Cikk azonosítója: 257824 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk tartalmazza az alap különbségeket az Outlook és az Outlook Express között.

Megjegyzés: Az Outlook Express a Windows XP és Windows 2000 operációs rendszerek mellé biztosított levelezőprogram. Windows XP, Windows Vista és Windows 7 rendszereknél érdemes inkább a Windows Live Mail programot telepíteni. Bővebb információkat a Microsoft alábbi weboldalán találhat:

Az Outlook Express programot próbálja letölteni? Próbálja ki inkább a Windows Live Mail programot

További információ

A Microsoft Outlook termékcsalád egy üzenetküldő és együttműködő levelezőprogram annak a felismerésnek az alapján, hogy az otthoni vagy vállalati felhasználóknak mire van szükségük. Az Outlook termékcsalád a következő két piaci szegmensre került optimalizálásra:
 • Az otthoni felhasználók, akik egyszerű és megbízható internetet szeretnének, e-mail és hírcsoport funkciókkal kiegészítve.
 • A vállalati felhasználók, akik szintén megbízható, és egyszerűen használható internetet kívánnak használni, de több e-mail funkcionalitást, és bővebb integrációt az e-mail és az eszközök között, melyek az információkezelést és az együttműködést segítik elő.
A legtöbb felhasználó szerint azok a programok elégítik ki a leghatékonyabban a fogyasztók igényeket, amelyeket adott felhasználási mintákra optimalizáltak. Az alábbi fejezetekben bővebben is kifejtjük, hogy az Outlook Express hogyan teljesíti az otthoni felhasználók igényeit, az Outlook pedig a vállalati felhasználók igényeit.

Outlook Express

Az Outlook Express egy olyan levelezőprogram, amelyet a Microsoft Internet Explorer 4.x, a Microsoft Internet Explorer 5.x, a Microsoft Windows 98 operációs rendszer, a Microsoft Windows Millennium Edition (Me) operációs rendszer, a Microsoft Windows 2000 operációs rendszer és a Microsoft Office 98 for the Macintosh is tartalmaz. Az Outlook Express azoknak az otthoni felhasználóknak készült, akik hozzá kívánnak férni e-mail üzeneteikhez egy internetszolgáltató (Internet service provider (ISP)) által biztosított kapcsolaton keresztül.

A nyílt szabványokra alapuló Outlook Express programot úgy tervezték, hogy bármilyen szabványos internetkapcsolattal használható legyen, például a Simple Mail Transfer Protocol (SMTP), Post Office Protocol 3 (POP3) és az Internet Mail Access Protocol (IMAP) szabványokkal. Ez lehetőséget nyújt a teljes támogatottságra napjaink legfontosabb e-mail-, hír- és címjegyzék-kezelési szabványaihoz, mint például a Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), a Multipurpose Internet Mail Extension Hypertext Markup Language (MHTML), a Hypertext Markup Language (HTML), a Secure/Multipurpose Internet Mail Extensions (S/MIME) és a Network News Transfer Protocol (NNTP) szabványok. Teljes támogatottságot nyújt az új technológiáknak az e-mailek küldése és fogadása során történő hasznosításához.

Új migrációs eszközöket is tartalmaz, amelyek automatikusan importálják a már megadott üzenetkezelési beállításokat, címjegyzék-bejegyzéseket és e-mail üzeneteket az Eudora-ból, a Netscape-ből, a Microsoft Exchange Server-ről, a Windows Inbox-ból és az Outlook programból, így megkönnyítve az Outlook Express által kínált előnyök kihasználását. Lehetősége van több e-mail fiókból lekérni a leveleit, ezekhez készíthet e-mail szabályokat, mely segítséget nyújthat az e-mailek egyszerű kezelhetőségében.

Továbbá teljes HTML támogatást tartalmaz, mely lehetőséget nyújt, hogy testre szabja e-mail üzeneteit saját hátterekkel és grafikákkal. Így egyszerűen készíthet egyedülálló, vizuális hatással bíró e-mail üzeneteket.

A különleges alkalmakra (mint például szülinapok vagy ünnepek) az Outlook Express tartalmaz egy teljes sablongyűjteményt, melyet a Greetings Workshop és a Hallmark készített.

Outlook

Az Outlook a Microsoft elsőszámú üzenetküldő és együttműködési kliensprogramja. Ez egy önálló alkalmazás, amelyet a Microsoft Office és Exchange Server programcsomagba integráltak. Az Outlook továbbá integrálásra került az Internet Explorer 5.5 böngészővel is. Az Outlook integrált, teljes körű megoldást kínál az e-mail üzenetek, naptárbejegyzések és névjegy-információk kezeléséhez, így a legtöbb vállalati felhasználó számára tökéletes levelezőprogramnak bizonyul.

