Felsökning av problem som kan uppstå när du använder den mobila Lync 2010-klienten för Windows Phone 7

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2636318 - Visa produkter som artikeln gäller.

Är du osäker på vilken version av Office 365 du använder? Gå till följande Microsoft-webbplats:
Använder jag Office 365 efter tjänstuppgraderingen?
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

INTRODUKTION

Användare kan hämta Lync 2010 mobil klient för Windows Phone 7 gratis från Windows Phone Marketplace. Användare kan använda klienten för att ansluta till Lync Online, om de är tilldelade en Lync Online-licens. Den här artikeln beskrivs hur du felsöker vanliga problem som kan uppstå när du använder den mobila Lync 2010-klienten för Windows Phone 7.

FÖRFARANDE

Installera programmet

Den mobila Lync 2010-klienten för Windows Phone 7 kan hämtas gratis från Windows Phone Marketplace. Användare bör installera programmet direkt till deras enhet och använda deras användar-ID för att logga in.

Om en användare får problem när de hämtar eller installerar Lync 2010-mobilklienten, måste användaren ändra anslutningstyp från 3G till Wi-Fi eller från Wi-Fi till 3G. Försök sedan hämta igen. Om användaren fortfarande inte kan installera klienten de kontaktar sin mobila tjänstprovider eller Support för Windows Marketplace.


Logga in-kraven för Windows Phone 7

När användare loggar in på appen Lync Mobile är inloggningsinformationen som krävs för att kunna autentisera beroende av följande scenarier:
 • Om en användares SIP-adress (Session Initiation Protocol) är samma som användarens användarens huvudnamn (UPN)
 • Om användare finns på en lokal server eller Lync Online

I följande tabell beskrivs inloggningsfälten som krävs för användare av Windows Phone 7.
Dölj tabellenVisa tabellen
Användaren finns påSIP-adress och UPNObligatoriska fält
På lokal Lync serverSIP-adress och UPN är sammaInloggningsadress:SIP-adress
Användarnamn: tomt
Lösenord: lösenord
På lokal Lync serverSIP-adress och UPN är olikaInloggningsadress:SIP-adress
Användarnamn:UPN eller domän\användarnamn
Lösenord: lösenord
Office 365SIP-adress och UPN är sammaInloggningsadress:SIP-adress
Användarnamn: tomt
Lösenord: lösenord
Office 365SIP-adress och UPN är olikaInloggningsadress:SIP-adress
Användarnamn:UPN
Lösenord: lösenord
Om automatisk upptäckt för mobila klienter inte har konfigurerats, måste användare ange följande interna och externa upptäcktsadresser förutom de fält som visas i tabellen:
 • Identifiering av intern adress: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root
 • Identifiering av extern adress: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root
Obs! Fälten Inloggningsadress och Lösenord visas på inloggningsskärmen. Användarnamnmarkerar, domän, interna discovery och externa discovery adressfält Inställningar på skärmen logga in.


Felsöka automatisk identifiering

Den mobila Lync 2010-klienten för Windows Phone 7 ser ut för olika DNS-poster än Lync 2010-klient för stationär dator. För automatisk identifiering av processen att hitta rätt Lync Online-tjänsten skapas en CNAME-post som uppfyller följande kriterier för Session Initiation Protocol (SIP)-domän som används:
Dölj tabellenVisa tabellen
AliasDomänVärde
Lyncdiscover<domain> </domain>
Exempel: Contoso.com
Webdir.online.lync.com
Felsök genom att använda en eller flera av följande metoder som passar din situation:
 • Använd kommandot nslookup och en offentlig DNS-server för att avgöra om DNS CNAME-posten är korrekt konfigurerad.
 • Om användaren har det alternativet kan han eller hon växla mellan Wi-Fi och 3G för att avgöra om problemet kan vara begränsat till en typ av anslutning. Om inloggning fortsätter att misslyckas på en 3G-dataanslutning även om CNAME DNS-poster har konfigurerats, kanske det är ett problem med mobiltjänstleverantörens dataanslutning.
 • Användaren får följande felmeddelande:
  Det går inte att ansluta till servern. Den kanske inte är tillgänglig. Kontrollera även din nätverksanslutning, inloggningsadress och serveradresser.
  Det här felmeddelandet innebär vanligtvis något av följande tillstånd:
  • Det finns ett problem med DNS-sökning.
  • Automatisk identifiering av CNAME-poster är felaktigt konfigurerad eller konfigureras inte alls.

 • Följande felmeddelande visas när användaren försöker logga in:
  Det går inte att logga in. Kontrollera din kontoinformation och försök igen.
  Det här felmeddelandet anger något av följande tillstånd:
  • Den mobila Lync 2010-klienten för Windows Phone 7 kan upptäcka rätt Lync Online-server. Den kan dock inte hitta den inloggningsadress som angavs av användaren.
  • Lösenordet är felaktigt.

