Outlook Offline adresă carte (OAB) nu descarcă atunci când sunt instalate drivere mai vechi

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 2619347 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

În Outlook, când descărca?i manual Offline adresă carte (OAB), bara de progres care apare în caseta de dialog Progres trimitere/primire Outlook pare să stea sau devine blocat în timp ce copiați fișierele agendei. Niciodată descărcării și fișierele OAB nu sunt actualizate.

În plus, problema este workstation sau calculator-specifice.

CAUZĂ

Această problemă poate apărea dacă vechi sau sunt instalate drivere de dispozitiv depășit pentru dispozitive periferice fără fir. Aceasta include driverele claviatură și șoarece.

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva această problemă, Conectați receiverul fără fir și apoi, vizitați următoarele site-ul Microsoft Windows Update pentru a căuta actualizări:

http://Update.Microsoft.com

Instalați actualizarea pe care este afișat ca Optional Hardware Update și are următorul titlu:

Microsoft neutilizatori ASCUNS intrare date filtru

Sau, a instala cel mai recent software IntelliPoint sau IntelliType. Pentru aceasta, vizitați următorul site Web Microsoft:

http://www.Microsoft.com/hardware/downloads

Dacă tu ești folosire un al treilea-petrecere tastatura sau mouse-ul, vizitați site-ul producătorului și Descărcați ultima versiune de driver de dispozitiv sau cea mai recentă actualizare pentru dispozitiv.

Proprietă?i

ID articol: 2619347 - Ultima examinare: 23 septembrie 2011 - Revizie: 1.0
SE APLICĂ LA:
  • Microsoft Outlook 2010
  • Microsoft Office Outlook 2007
Cuvinte cheie: 
kbmt KB2619347 KbMtro
Traducere automată
IMPORTANT: Acest articol a fost tradus de software-ul de traducere automată Microsoft, si nu de un traducător. Microsoft vă oferă atât articole traduse de persoane, cât și articole traduse automat, astfel incat aveti access la toate articolele din Baza noastră de informatii în limba dvs. materna. Totuși, un articol tradus automat nu este întotdeauna perfect. Acesta poate conține greșeli de vocabular, sintaxă sau gramatică, la fel cum un vorbitor străin poate face greșeli vorbind limba dvs. materna. Compania Microsoft nu este responsabilă pentru nici o inexactitate, eroare sau daună cauzată de traducerea necorespunzătoare a conținutului sau de utilizarea traducerii necorespunzătoare de către clienții nostri. De asemenea, Microsoft actualizează frecvent software-ul de traducere automată.
Face?i clic aici pentru a vizualiza versiunea în limba engleză a acestui articol:2619347

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com