Hogyan lehet az időt szinkronizálni Windows 2000 számítógépen Windows NT 4.0 tartományban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 258059 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU258059
FONTOS: Registry Editor használatával helyreállíthatatlan károkat okozhatunk a rendszerünkben ami akár csak az operációs rendszer újrainstallálásával lehet helyrehozni. A Microsoft nem vállal felelősséget a registry editor-al okozott károkért. A registry editort a saját felelősségére használja. A registry szerkesztésér?l további információt találunk a "Changing Keys and Values" Help témában a registry editor-ban (regedit.exe) vagy az "Add and Delete Information in the Registry" és az "Edit Registry Data" help témában a regedt32.exe használata esetén.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Windows 2000-operációs rendszert futtató számítógép mely tagja Windows NT 4.0 tartománynak a következő eseménybejegyzést jegyezheti az eseménynaplóba:
Source: W32Time
Type: Warning
Event ID: 64
Description: Because of repeated network problems, the time service has not been able to find a domain controller to synchronize with for a long time. To reduce network traffic, the time service will wait 960 minutes before trying again. No synchronization will take place during this interval, even if network connectivity is restored. Accumulated time errors may cause certain network operations to fail. To tell the time service that network connectivity has been restored and that it should resynchronize, execute "w32tm /s" from the command line.

Oka

Windows 2000 operációs rendszert futtató számítógépen a "time services" szolgáltatás röviden W32Time felelős a számítógépen lévő idő a tartományvezérlő pontos órájához igazításában. A Windows 2000 operációs rendszert futtató kliens az óráját egy Windows 2000-es tartományvezérlőhöz akarja igazítani. Amennyiben a kliens nem talál Windows 2000 tartományvezérlőt, nem tudja az időt szinkronizálni.

A megoldás

Amennyiben már rendelkezünk egy már működő idő szinkronizációs hierarchiával Windows NT 4.0 tartományban win32time vagy Timeserv segítségével és szeretnénk a Windows 2000 klienseket is szinkronizálni, tegyük a következőket:
 1. A Windows NT 4.0 tartományvezérlőn amelyen a w32time fut nyissuk meg szerkesztésre a %SystemRoot%\W32time.ini fájlt és állítsa be a "LocalNTP=yes" értéket.
 2. A tartományvezérlő parancssorában adjuk ki a következő parancsokat net stop w32time
  w32time -update
  net start w32time
  , és nyomjon ENTER-t minden sor után.
 3. A Windows 2000-es kliensen pedig a következő parancsot adjuk ki net time /setsntp: TartományVezérlő . Ahol TartományVezérlő az a TartományVezérlő amelyet az 1. és 2. lépésben módosított.
MEGJEGYZÉS : Amennyiben timesrv szolgáltatást használunk a tartományvezérlőn a fenti procedúra ugyanaz csak nem a win32srv.ini-t hanem a timesrv.ini-tartalmát kell megváltoztatni.

További információ

FIGYELMEZTETÉS: A net time /setsntp Tartományvezérlő parancs futtatása módosítja a Windows 2000 w32time alapértelmezett beállítását. Mivel a Windows 2000 tartomány szinkronizáció szempontjából igen fontos a pontos idő beállítása, amennyiben Windows 2000 tartományba lépünk a klienssel állítsuk vissza az eredeti beállítást. Ezt a következőképpen tehetjük meg.A következő kulcs alatt a registry-ben töröljük a ntpserver változót és a type változó értékét állítsuk át ntp-ről nt5DS-re:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Parameters
A további kapcsolatos információért a Time service szolgáltatás témakörben nézze meg a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeit:
246145 Changes to W32Time and TimeServ Utilities
224799 Basic Operation of the Windows Time Service
223184 Registry Entries for the W32Time Service

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 258059 - Utolsó ellenőrzés: 2004. március 17. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb KB258059
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com