Het oplossen van problemen die optreden kunnen wanneer u de Lync 2010 mobiele client voor Nokia Symbian

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2636322 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.

U weet niet welke versie van Office 365 u gebruikt? Ga naar de volgende Microsoft-website:
Gebruik ik Office 365 na de upgrade van de service?
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

INLEIDING

Gebruikers kunnen de Lync 2010 mobiele client voor Nokia Symbian gratis downloaden van de Nokia-winkel. Gebruikers kunnen de client gebruiken om verbinding te maken met Lync Online als ze een Lync Online-licentie toegewezen hebben gekregen. Dit artikel wordt beschreven hoe u enkele algemene problemen die optreden kunnen wanneer u de Lync 2010 mobiele client voor Nokia Symbian.

PROCEDURE

De app installeren

Gebruikers kunnen de Lync 2010 mobiele client voor Nokia Symbian gratis downloaden van de Nokia-winkel. Gebruikers moeten de app rechtstreeks op hun apparaat installeren en hun gebruikers-id gebruiken om zich aan te melden.

Als een gebruiker problemen ondervindt bij het downloaden of het Lync 2010 mobiele client installeren, de gebruiker laten wijzigen hun verbindingstype vanaf 3G Wi-Fi of Wi-Fi voor 3G. Vervolgens moet de gebruiker probeert opnieuw te downloaden. Als de gebruiker nog steeds de client installeren kunt, moeten zij contact opnemen met hun mobiele provider of ondersteuning van Nokia.

Aanmelden

Lync Online gebruikers aanmelden bij de app voor mobiele Lync, ze moeten doen is hun adres aanmelden en wachtwoord invoeren. De domein - en gebruikersnaam voor uitsluitend intern Lync Server-implementaties zijn en niet vereist voor Online Lync.

Klik op Meer Detailsvoor het configureren van instellingen voor automatische detectie en HTTP-proxyreferenties.

Opmerking Als automatische detectie voor mobiele clients nog niet is geconfigureerd, moeten gebruikers de volgende adressen van interne en externe discovery invoeren naast de velden die worden vermeld in de tabel:
 • Intern discovery-adres: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root
 • Externe discovery adres: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root


Problemen oplossen met automatische detectie

De mobiele client Lync 2010 zoekt naar de DNS-records die verschillen van die waarvan de Lync 2010-bureaubladclient gezocht. Voor automatische detectie te ontdekken van de juiste Lync on line service, moet een CNAME-record die voldoet aan de volgende criteria worden gemaakt voor het domein Session Initiation Protocol (SIP) die wordt gebruikt:
Deze tabel samenvouwenDeze tabel uitklappen
AliasDomeinWaarde
Lyncdiscover<domain> </domain>
Voorbeeld: Contoso.com
Webdir.online.lync.com
Om problemen op te lossen, gebruikt u een of meer van de volgende methoden, afhankelijk van uw situatie:
 • De opdracht nslookup en een openbare DNS-server gebruiken om te bepalen of de record CNAME DNS correct is geconfigureerd.
 • Als de gebruiker de optie om te schakelen tussen Wi-Fi en 3G heeft, hebt u de gebruiker die dit doen om te bepalen of het probleem tot één type verbinding beperkt kan. Als blijft aanmelden op een 3G verbinding mislukt, zelfs als de records CNAME DNS zijn geconfigureerd, is er mogelijk een probleem met de verbinding van de gegevens van de mobiele serviceprovider.
 • De gebruiker ontvangt het volgende foutbericht weergegeven:
  Kan geen verbinding maken met de server. Het is mogelijk niet beschikbaar. Controleer of ook uw netwerkverbinding, -adres en de adressen van servers.
  Dit foutbericht duidt meestal op een van de volgende voorwaarden:
  • Een DNS-lookup probleem bestaat.
  • De automatische detectie van CNAME-records onjuist geconfigureerde of helemaal niet zijn geconfigureerd.
 • De gebruiker ontvangt het volgende foutbericht weergegeven wanneer de gebruiker zich probeert aan te melden:
  Niet aanmelden. Controleer uw accountgegevens en probeer het opnieuw.
  Dit foutbericht geeft aan dat een van de volgende voorwaarden:
  • De Lync 2010 mobiele client de juiste server on line Lync kunt ontdekken maar niet het adres aanmelden die is ingevoerd door de gebruiker.
  • Het wachtwoord is onjuist.

Lijsten met contactpersonen

De lijst met contactpersonen die wordt weergegeven in de mobiele client Lync 2010 is alleen-lezen en kan niet worden gewijzigd van het mobiele apparaat. Als een gebruiker wil toe te voegen of te verwijderen van een contactpersoon uit de lijst, moet de gebruiker de Lync 2010-bureaubladclient of Outlook Web App (OWA) Instant Message (IM) gebruiken.

Tabblad Chats en gespreksgeschiedenis

Het Chat -tabblad op de mobiele client Lync 2010 van wordt bijgehouden slechts de conversaties die zich hebben voorgedaan op het mobiele apparaat. Het gesprekken van desktop-clients niet wordt weergegeven. Chat-sessies op mobiele apparaten worden niet weergegeven in de map Gespreksgeschiedenis in het Exchange-postvak van de gebruiker.


Voicemail

Voicemail van Exchange Unified Messaging (UM) alleen-lezen. Als deze niet is ingeschakeld voor UM, is dit tabblad niet werkt.

Vergelijking met andere mobiele clients

Voor een vergelijking van de functie van Lync 2010 mobiele clients, gaat u naar de volgende Microsoft TechNet-website:
Mobiele Client vergelijking tabellen


De producten van andere leveranciers die in dit artikel worden beschreven, worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk zijn van Microsoft. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Nog steeds hulp nodig? Ga naar de 365 Office-Community naar de website.

Eigenschappen

Artikel ID: 2636322 - Laatste beoordeling: vrijdag 31 mei 2013 - Wijziging: 15.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office 365 for enterprises (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for small businesses  (pre-upgrade)
 • Microsoft Office 365 for education  (pre-upgrade)
 • Microsoft Office Communications Online
Trefwoorden: 
o365 o365a o365e o365p o365022013 after upgrade o365062011 pre-upgrade o365m kb3rdparty kbmt KB2636322 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2636322

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com