A Számítógép Sebessége és Teljesítménye Csökken

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 259161 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Ezt a cikket korábban a következ? néven tették közzé: HU259161
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Néhány körülmény miatt a számítógép lassan működik.

Oka

Ez a viselkedés a következő okok valamelylike miatt fordulhat elő:
 • Automatikusan elindított programok a számítógép indulásakor. Azok a programok, melyek a számítógép indulásakor töltődnek be, tipikusan a számítógép bekapcsolási ideje alatt végig futva is maradnak, melyek így, a számítógép rendszer erőforrásait használják, ami miatt azokat más feladatra nem lehet befogni.
 • Olyan programot futtat, mely memóriafogyást hoz létre. Amikor kilép egy programból, akkor a használt rendszererőforrás visszatér az Operácios rendszerhez. Ugyanakkor, néhány program nem ad vissza minden erőforrást, így effektíve egy léket hagy a memóriában, ami alacsony rendszer erőforrás állapotot idéz elő..
 • A számítógépnek lehet, hogy kevés vagy minimális a teljes véletlen elérésű memóriája (random access memory RAM) vagy lassabb a központi vezérlő egysége (central processing unit CPU). Például, bár a Windows 95 négy megabyte legkevesebb memóriával elindul (24 MB a Windows 98 és Windows Millennium Edition esetében), ez a teljes RAM lehet, hogy nem elegendő a magas sebességű, működéshez, mialatt egy vagy több programot futtat. Ugyan így, ha a számítógép a minimális CPU követelménnyel rendelkezik, Windows 98 esetében (486DX/66 vagy magasabb) ill.a Windows 95 esetében (386DX vagy magasabb), lehet, hogy ez nem elegendő a magasabb sebességű működéshez egy vagy több program futtatása esetében.

A megoldás

A probléma megoldásához;
 1. Ellenőrizzen minden programot, ami automatikusan betöltődik a számítógép indulásakor, hogy igazán szükséges-e, és ha nem, zárja be. Például, egy víruskereső program az a program, amit mindig futtatni szeretne, de van olyan más kevésbé lényeges, amire nincs szükség a számítógép működésének ideje alatt. Az éppen futó programokról a CTRL+ALT+DELETE megnyomása után kaphat információt és jegyezzen meg minden programot, ami a listában van. Megjegyzésként említjük, hogy az Explorer, a Windows operációs rendszer és a Systray, a Rendszer tálca, ami a tálca jobb oldalán található. Ha lehet ne lépjen ki ezekből a programokból. Döntse el, melyik programoknak kell futnia egész idő alatt, és a maradékot zárja be. Egy program bezárásához nyomja meg a CTRL+ALT+DELETE kombinációt és kattintson a Feladat Bezárása gombra.

  Nézze meg a következő Microsoft Knowledge Base cikket, ha végérvényesen meg akarja akadályozni egy program automatikus elindulását:
  267288 How to Perform a Clean Boot in Windows Millennium Edition
 2. A memória léket létrehozó programok felderítése. A számítógép lehet, hogy az említett memória lékkel működik, ha a számítógép lassú lesz, miután futtatott és leállított egy programot. Ha a számítógép jól futott, mielőtt futtatta a programot, de azután, hogy leállította a programot észrevehetően lassult, akkor az a program memória léket hagy maga után. Az ellenőrzéshez a következőket tegye:
  1. Indítsa újra a számítógépet és ne indítson el kézileg egyetlen egy programot se..
  2. Kattintson Jobb egérgombbal a Sajátgép -re, kattintson a Tulajdonságok -ra. Kattintson a Teljesítmény fülre. Jegyezze meg a százalékos értéket, ami A Rendszer Erőforrásai után található. Ez a teljes rendszererőforrás mielőtt elindított volna bármit is.
  3. Indítson el egyet a programjai közül, használja azt 15 vagy több percig, normálisan, ahogy szokta, majd lépjen ki a programból.
  4. Kattintson Jobb egérgombbal a Sajátgép -re, kattintson a Tulajdonságok -ra. Kattintson a Teljesítmény fülre. Jegyezze meg a százalékos értéket, ami A Rendszer Erőforrásai után található és hasonlítsa össze ezt az értéket azzal az értékkel, amit a B lépésben jegyzett meg. Ha a rendszer erőforrás lényegesen kevesebb, mint a program indítása előtt, akkor az a program memória léket hozott létre. A probléma megoldásához vegye fel a kapcsolatot a program gyártójával és érdeklődjön egy esetlegesen létező javításról ehhez problémához. A hiba elhárításához indítsa újra a számítógépet, miután kilépett a programból.
 3. Ha minimális mennyiségű RAM-t használ vagy lassú CPU-t, tegyen több RAM-t vagy szerezzen be és tegyen gyorsabb CPU-t a számítógépbe. Információt ennek kivitelezéséhez a számítógép gyártójától kaphat vagy nézze meg a számítógépéhez kapott dokumentációt.

További információ

További információt a teljesítménnyel kapcsolatos problémákról a következő Microsoft Knowledge Base cikkben talál:
141368 Poor Performance from CD-ROM-Based Program
137114 Can't Access Compact Disc If Wrong Speed Set in Windows 95

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 259161 - Utolsó ellenőrzés: 2004. december 29. - Verziószám: 2.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Windows 98 Second Edition
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Kulcsszavak: 
kbwinme kbperformance kbenv win98se win98 kbprb win95 KB259161
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com