Τρόπος κατάργησης προγραμμάτων από τη λίστα "Άνοιγμα με" (Open With)

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 258860 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR258860
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Περίληψη

Όταν κάνετε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού σε έναν τύπο αρχείου που είναι καταχωρημένος στο μητρώο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Άνοιγμα με (Open With), για να επιλέξετε ένα πρόγραμμα για το άνοιγμα του αρχείου. Κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε προστίθεται στη λίστα Άνοιγμα με (Open With) για αυτόν τον τύπο αρχείου, ακόμα και αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε δεν έχει τη δυνατότητα να ανοίξει τον επιλεγμένο τύπο αρχείου. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε τη Ζωγραφική της Microsoft (Microsoft Paint) (SPaint.exe) στο παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα με (Open With), όταν ανοίγετε ένα έγγραφο κειμένου (ένα αρχείο με επέκταση .txt), το πρόγραμμα Ζωγραφικής (Paint) καταχωρείται στη λίστα Άνοιγμα με (Οpen With) για όλα τα έγγραφα κειμένου, παρόλο που η Ζωγραφική (Paint) δεν έχει τη δυνατότητα να ανοίξει έγγραφα κειμένου. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο κατάργησης προγραμμάτων από τη λίστα Άνοιγμα με (Open With).

Περισσότερες πληροφορίες

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά θέματα, τα οποία ίσως απαιτήσουν να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σας σύστημα. Η Microsoft δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι τα θέματα που προκύπτουν από την εσφαλμένη χρήση του Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) είναι δυνατό να επιλυθούν. Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) με δική σας ευθύνη.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας του μητρώου, προβάλετε το θέμα της Βοήθειας (Help) "Αλλαγή κλειδιών και τιμών" (Changing Keys and Values) στον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) (Regedit.exe) ή τα θέματα της Βοήθειας (Help) "Προσθήκη και διαγραφή πληροφοριών στο μητρώο" (Add and Delete Information in the Registry) και "Επεξεργασία δεδομένων μητρώου" (Edit Registry Data) στο αρχείο Regedt32.exe. Σημειώστε ότι πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου, πριν να το επεξεργαστείτε. Εάν εκτελείτε Windows NT ή Windows 2000, θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε την Εφεδρική δισκέτα επιδιόρθωσης (Emergemcy Repair Disk) (ERD).

Τα προγράμματα της λίστας Άνοιγμα με (Open With) για κάθε τύπο αρχείου δεν εξαρτώνται από τα καταχωρημένα προγράμματα του συγκεκριμένου αρχείου. Για να καταργήσετε στοιχεία από αυτήν τη λίστα, εντοπίστε το ακόλουθο κλειδί μητρώου
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\FileExts\. επέκταση \OpenWithList
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το προαναφερόμενο κλειδί μητρώου αποτελεί μία διαδρομή όπου έχει γίνει αναδίπλωση κειμένου για εύκολη ανάγνωση.

όπου επέκταση είναι η επέκταση αρχείου για τον τύπο αρχείου, του οποίου τη λίστα Άνοιγμα με (Open With) θέλετε να τροποποιήσετε. Διαγράψτε την τιμή σε αυτό το κλειδί, η οποία αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα που θα καταργηθεί από τη λίστα Άνοιγμα με (Open With).

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 258860 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2004 - Αναθεώρηση: 2.2
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
  • Microsoft Windows Millennium Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhowto kbwinme kbenv kbui kbfaq KB258860

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com