Az Outlook segítséget nyújt az információk hatékony szervezésében és megtalálásában, hogy más Office-alkalmazásokkal is zökkenőmentes legyen az együttműködés. Segít Önnek, hogy hatékonyabban kommunikálhasson és oszthassa meg az információkat másokkal.

A továbbfejlesztett e-mail szabályok lehetővé teszik az e-mail üzenetek szűrését és megfelelő rendszerezését. Az Outlook programmal könnyedén integrálhatja és kezelheti a több különböző e-mail fiókból származó e-maileket, valamint a személyes és csoportos naptárbejegyzéseket, névjegyeket és feladatokat.

Amikor az Outlook programot az Exchange Server programmal együtt használja, akkor lehetősége van kihasználni a munkacsoporton belüli információmegosztás, a munkafolyamatokon belüli kommunikáció, a csoportos ütemtervkészítés, a nyilvános mappák és a széles körű internetkapcsolatok előnyeit.

Az Outlook az internet (SMTP, POP3 és IMAP4), az Exchange Server vagy más szabványokon alapuló kommunikációs rendszerhez készült, amely támogatja a Messaging Application Programming Interface (MAPI) felületet, beleértve a hangpostát is. Az Outlook internetszabványokon alapul, és támogatja napjaink legfontosabb e-mail-, hír- és címjegyzék-kezelési szabványait, beleértve az LDAP, MHTML, NNTP, MIME, s S/MIME, vCalendar, vCard és iCalendar szabványokat, valamint a teljes körű HTML-levelezési támogatást.

Az Outlook továbbá ugyanazokat az importálási eszközöket kínálja, mint az Outlook Express. Ez lehetőséget nyújt az egyszerű migrációra más levelezőprogramok között, valamint további migrációs lehetőségeket kínál a Microsoft Mail, Microsoft Schedule+ 1.0, Microsoft Schedule+ 7.0, Lotus Organizer, NetManage ECCO, Starfish SideKick és Symantec ACT programokból. Mindezen felül a piacvezető Personal Digital Assistants (PDA) eszközökkel (pl. 3Com Palm Pilot) is biztosítja a szinkronizációt.

Hogyan döntheti el, hogy melyik levelezőprogram felel meg legjobban az igényeinek?

Amikor választanak az Outlook Express és az Outlook között, a felhasználók és a cégek rendszerint az alábbi kritériumokat veszik figyelembe:

Outlook Express

Érdemes az Outlook Express-t választani, ha:
 • Csak internetes e-mail-kezelési és hírolvasó funkcionalitásra van szüksége (azokhoz a Windows verziókhoz, amelyek a Microsoft Windows 95-nél újabbak, amelyek a Microsoft Windows 95-nél régebbiek, valamint Macintosh és UNIX platformokra).
 • Rendszeresen használja vagy használni tervezi az Office 98 for Macintosh programot, és szüksége van rá, hogy az Outlook Express integrálásra kerüljön az adott Office programcsomag verziójával.

Outlook

Érdemes az Outlookot választani, ha:
 • Szüksége van fejlett internetes szabványokon alapuló e-mail-kezelési és munkacsoport funkciókra.
 • Szüksége van az integrált személyes naptárbejegyzések, csoportos ütemtervek, feladatok és névjegyek kezelésére.
 • Szüksége van egy integrált e-mail- és naptárkezelési funkciót ellátó, platformok közötti átjárhatóságot biztosító levelezőprogramra (azokhoz a Windows verziókhoz, amelyek a Microsoft Windows 95-nél újabbak, amelyek a Microsoft Windows 95-nél régebbiek, valamint Macintosh platformokra).
 • Rendszeresen használja vagy használni tervezi az Office 97, Office 2000, Office XP vagy Exchange Server programokat, és szüksége van rá, hogy az Outlook integrálásra kerüljön az adott Office programcsomag verziójával és az Exchange Server programmal.
 • Szüksége van robusztus, integrált, valós idejű és tervezési idejű együttműködési képességekre.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 257824 - Utolsó ellenőrzés: 2013. december 31. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Outlook Express 4.0
 • Microsoft Outlook 2002 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 2000 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 98 Standard Edition
 • Microsoft Outlook 97 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo KB257824
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com