SharePoint 2010: Filter Web Parts added to site pages are not visible

Article ID: 2623582 - View products that this article applies to.
Expand all | Collapse all

SYMPTOMS

Consider the following scenario:
In SharePoint 2010, you have a team site wiki page like http://<siteName>/SitePages/Home.aspx which contains several web parts. You edit the page and add a filter web part. The filter appears to be added successfully, but you cannot see the newly added filter on the page. 


CAUSE

The problem occurs because the WebPartManager.DisplayMode property is not getting set when the page is edited. The web parts expect to check WebPartManager.DisplayMode.AllowPageDesign, but for these pages it is set to BrowseDisplayMode even when editing.


RESOLUTION

To see the filter web part you'll need to select “Edit Web Part" for any of the existing web parts you already have on the page. You can then see the newly added filter web parts you have added to the page and also configure them.



Note This is a "FAST PUBLISH" article created directly from within the Microsoft support organization. The information contained herein is provided as-is in response to emerging issues. As a result of the speed in making it available, the materials may include typographical errors and may be revised at any time without notice. See Terms of Use for other considerations.

Properties

Article ID: 2623582 - Last Review: October 7, 2011 - Revision: 2.0
APPLIES TO
  • Microsoft SharePoint Foundation 2010
  • Microsoft SharePoint Server 2010
Keywords: 
KB2623582

Give Feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com