Proxy-inställningar

Den mobila Lync 2010-klienten för Windows Phone 7 använder integrerade processer för att ansluta till Lync via autentisering proxyservrar. Därför, om det finns några problem när du ansluter till Lync Online via ett Wi-Fi företagsnätverk via en verifierande proxy, kontrollera att följande villkor är uppfyllda:
 • Telefon kan bläddra bland andra interna och externa webbplatser.
 • Rätt autentiseringsuppgifter anges för att autentisera med proxyservern.

Kontaktlistor

Kontaktlistan som visas i den mobila Lync 2010-klienten är skrivskyddad och kan inte ändras från den mobila enheten. Om en användare vill lägga till eller ta bort en kontakt från listan, måste användaren använda klientversionen av Lync 2010 eller Outlook Web App (OWA) Instant Messaging (IM).

Kontaktfoton visas endast om de lagras i den globala adresslistan (GAL). En kontakt som anger bilder via webbadresser på skrivbordsklienten har inget foto som visas för kontakten.


Sidan konversationer och tidigare konversationer

Sidan konversationer på Windows Phone 7 mobila klienten endast håller reda på konversationer som uppstått på den mobila enheten. Samtal från stationära klienter visas inte. Chattar på mobila enheter visas inte i historikmappen konversation i användarens Exchange-postlåda.


Delta i möten i kalendern i Windows Phone 7

Om du vill ansluta till online-schemalagda möten från Windows Phone 7 öppna kalendern och visa information om Lync Online-möte. Lync 2010 mobila klienten öppnas när användaren klickar på länken för att delta i mötet. Konferensen har funktioner för ljud konferens Provider (ACP), kommer AVS-partner ringa användaren på det nummer som har angetts av användaren under installationen.

Om det finns ingen möjlighet dial-in för konferensen, kan användaren inte deltar i konferensen när de klickar på koppling. Användaren kan också få följande felmeddelande:
Ett serverfel uppstod. Kontakta support-teamet.


Push-meddelanden

Push-meddelanden är som standard inaktiverade både från Apple Push Notification Service och Microsoft Push Notification Service. Lync Online organisation administratörer kan logga in på Lync Online på Kontrollpanelen för att ändra dessa alternativ. Följande skärmbild visar Kontrollpanelen för Lync Online där push-meddelanden är inaktiverade.

Dölj bildenVisa bilden
2674690
När du klickar på Redigera, kan du aktivera push-meddelanden för en eller båda tjänster. Följande skärmdumpar visa Lync Online på Kontrollpanelen efter push-meddelanden är aktiverade.

Dölj bildenVisa bilden
2674692

Om push-meddelanden misslyckas när användaren är ansluten via Wi-Fi, måste inkommande port 5223 (TCP) vara öppen för enheten. Om användaren är ansluten via en Wi-Fi-nätverk kan kan han eller hon använda portvidarebefordran eller Port utlöst på användarens hem routern öppna port 5223 (TCP). Som standard är push-meddelanden inaktiverade och måste aktiveras uttryckligen av IT-administratören.

Kontakta IT-administratören om att göra dessa ändringar om push-meddelanden inte fungerar i ett företagsnätverk med Wi-Fi.


Jämförelse med andra mobilklienter

En jämförelse av funktioner för Lync 2010 mobila klienter, finns på följande Microsoft TechNet-webbplats:

Mobil klient jämförelse tabeller

Skicka loggar

När användarna har ett problem med den mobila Lync 2010-klienten för Windows Phone 7, kan de skicka loggar via e-post till teknisk support-tekniker. Gör detta genom att ange Diagnostisk loggning till i den Inställningar sidan och klicka sedan på Skicka diagnostikloggar på den Om skärmen. En fil sparas i användarens foto bibliotek som innehåller loggfilerna för Lync Mobile i ett format som Windows Phone 7 kan spara och skicka. Ett e-postmeddelande skapas automatiskt utan loggfiler som är kopplad. Kontrollera därför att användaren bifogar nyaste bilden i sitt foto bibliotek till e-postmeddelandet. Ange en e-postadress om du vill skicka loggar till. Användare bör skicka loggar till deras IT-administratören eller direkt till supportteknikern.

Obs!Se till att Diagnostikloggning är inställd på innan du försöker återskapa problemet och skicka loggar.

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2636318 - Senaste granskning: den 31 maj 2013 - Revision: 12.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Office 365 for enterprises (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for small businesses  (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for education  (pre-upgrade)
 • Microsoft Office Communications Online
Nyckelord: 
o365 o365a o365p o365e kbgraphxlink o365m o365062011 pre-upgrade o365022013 after upgrade kbmt KB2636318 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2636318

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com