Federatieve gebruikers geen toegang tot Office 365 of Intune Windows Azure bronnen als een andere gebruiker

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 2643588 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

PROBLEEM

Een federatieve gebruiker geen toegang tot Office 365 of Intune Windows Azure Microsoft als een andere federatieve gebruiker. Als de federatieve gebruiker zich bij met de corporate Active Directory Domain Services als een andere federatieve gebruiker aanmeldt, hij of zij automatisch wordt aangemeld bij Office 365 of Intune Windows Azure als de federatieve gebruiker en wordt niet gevraagd naar referenties van een andere federatieve gebruiker invoeren.

OPLOSSING

Gebruik de opdracht uitvoeren als in Windows een programma van waaruit Office 365 of Intune Windows Azure bronnen zal worden benaderd met alternatieve referenties uitvoeren.

MEER INFORMATIE

Dit probleem is inherent aan het ontwerp. Overweeg het geval wanneer de eenmalige aanmelding (SSO) wordt geïntegreerde Windows-verificatie gebruikt voor de verificatie van Active Directory Federation Services (AD FS). Eenmalige aanmelding gebruikt in dit geval wordt altijd de gebruikerscontext domein in plaats van alle andere gebruikers-id die wordt verstrekt aan Azure Active Directory (AD Azure).

Nog steeds hulp nodig? Ga naar de Office 365-Communitywebsite of deAzure Active Directory-Forums .

Eigenschappen

Artikel ID: 2643588 - Laatste beoordeling: zaterdag 12 juli 2014 - Wijziging: 19.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Azure
  • Microsoft Azure Active Directory
  • Microsoft Office 365
  • Windows Intune
  • CRM Online via Office 365 E Plans
  • Microsoft Azure Recovery Services
  • Office 365 Identity Management
Trefwoorden: 
o365 o365a o365022013 o365e o365m kbmt KB2643588 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 2643588

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com