Fødererte brukere får ikke tilgang til Office 365, Windows Intune eller Azure ressursene som en annen bruker

Artikkeloversettelser Artikkeloversettelser
Artikkel-ID: 2643588 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Vis alt | Skjul alt

PROBLEMET

En samlet bruker får ikke tilgang til Office 365, Windows Intune eller Microsoft Azure som en annen bruker for medlemmer av organisasjonsnettverk. Hvis forent brukeren logger på den corporate Active Directory Domain Services som en annen bruker for medlemmer av organisasjonsnettverk, han eller hun er automatisk logget på Office 365, Windows Intune eller Azure som den opprinnelige brukeren for medlemmer av organisasjonsnettverk og ikke er bedt om å angi legitimasjon for en annen bruker for medlemmer av organisasjonsnettverk.

LØSNING

Bruke Kjør som -kommandoen i Windows til å kjøre et program som åpnes Office 365, Windows Intune eller Azure ressurser ved hjelp av alternative legitimasjonsbeskrivelser.

HVIS DU VIL HA MER INFORMASJON

Denne virkemåten er standard. Vurder tilfelle når enkel pålogging (SSO) bruker integrert Windows-godkjenning til å godkjenne Active Directory Federation Services (AD FS). I dette tilfellet bruker SSO alltid domene-brukerkontekst i stedet for alternative brukeridentiteten som gis til Azure Active Directory (AD Azure).

Trenger du fortsatt hjelp? Gå til den Office 365-fellesskapetwebområdet ellerAzure Active Directory-forum .

Egenskaper

Artikkel-ID: 2643588 - Forrige gjennomgang: 12. juli 2014 - Gjennomgang: 14.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Azure
  • Microsoft Azure Active Directory
  • Microsoft Office 365
  • Windows Intune
  • CRM Online via Office 365 E Plans
  • Microsoft Azure Recovery Services
  • Office 365 Identity Management
Nøkkelord: 
o365 o365a o365022013 o365e o365m kbmt KB2643588 KbMtno
Maskinoversatt
VIKTIG: Denne artikkelen ble oversatt med maskinoversettelsesprogramvare fra Microsoft og muligens redigert av Microsoft Community via CTF-teknologi i stedet for av en oversetter. Microsoft tilbyr både menneskelig oversatte og maskinoversatte/Community-redigerte artikler, slik at du får tilgang til alle artiklene i vår Knowledge Base på ditt eget språk. En maskinoversatt eller Community-redigert artikkel er imidlertid ikke alltid perfekt. Den kan inneholde feil i vokabular, syntaks eller grammatikk, mye likt en fremmedspråklig som forsøker å snakke språket ditt. Microsoft har ikke ansvar for unøyaktige opplysninger, feil eller skade forårsaket av feilaktig oversettelse av innholdet eller kundenes bruk av informasjonen. Microsoft oppdaterer jevnlig maskinoversettelsesprogramvaren og -verktøyene for å forbedre redigering av maskinoversatte tekster.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 2643588

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com