Cikk azonosítója: 2597817 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A problémát előidéző helyzet: Megkísérli leállítani a HTTP szolgáltatást egy, az Internet Information Services (IIS) 6-os, 7-es vagy 7.5-ös verziójú programot futtató kiszolgálón. A kiszolgálóra a Microsoft Web Deployment Service (MSDEPSVC) szolgáltatás is telepítve van. Ha megpróbálja leállítani a HTTP szolgáltatást a NET STOP HTTP utasítás parancssori alkalmazásával, a következő hibaüzenet jelenik meg a parancssorban:

A HTTP-szolgáltatás leáll.....
A HTTP-szolgáltatás nem állítható le.


Amennyiben újból futtatja a NET STOP HTTP parancsot, a következő üzenet jelenik meg:

A szolgáltatás elindul vagy leáll. Próbálkozzon később.Oka

Ez a probléma azért merül fel, mert a Microsoft Web Deployment Service (MSDEPSVC) a HTTP szolgáltatástól függ, viszont abban az esetben, ha először az MSDEPSVC szolgáltatás lett telepítve, akkor ez a függőség nem lett regisztrálva a szolgáltatásvezérlőben. Ha a HTTP megpróbál leállni, akkor szükség van a függő szolgáltatásainak leállítására is. Viszont a nem regisztrált függőség következtében a HTTP szolgáltatás nem tud arról, hogy szüksége van az MSDEPSVC leállítására, és emiatt nem sikerül a szolgáltatás leállítása.

A megoldás

Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az „Automatikus javítás” című részre. Ha a probléma javítását saját kezűleg kívánja elvégezni, lépjen a „Kézi javítás” című részhez.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása gombra vagy hivatkozásra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az Automatikus javítás varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50764


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha ezt a cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, az automatikus javítást mentse egy USB-meghajtóra vagy CD-re, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően folytassa az olvasást a „Megoldódott a probléma?” című résszel.Kézi javítás

Ha saját kezűleg szeretné megoldani a problémát, másolja, majd futtassa a kiszolgálón a következő parancsfájlt PowerShell parancsfájlként. Ez a parancsfájl biztosítja, hogy a HTTP szolgáltatás összes függősége megfelelően legyen regisztrálva.$bFoundHttp = $false
$msdepsvc = Get-Service -name MsDepSvc
$reqsvcs = "HTTP"
$msdepsvc.ServicesDependedOn | ForEach-Object `
{
  if($_.Name -eq "HTTP")
  {
 $bFoundHttp = $true
  }
  else
  {
  if($_.Name -ne "")
 {
   $reqsvcs += "/" + $_.Name
 }
  }
}
if ($bFoundHttp -eq $false)
{
  $status = $msdepsvc.Status
  if($status -eq "Running")
  {
 Stop-Service -name MsDepSvc
  }
  
  sc.exe config MsDepSvc depend= $reqsvcs
  if($status -eq "Running")
  {
 Start-Service -name MsDepSvc
  }
}


Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha a probléma megoldódott, nincs más teendője. Ha a probléma továbbra is fennáll, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

További információ

A Windows PowerShell 1.0 Windows Server 2003 kiszolgálóra történő telepítéséről további információt a következő hivatkozásra kattintva talál:

A Windows PowerShell 1.0 angol nyelvű telepítőcsomagja Windows Server 2003 és Windows XP rendszerekhez
http://support.microsoft.com/kb/926139
A Windows PowerShell Windows Server 2003, Windows Server 2008 és Windows Server 2008 R2 kiszolgálókon történő használatáról további információt a következő hivatkozásra kattintva talál:

Windows PowerShell
http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/bb978526(en-us).aspx
A Microsoft webtelepítési eszközről további információt a következő hivatkozásra kattintva talál:

Web Deploy 2.0
http://www.iis.net/download/WebDeploy

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 2597817 - Utolsó ellenőrzés: 2011. november 22. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Internet Information Services 6.0
 • Microsoft Internet Information Services 7.0
 • Microsoft Internet Information Services 7.5
Kulcsszavak: 
kbfixme kbmsifixme KB2597817
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com