Öka datorns minneskapacitet

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 259184 - Visa produkter som artikeln gäller.
Om du inte hittar ditt maskinvaruproblem i den här artikeln kan du söka efter fler artiklar om maskinvara på följande Microsoft-webbplats:
http://technet.microsoft.com/sv-se/library/bb457123.aspx
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Sammanfattning

I den här artikeln beskrivs hur du ökar datorns minneskapacitet eller tillgängligt RAM-minne (Random Access Memory). Detta kan vara användbart om du vill öka datorns hastighet och prestanda, så att du till exempel kan använda fler program samtidigt. Obs! Den här artikeln är endast avsedd som information. Den innehåller ingen felsökningsinformation. Om du söker efter felsökningsinformation som inte nämns i den här artikeln, kan du söka i Microsoft Knowledge Base igen med hjälp av nyckelord som finns i följande artikel i Microsoft Knowledge Base:
242450 Söka i Microsoft Knowledge Base med nyckelord

Mer Information

Så här ökar du datorns minneskapacitet eller tillgängliga RAM-minne:

Obs! Även om det finns flera olika typer av minne i en dator beskrivs endast dator-RAM-minne och virtuellt minne i den här artikeln.

Öka mängden RAM-minne i datorn

Om du vill veta hur du lägger till RAM-minne i datorn kan du kontakta datortillverkaren eller läsa dokumentationen som medföljer datorn.

När du överväger att lägga till RAM-minne i datorn bör du tänka på att du lägger till maskinvara. Eftersom det finns risker med att byta ut maskinvarukomponenter i datorn bör du konsultera maskinvarutillverkaren eller ett företag som är specialiserat på maskinvara om du har några frågor. För att RAM-minnet ska fungera i datorn måste det uppfylla moderkortets krav.

VIKTIGT! Tänk på följande innan du uppgraderar datorns RAM-minne:
 • Om datorn omfattas av en garanti och du tar bort höljet gäller garantin kanske inte längre. Rådfråga maskinvarutillverkaren innan du fortsätter.
 • Ta reda på mängden RAM-minne i datorn så här: Högerklicka på Den här datorn på skrivbordet, och klicka sedan på Egenskaper. Mängden RAM-minne i datorn anges i avsnittet Dator.
 • Ta reda på hur mycket RAM-minne du behöver. Om datorn blir långsam när många program är öppna eller du arbetar med stora filer, behöver du vanligen installera mer RAM-minne.
Tänk på följande innan du köper RAM-minne för moderkortet:
 • Kontakta maskinvarutillverkaren innan du installerar ny maskinvara, för att försäkra dig om att garantin gäller även om du tar bort höljet från datorn.
 • Kontrollera i handboken för datorn eller moderkortet om du har paritets- eller icke-paritets-RAM-minne.
 • Ta reda på RAM-minnets hastighet (i nanosekunder).
 • Ta reda på om datorn har SIMM- (Single In-line Memory Modules) eller DIMM-minnen (Dual In-line Memory Modules).
 • Ta reda på vilken av följande minnestyper som används: FPM DRAM (Fast Page-mode DRAM), EDO DRAM (Extended Data Out DRAM), BEDO DRAM (Burst EDO DRAM), SDRAM (Synchronous DRAM) eller RDRAM (RAMBus DRAM).
 • Ta reda på antalet stift på moderkortet: 30, 72 eller 168.
 • Ta reda på antalet lediga RAM-minnesplatser på moderkortet.

Ändra inställningarna för virtuellt minne

I Windows Millennium Edition (ME), Windows 98 och Windows 95 används virtuellt minne för att öka datorns RAM-minne. Virtuellt minne är ett sätt att använda hårddisken som en tillfällig lagringsplats för data som normalt lagras i RAM-minnet. På så vis får du extra resurser som på ett effektivt sätt ger mer "virtuellt" minne och ökar datorns kapacitet.

VARNING! Även om du kan ändra inställningarna för virtuellt minne är de redan konfigurerade till ett standardvärde. Ändra bara inställningarna om det är absolut nödvändigt. Anteckna också den aktuella konfigurationen innan du gör några inställningar, så att du kan återställa de ursprungliga inställningarna vid behov.

Så här ändrar du inställningarna för det virtuella minnet:
 1. Högerklicka på Den här datorn på skrivbordet och klicka sedan på Egenskaper.
 2. Klicka på fliken Prestanda.
 3. Klicka på Virtuellt minne och sedan på Du anger egna inställningar för virtuellt minne.
 4. Klicka på den hårddisk som du vill använda för virtuellt minne, och välj sedan den minsta och största mängden virtuellt minne.
 5. Klicka på OK, på OK och starta om datorn.
Obs! Vid behov kan du återställa de ursprungliga inställningarna genom att upprepa steg 1 till och med 4 men klicka på Windows hanterar inställningarna för virtuellt minne (rekommenderas) i steg 3.
Obs! Det här är en "FAST PUBLISH?-artikel som skapats direkt inom Microsofts supportorganisation. Informationen i artikeln tillhandahålls i befintligt skick för att besvara framtida frågor. På grund av den snabba framtagningen kan materialet innehålla typografiska fel och kan utan förvarning när som helst komma att omarbetas. Se användarvillkoren för andra hänsynstaganden.

Egenskaper

Artikel-id: 259184 - Senaste granskning: den 28 april 2014 - Revision: 1.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows 95
Nyckelord: 
kbhardware kbhowto KB259184

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com