Voorbeeld: DB2XML Implements Pluggable Protocol-Handler

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 260528
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

DB2XML is een monster pluggable protocol-handler voor Internet Explorer. Het biedt een mechanisme op basis van het protocol voor het extraheren van XML-gegevens uit een database met behulp van een query in de SQL-stijl.

Meer informatie

Het volgende bestand kan worden gedownload vanaf het Microsoft Download Center:
DB2XML.exe
Releasedatum: Feb-01-2001

Voor meer informatie over het downloaden van Microsoft Support-bestanden, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
119591 Het verkrijgen van Microsoft-ondersteuningsbestanden via Online Services
Microsoft heeft dit bestand gecontroleerd op virussen. Microsoft heeft de meest actuele software voor virusdetectie gebruikt die beschikbaar was op de datum waarop het bestand werd geplaatst. Het bestand is opgeslagen op beveiligde servers die onbevoegde wijzigingen aan het bestand verhinderen.Voor het gebruik van het protocol DB2XML, gewoon gebruik een URL van de volgende indeling overal dat een URL wordt gebruikt om XML-gegevens retourneren:
x-db2xml://udl=|{URL to UDL file}|sql=|{SQL select statement}|
				
waar {URL UDL-bestand} is een absolute URL die verwijst naar de locatie van een UDL-bestand waarmee de gegevensbron van de database en {SQL select-instructie} is een gewone SQL SELECT-instructie voor de query voor de database.

Het HTML-bestand Prottest-urllist.htm, die deel uitmaakt van het project, kunt u een voorbeeld van de juiste URL-syntaxis voor de database urllist CSV-tekst bestand bekijken zoals verderop in dit artikel wordt beschreven.

Het Project wordt gebouwd

Het huidige Platform SDK headers en bibliotheken zijn te maken van dit voorbeeld in Visual C++ 6.0 vereist. U moet ervoor zorgen dat de Platform SDK is opgenomen en map zijn toegevoegd aan de standaard bibliotheken bevatten en bibliotheken directory in Microsoft Visual C++ lijsten. U kunt hiervoor kiest u Opties in het menu Extra en klik vervolgens op het tabblad mappen .

Gevolg van incompatibiliteit in de Active Template Library (ATL) die zijn opgenomen in Visual C++ 6.0 met het nieuwe Platform SDK headers, moet de nieuwe submap in de Platform SDK 'ATL30' boven aan de lijst.

Na een geslaagde build in Visual C++ is het protocol registreren zichzelf en klaar voor gebruik.

Eenvoudige Test

Om te testen het gedeelte pluggable-protocol van DB2XML geen verbinding met een database, kunt u de volgende URL te typen in de adresbalk van Internet Explorer:
x-db2xml: / / * test *
Dit uitvoeren eenvoudige XML gegevens uit de protocol-handler testen.

Om te oefenen het volledige gebruik van DB2XML en ophalen van gegevens uit een database-, Windows 2000- of MDAC is 2.5 of hoger vereist op de clientcomputer. Ook moet een .udl-bestand worden ingesteld voor toegang tot een database.

MDAC installeren

Zorg ervoor dat de nieuwste onderdelen voor Microsoft Data Access Components (MDAC) zijn geïnstalleerd op alle clientcomputers. Deze kunnen downloaden vanaf de volgende Microsoft-website:
De webpagina Microsoft Universal Data Access (MDAC)
In dit voorbeeld is getest op MDAC 2.5.

Het udl-bestand instellen

Het DB2XML-protocol vereist een Microsoft Data Link-bestand (met de extensie .udl) de verbindingsreeks voor een database. Zie de sectie 'Verwijzingen' van dit artikel voor uitgebreide instructies en documentatie over Data Link-bestanden en de OLE DB Data Link-technologie.

DB2XML biedt een eenvoudige CSV-tekstbestand met de naam "URLlist.txt" en een bijbehorend URLlist.udl-bestand dat u gebruiken kunt voor het testen van het protocol via de ODBC-stuurprogramma voor tekst. Het pad naar de eerste catalogus in het UDL-bestand naar de map waar URList.txt zich eenvoudigweg corrigeren. Voor example,URLlist.udl:
[oledb]
; Everything after this line is an OLE DB initstring
DefaultDir=.;Driver=
...
Initial Catalog=C:\temp\db2xml !! <-- correct this path to point to the directory where urllist.txt resides
				
Door een nieuw .udl-bestanden en -DSN maken in het dialoogvenster Data Link-eigenschappen kunt u complexere tests uitvoeren tegen andere databases. Zoals beschreven in de documentatie van de Data Link, is dit net zo eenvoudig als een nieuwe lege tekst-bestand de naam van het bestand dat u wilt maken Yourudlfilename.udl, en de nieuwe .udl-bestand te openen. Het dialoogvenster Data Link-eigenschappen kunt u een verbindingsreeks voor een geïnstalleerde stuurprogramma provider maken.

Referenties

Raadpleeg het overzicht van de Data Link API in de MDAC 2.5 - OLE DB Programmer's Reference voor instructies over het maken van een .udl-bestand. Dit artikel is in de MSDN-documentatie staat op:
Platform SDK: Data Access Services, Microsoft OLE DB, OLE DB Programmer's Reference, deel 2 OLE DB Core, hoofdstuk 20: OLE DB Core Components, tekenreeksen en gegevenskoppelingen, Data Link API-overzicht

De OLE DB-sjablonen die worden meegeleverd met Visual C++ 6 zijn momenteel in gedocumenteerd:
Visual Studio 6.0-documentatie: Documentatie van Visual C++, verwijzing, Microsoft Foundation Class-bibliotheek en sjablonen, sjablonen voor OLE DB

Eigenschappen

Artikel ID: 260528 - Laatste beoordeling: zaterdag 21 september 2013 - Wijziging: 3.0
Trefwoorden: 
kbdownload kbfile kbsample kburlmon kbmt KB260528 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 260528
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com