Outlook-herinneringen en vlaggen werkt niet na het installeren van Microsoft Office 2010 SP1 met Dynamics CRM 2011

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2586274 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Na de installatie van Microsoft Office 2010 SP1 zult u merken dat u niet herinneringen voor uw afspraken niet meer krijgt. Gebruik de vlaggen ook uw items niet meer werken opvolgen markeren. Wanneer u probeert een item voor opvolgen markeren het item als voltooid wordt gemarkeerd en de gemarkeerde items niet weergegeven in de Takenbalk.

Oorzaak

De oorzaak van dit probleem was het gevolg van een correctie die werd opgenomen in de release van Microsoft Office 2010 SP1.

Oplossing

De huidige oplossing voor dit probleem is het verwijderen van SP1 voor Microsoft Office 2010 of de VN-uw 2011 voor Dynamics CRM-client configureren.

De correctie voor dit zal worden opgenomen in de update van augustus voor Office 2010.

Meer informatie

De Update van augustus ligt aan het einde van augustus of begin September beschikbaar zijn in afwachting van de verpakking/build/testen.
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 2586274 - Laatste beoordeling: donderdag 25 augustus 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Dynamics CRM 2011
  • Microsoft Office 2010 Service Pack 1
Trefwoorden: 
kbmbsmigrate kbsurveynew kbmt KB2586274 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:2586274

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com