Felsökning av problem som kan uppstå när du använder Lync 2010 mobil klient för Google Android

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2636313 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

INTRODUKTION

Microsoft Lync 2010 mobil klient för Google Android kräver ett Lync-konto från ditt företag. Om du är osäker på om du har ett Lync-konto, kontakta din systemadministratör för företaget eller supportteam.

Lync 2010 mobil klient för Google Android Smartphone-enheter stöds inte på Android tablets eller andra icke-telefon Android-enheter. Mer information finns i följande artikel i Microsoft Knowledge Base:
2691382 Android smartphone-enheter som stöds för användning med Lync 2010 för Android
Den här artikeln beskrivs hur du felsöker vanliga problem som kan uppstå när du använder Lync 2010 mobil klient för Google Android.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

PROCEDUREN

Logga in på Lync 2010 på Google Android

Kontrollera lösenord, kontoinformation, inställningar för server och klientversion

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
 1. Kontrollera att du kan logga in på Lync från en stationär dator med hjälp av Lync 2010, Microsoft Lync 2013 eller Microsoft Lync för Mac 2011. Om du inte kan logga in från en vanlig stationär klient kan du förmodligen inte logga in till en mobil klient.
 2. Kontrollera att du anger rätt lösenord. Om lösenordet är felaktigt måste du ändra det. Mer information finns på följande Microsoft-webbplats:
  Ändra ditt lösenord
 3. Kontrollera att du anger rätt kontoinformation. Om din administratör inte har meddelat annat, använder du antagligen samma kontoinformation för att logga in i Microsoft Outlook, Microsoft SharePoint och datorn på jobbet. Om du kan logga in på Lync från en stationär dator, använder du samma information för att logga in på din mobila enhet.

  I följande tabell beskrivs inloggningsfälten som krävs för Android användare, beroende på var deras Lync-konto finns och hur deras kontoinformation har ställts in.
  Dölj tabellenVisa tabellen
  Lync-kontoSIP-adress och UPNObligatoriska fält
  Lokal Lync serverSamma-I adress:SIP-adress
  Användarnamn: tomt
  Lokal Lync serverOlika-I adress:SIP-adress
  Användarnamn:UPN eller domän\användarnamn
  Office 365Samma-I adress:SIP-adress
  Användarnamn: tomt
  Office 365Olika-I adress:SIP-adress
  Användarnamn:UPN
 4. Kontrollera om Automatisk identifiering av servern är . Lync försöker identifiera din Lync server utifrån din adress-inloggning. Om det inte kan identifiera din Lync server, måste du kanske inaktivera Automatisk identifiering av servern och ange Lync server manuellt.

  Om Automatisk identifiering av servern är aktiverad, men fortfarande inte kan logga in, försöker du manuellt ange identifiering för interna och externa adresser. Detta löser inte problemet. Om du kan logga in manuellt, det du anger att alternativet Automatisk identifiering av servern inte är korrekt konfigurerade av administratören.
  • För Lync Online-användare i Office 365:
   • Identifiering av interna adress: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root
   • Identifiering av extern adress: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root
  • För lokala användare av Lync, kontakta ditt support team eller systemadministratör om hjälp att avgöra din interna och externa discovery-adress. Identifiering av interna och externa adress i de flesta fall bör likna följande:
   • Identifiering av interna adress: https://lyncdiscover.lyncFE01.contoso.local/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root
   • Identifiering av extern adress: https://lyncdiscover.contoso.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root

   Observera
   användarnamn, domän, interna discovery adressoch externa discovery adressfält Klicka på Inställningar på skärmen logga in.
 5. Kontrollera att du använder den senaste versionen av Lync 2010 mobil klient för Google Android. Hämta den senaste versionen från Google Play. Om du får ett meddelande om klientversionen blockeras eller inte stöds, Kontakta supportteamet eller administratör eftersom Lync server inte kan ställas in ännu för mobila klienter.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Ansluta via Wi-Fi via en verifierande proxy

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Om Wi-Fi-anslutningen som används kräver autentisering innan du ansluter, kan Lync kanske inte ansluta eftersom den inte använder autentiseringsuppgifterna för att ansluta via en proxy. Undvik det här problemet genom att ansluta via en mobiloperatör dataanslutning i stället för via Wi-Fi.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Ansluta till ett nätverk som kräver certifikat

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
Om din organisation kräver certifikat att ansluta till deras Wi-Fi eller företagsnätverket, och du får ett felmeddelande från Lync om certifikat som saknas eller är felaktig, kan du behöva importera certifikat från företaget. Det finns appar i Google Play butiken för import och hantera certifikat. Kontakta supportteamet eller administratören för att få hjälp.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Ytterligare hjälp med specifika funktioner

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
För stödlinjer, vanliga frågor och svar och referenser som hjälper dig att använda Lync 2010 mobil klient på Google Android, gå till följande Microsoft-webbplatser:
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Jämförelse med andra mobila klienter

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
En jämförelse av funktioner för Lync 2010 mobila klienter, finns på följande Microsoft TechNet-webbplats:
Mobil klient jämförelse tabeller
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed

Skicka loggar till support

Dölj bildenVisa bilden
assets folding start collapsed
När användarna har ett problem som påverkar Lync 2010 mobil klient för Google Android, kan de skicka loggar via e-post till supportgrupp eller administratör. Gör så här:

 1. När en användare är inloggad på Google Android-enhet knackar du på Alternativ på fliken signering i . Knacka på diagnostikloggningpå skärmen alternativ, logga ut och sedan logga in igen. (Skärmbilden för det här steget visas nedan).

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbilden för det här steget
 2. Återskapa problemet, gå tillbaka till skärmen alternativ och sedan på Om Lync.
 3. Knacka på Skicka diagnostikloggaroch välj ett konfigurerat e-postkonto. (Skärmbilden för det här steget visas nedan).

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbilden för det här steget

 4. Ange mottagarens e-postadress i rutan till. Din personliga e-postadress eller ditt tekniska supportgrupp alias. Ange ett ämne i rutanämne och knacka sedan på Skicka. Loggar bifogas som en ZIP-fil. (Skärmbilden för det här steget visas nedan).

  Dölj bildenVisa bilden
  Skärmbilden för det här steget


NOTE Kontrollera att logga anges till innan du försöker återskapa problemet och skicka loggar.
Dölj bildenVisa bilden
assets folding end collapsed


Tredjepartsprodukter som diskuteras i denna artikel tillverkas oberoende av Microsoft. Microsoft lämnar inga garantier, implicerade eller andra, om prestanda eller tillförlitlighet hos dessa produkter.

Microsoft tillhandahåller kontaktinformation för tredje part för att hjälpa dig att hitta teknisk support. Denna information kan ändras utan föregående meddelande. Microsoft kan inte garantera riktigheten av denna information från tredje part.


Behöver du hjälp? Gå till den Office 365-Community webbplats.

Egenskaper

Artikel-id: 2636313 - Senaste granskning: den 25 juli 2014 - Revision: 17.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Lync Online
Nyckelord: 
o365 o365a o365p o365e kbgraphxlink o365m o365022013 kb3rdparty kbgraphic kbmt KB2636313 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2636313

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com