Felsökning av problem som kan uppstå när du använder Lync 2010 mobil klient för Nokia Symbian

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2636322 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

INTRODUKTION

Användare kan hämta Lync 2010 mobil klient för Nokia Symbian gratis från Nokia butik. Användare kan använda klienten för att ansluta till Lync Online, om de är tilldelade Lync Online-licens. Den här artikeln beskrivs hur du felsöker vanliga problem som kan uppstå när du använder Lync 2010 mobil klient för Nokia Symbian.

PROCEDUREN

Installera appen

Användare kan hämta Lync 2010 mobil klient för Nokia Symbian gratis från Nokia butik. Användare bör installera appen direkt till sin enhet och använda deras användar-ID för att logga in.

Om en användare får problem när de hämtar eller installerar Lync 2010-mobilklienten, måste användaren ändra anslutningstyp från 3G till Wi-Fi eller från Wi-Fi till 3G. Sedan har användaren försöka hämta igen. Om användaren fortfarande inte kan installera klienten kontaktar de sin mobila tjänstprovider eller stöd för Nokia.

Logga in krav

Lync Online-användare logga in på appen Lync Mobile, är allt de behöver göra anger adress-inloggning och lösenord. Fälten domän och användarnamn för lokal Lync Server distribution och inte behövs för Lync Online.

Klicka på Mer informationom du vill konfigurera inställningar för automatisk identifiering och HTTP-proxyn.

Obs! Om automatisk upptäckt för mobila klienter inte har konfigurerats, måste användare ange följande interna och externa upptäcktsadresser förutom de fält som visas i tabellen:
 • Identifiering av intern adress: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root
 • Identifiering av extern adress: https://webdir.online.lync.com/Autodiscover/autodiscoverservice.svc/Root


Felsöka automatisk identifiering

Lync 2010 mobil klient söker efter DNS-poster än de som Lync 2010-skrivbordsklienten ser ut. En CNAME-post som uppfyller följande villkor måste skapas för domänen Session Initiation Protocol (SIP) som används för automatisk identifiering av processen att identifiera rätt Lync Online-tjänsten:
Dölj tabellenVisa tabellen
AliasDomänVärde
Lyncdiscover<domain></domain>
Exempel: Contoso.com
Webdir.online.lync.com
Felsök genom att använda en eller flera av följande metoder som passar din situation:
 • Använd kommandot nslookup och en offentlig DNS-server för att avgöra om DNS CNAME-posten är korrekt konfigurerad.
 • Om användaren har möjlighet att växla mellan Wi-Fi och 3G, har användaren gör detta för att avgöra om problemet kan vara begränsad till en typ av anslutning. Om fortsätter att fungera på en 3G-dataanslutning även om CNAME DNS-posterna är konfigurerade logga in, kan det finnas ett problem med den mobila tjänstprovider dataanslutning.
 • Följande felmeddelande visas:
  Det går inte att ansluta till servern. Den kanske inte är tillgänglig. Kontrollera även din nätverksanslutning, inloggningsadress och serveradresser.
  Det här felmeddelandet innebär vanligtvis något av följande tillstånd:
  • Det finns ett problem med DNS-sökning.
  • Automatisk identifiering av CNAME-poster är felaktigt konfigurerad eller konfigureras inte alls.
 • Följande felmeddelande visas när användaren försöker logga in:
  Det går inte att logga in. Kontrollera din kontoinformation och försök igen.
  Det här felmeddelandet anger något av följande tillstånd:
  • Lync 2010 mobil klient kan upptäcka rätt Lync Online server men kan inte hitta logga in adressen som angavs av användaren.
  • Lösenordet är felaktigt.

Kontaktlistor

Kontaktlistan som visas i Lync 2010 mobil klient är skrivskyddad och kan inte ändras från den mobila enheten. Om en användare vill lägga till eller ta bort en kontakt från listan, måste användaren använda klientversionen av Lync 2010 eller Outlook Web App (OWA) Instant Messaging (IM).

Chattflikar och konversationshistorik

Fliken Chat på Lync 2010 mobil klient håller reda på de konversationer som uppstått på den mobila enheten. Samtal från stationära klienter visas inte. Chattar på mobila enheter visas inte i historikmappen konversation i användarens Exchange-postlåda.


Röstmeddelande

Röstmeddelanden är skrivskyddad från Exchange Unified Messaging (UM). Om de inte har aktiverats för UM fungerar inte den här fliken.

Jämförelse med andra mobilklienter

En jämförelse av funktioner för Lync 2010 mobila klienter, finns på följande Microsoft TechNet-webbplats:
Mobil klient jämförelse tabeller


Produkter från andra tillverkare som diskuteras i den här artikeln tillverkas av företag som är oberoende av Microsoft. Microsoft lämnar inga garantier, underförstådda eller andra, om prestanda eller tillförlitlighet hos dessa produkter.

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community .

Egenskaper

Artikel-id: 2636322 - Senaste granskning: den 14 juli 2014 - Revision: 11.0
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Lync Online
Nyckelord: 
o365 o365a o365e o365p o365022013 o365m kb3rdparty kbmt KB2636322 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2636322

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com