Dette hjælper dig med at kommunikere og dele oplysninger mere effektivt.

Avancerede indbakkeregler gør det muligt at filtrere og organisere e-mails. Med Outlook kan du integrere og administrere e-mail fra flere e-mail-konti, personlige kalendere og gruppekalendere, kontaktpersoner og opgaver.

Når du bruger Outlook sammen med Exchange Server, kan du bruge deling af arbejdsgruppeoplysninger og kommunikation omkring arbejdsprocesser, gruppeplanlægning, offentlige mapper, formularer og forbedret internetforbindelse.

Outlook er udviklet til brug med internettet (SMTP, POP3 og IMAP4), Exchange Server eller andre standardbaserede kommunikationssystemer, der benytter MAPI (Messaging Application Programming Interface), f.eks. Voice Mail. Outlook er baseret på internetstandarder og understøtter de vigtigste moderne standarder for e-mail, nyheder og adressekartoteker, herunder LDAP, MHTML, NNTP, MIME og S/MIME, vCalendar, vCard, iCalendar og fuld understøttelse af HTML-baseret e-mail.

Outlook har desuden de samme importværktøjer, som også findes i Outlook Express. Dette gør det let at flytte fra andre e-mail-klientprogrammer og giver yderligere overflytningsfunktionalitet fra Microsoft Mail, Microsoft Schedule+ 1.0, Microsoft Schedule+ 7.0, Lotus Organizer, NetManage ECCO, Starfish SideKick, Symantec ACT samt synkronisering med førende PDA'er (Personal Digital Assistants) som f.eks. 3Com Palm Pilot.

Sådan finder du ud af, hvilket klientprogram der passer bedst til dine behov

Brugere og virksomheder bør basere deres købsbeslutning på følgende kriterier, når de skal vælge mellem Outlook Express og Outlook:

Outlook Express

Vælg Outlook Express, hvis:
 • Du kun har brug for e-mail- og nyhedsgruppefunktioner til internettet (til senere versioner af Windows end Microsoft Windows 95, tidligere versioner af Windows end Microsoft Windows 95, Macintosh og UNIX-platforme).
 • Du bruger eller har planer om at bruge Office 98 til Macintosh, og du vil udnytte integrationen af Outlook Express med denne version af Office-programfamilien.

Outlook

Vælg Outlook, hvis:
 • Du har brug for avancerede funktioner baseret på internet-standarder til e-mail og diskussionsgrupper.
 • Du har brug for integration mellem personlige kalendere, gruppeplanlægning, opgaver og kontaktpersonadministration.
 • Du har brug for integration mellem e-mail og kalenderfunktioner og klientprogrammer på flere platforme til senere versioner af Windows end Microsoft Windows 95, tidligere versioner af Windows end Microsoft Windows 95, Macintosh og UNIX-platforme.
 • Du bruger eller har planer om at bruge Office 97, Office 2000, Office XP eller Exchange Server, og du vil udnytte integrationen af Outlook med denne version af Office-programfamilien samt integrationen med Exchange Server.
 • Du har brug for solide, integrerede samarbejdsfunktioner til kørselstidspunkt og designtidspunkt.
Bemærk! Dette er en artikel til hurtig udgivelse, som er oprettet direkte i Microsofts supportafdeling. Oplysningerne i artiklen præsenteres som de og behandler aktuelle problemer. Fordi artiklen er blevet udgivet hurtigt, kan der forekomme slåfejl, og artiklen kan blive redigeret uden varsel. Se andre forbehold under Vilkår for anvendelse.

Egenskaber

Artikel-id: 257824 - Seneste redigering: 2. januar 2014 - Redigering: 1.0
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Outlook Express 4.0
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 98 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 97 Standard Edition
Nøgleord: 
kbinfo KB257824

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com