Foutbericht wanneer u probeert de postbusgegevens van de gebruiker uit de omgeving van lokalen migreren naar Office 365: 'dit postvak overschreden het maximum aantal grote items die zijn opgegeven voor deze aanvraag'.

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2584294 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

PROBLEEM

U kunt een van de volgende voor het migreren van een gebruiker probeert de postbusgegevens van de bedrijfsruimten van messaging Microsoft Office 365-omgeving:
  • De nieuwe migratiewizard in de Exchange-Admin Center van Office 365
  • De wizard E-mail migreren in het deelvenster met het Exchange van Office 365
  • Exchange Online PowerShell
Echter, ontvangt u een foutbericht met de volgende strekking weergegeven:
FailureType: TooManyLargeItemsPermanentException

FailureSide: doel

Bericht: Fout: dit postvak het maximum aantal grote items die zijn opgegeven voor deze aanvraag is overschreden. --> MapiExceptionMaxSubmissionExceeded: IExchangeFastTransferEx.TransferBuffer is mislukt (hr = 0x80004005, EG = 1242)
Dit probleem treedt op als het postvak van de gebruiker bevat een of meer berichten die groter zijn dan de maximale 35 megabyte (MB).

OPLOSSING

U kunt dit probleem oplossen door zoek en verwijder berichten die groter dan 35 MB van de postbus van gebruiker op gebouwen zijn. Voer de volgende stappen uit:
  1. Toegang tot de postbus van gebruiker op ruimten met Microsoft Outlook.
  2. Alle items in alle mappen van de postbus van gebruiker rangschikken op grootte. De artikelen van grootste naar kleinste sorteren zodat de grootste items boven aan de lijst.
  3. Zoek de items die groter dan 35 MB zijn. Als deze items belangrijke informatie bevatten, kunt u deze naar een andere locatie zoals een lokaal bestand met persoonlijke mappen (.pst) of de lokale computer opslaan. Verwijder vervolgens de items die groter dan 35 MB van het postvak van de gebruiker zijn.
  4. Terug naar Exchange Admin Center of Exchange het Configuratiescherm en vervolgens hervatten van de migratie.
  5. Nadat de migratie voltooid is, kunnen de gegevens opnieuw worden geïmporteerd voor de postbus van Exchange Online zijn.

MEER INFORMATIE

Ga naar de volgende Microsoft-websites voor meer informatie over het importeren van items in Outlook in Office 365:
Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Community .

Eigenschappen

Artikel ID: 2584294 - Laatste beoordeling: vrijdag 11 juli 2014 - Wijziging: 10.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Exchange Online
Trefwoorden: 
o365 o365a o365022013 o365e o365m o365p kbmt KB2584294 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2584294

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com