A fájlletöltési párbeszédpanel megjelenítése ismert MIME-típusok esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 260519 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ha dokumentumot szolgáltat egy webkiszolgálón, előfordulhat, hogy fel szeretné ajánlani a felhasználónak a fájl azonnali lemezre mentését böngészőben való megjelenítés nélkül. Ismert MIME-típusok, például Microsoft Word („application/ms-word”) esetén azonban az alapértelmezett beállítás szerint a rendszer az Internet Explorer böngészőben nyitja meg a dokumentumot.

A Content-disposition (tartalomtípus-szabályozó) fejléc segítségével megváltoztathatja az alapértelmezett működést. A fejléc formátuma:
Content-disposition: attachment; filename=fnev.kit
				

További információ

A tartalomtípus-szabályozó a MIME-protokoll kiterjesztése, amely utasítja a MIME-felhasználóiügynököt, hogy miként jelenítsen meg egy csatolt fájlt. A tartalomtípus-szabályozó fejlécben használható érvényes értékekről az 1806. számú RFC-dokumentumból tudhat meg többet (lásd a cikk „Hivatkozások” című részét). Ez a cikk az „attachment” argumentummal foglalkozik, amely a felhasználói ügynököt (esetünkben az Internet Explorert) arra utasítja, hogy a memória helyett a lemezre mentse a fájlt.

Amikor az Internet Explorer megkapja a fejlécet, megjelenít egy Fájl letöltése párbeszédpanelt, amelyben a fájlnév mezőt automatikusan kitölti a fejlécben megadott fájlnévvel. (Ez tudatos tervezés eredménye, ezzel a szolgáltatással nincs lehetőség arra, hogy dokumentumot mentsen a felhasználó számítógépére a fájl mentési helyének megkérdezése nélkül.)

Kétféleképpen készítheti el egy fájl tartalomtípus-szabályozó fejlécét az Internet Explorer számára: dinamikusan és statikusan.

A fejléc dinamikus elkészítéséhez létre kell hoznia egy Active Server Pages (ASP) fájlt, amely kiírja a dokumentumot a böngészőnek. Tartalomtípus-szabályozó fejléc hozzáadásához használja a Response.AddHeader metódust. Példa:
Response.AddHeader "content-disposition","attachment; filename=fnev.kit"
				
A nem szöveges dokumentumok bináris módú írásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
193998 Bináris adatok olvasása és megjelenítése az ASP nyelvben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ez a módszer akkor előnyös, ha védetté szeretne tenni egy dokumentumot a kiszolgálón, különösen, ha az nem a webhely gyökérkönyvtárában található.

A fejléc statikus létrehozásához kattintson jobb gombbal a dokumentumra az Internetes szolgáltatások kezelése programban, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra. Kattintson a HTTP-fejlécek fülre, majd írja be a tartalomtípus-szabályozó fejlécet. Ez a módszer akkor lesz könnyen használható, ha csak néhány fájlnak szeretne adni tartalomtípus-szabályozót, és nem szeretne ASP-programozással időt tölteni.

Fontos megjegyezni, hogy az Internet Explorer 4.01 esetében a böngésző hibája miatt ez a módszer nem használható. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
182315 Javítás: A Content-Disposition fejléc ellenére nem jelenik meg a fájlletöltési párbeszédpanel (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Hivatkozások

A tartalomtípus-szabályozásról az IETF (Internet Engineering Task Force) következő webhelyén található 1806-os számú RFC-dokumentumban tájékozódhat:
http://www.ietf.org/rfc/rfc1806.txt
A Microsoft Internet Explorer böngészőhöz való web alapú megoldások fejlesztéséről további információt a Microsoft alábbi webhelyein talál:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/ie/default.aspx

http://support.microsoft.com/iep

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 260519 - Utolsó ellenőrzés: 2006. december 25. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Internet Explorer 5.0
  • Microsoft Internet Explorer 5.01
  • Microsoft Internet Explorer 5.5
Kulcsszavak: 
kbhowto kbnavigation KB260519
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com