FIX: Integrarea politicii E-mail caracteristică că redirectări mesaje spam poștă electronică la o adresă poștală de carantină nu funcționează când fruntea protecție pentru Exchange 2010 este instalat pe fruntea amenințare Management Gateway 2010

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 2591744 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

Luați în considerare următorul scenariu:
  • Instalați Microsoft Exchange Server 2010 Edge și Microsoft Forefront protecția pentru Exchange 2010 (FPE) pe un server care execută Microsoft Forefront amenințare Management Gateway (TMG) 2010.
  • Activați și apoi configurați caracteristica E-mail politicii de integrare a TMG.
  • În Consola de gestionare TMG, configurați o adresă poștală carantină astfel încât mesajele care au un spam-ul încrederea nivel (SCL) rating mai mare sau egală cu un prag specifice sunt trimise la această căsuță poștală. (Faceți clic pentru a seta adresa poștală de carantină, pePolitica de poștă electronică, faceți clic pe Filtrarea de spam fila, faceți clic pe Filtrarea conținutului, apoi faceți clic pe Pragurile SCL fila. Pe Pragurile SCLfila, faceți clic pentru a selectaCarantina mesajele care au o SCL evaluare mai mare sau egal cucaseta de selectare, specificați un prag și apoi furnizați o adresă poștală carantină valabilă.)

În acest scenariu, un mesaj e-mail care îndeplinește prag SCL nu sunt trimise către adresa poștală carantină conform așteptărilor.

CAUZĂ

Această problemă se produce din cauza comportamentului proiectate care se produce când FPE este instalat pe Exchange Server Edge. Pentru mai multe informații despre acest comportament, a se vedea blog post care este menționat în secțiunea „referințe".

Atunci când FROSE filtrare Antispamopțiunea este activată, agentul filtru conținut în Exchange Server 2010 este dezactivată. Prin urmare, toate setările de filtru de conținut, care sunt configurate pe TMG sunt ignorate. Aceste setări includ redirec?ionarea mesajelor de e-mail către cutia poștală de carantină configurat.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, instalați acest service pack, care este descris în următorul articol din baza de cunoștințe Microsoft:
2555840 Descriere a Service Pack 2 pentru Management Microsoft Forefront amenințare Gateway 2010

STARE

Microsoft a confirmat că aceasta este o problemă în produsele Microsoft enumerate în secțiunea „se aplică la".

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

După ce instalați Service Pack 2, o nouă alertă înFiltrarea conținutuluizona din TMG se adaugă pentru a notifica administratorul TMG problema care apare atunci când FPE filtrarea antispam este activată și agentul de schimb conținut filtru este dezactivat.

REFERINȚE

Pentru mai multe informații despre ce se ignoră setările filtrului schimbul de conținut, consultați blog-ul pe site-ul Microsoft TechNet următoarele:
Setările de filtrare schimbul de conținut sunt ignorate
Pentru mai multe informații despre terminologia actualizare software-ul, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în baza de cunoștințe Microsoft:
824684 Descrierea terminologie standard care este utilizat pentru a descrie actualizările software Microsoft

Proprietă?i

ID articol: 2591744 - Ultima examinare: 17 octombrie 2011 - Revizie: 1.0
SE APLICĂ LA:
  • Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 Enterprise
  • Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 Standard
  • Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 Service Pack 1
Cuvinte cheie: 
kbfix kbbug kbexpertiseinter kbsurveynew kbmt KB2591744 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol a fost tradus de software-ul de traducere automată Microsoft, nu de un traducător. Deoarece Microsoft vă oferă atât articole traduse de persoane, cât și articole traduse automat, toate articolele din Baza noastră de cunoștințe vor fi disponibile în limba dvs. nativă. Totuși, un articol tradus automat nu este întotdeauna perfect. Acesta poate conține greșeli de vocabular, sintaxă sau gramatică, precum în cazul în care un vorbitor străin poate face greșeli vorbind limba dvs. nativă. Compania Microsoft nu este responsabilă pentru nicio inexactitate, eroare sau daună cauzată de traducerea necorespunzătoare a conținutului sau de utilizarea traducerii necorespunzătoare de către clienții săi. De asemenea, Microsoft actualizează frecvent software-ul de traducere automată.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol:2591744

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com