Federerade användare kan komma åt Office 365, Windows Intune eller Windows Azure resurser som en annan användare

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 2643588 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

PROBLEMET

En federerad användare kan inte komma åt Office 365, Windows Intune eller WindowsAzure som en annan federerade användare. Om den federerade användaren loggar in på det företagets Active Directory DS som en annan federerade användare, han eller hon inloggad automatiskt på Office 365, Windows Intune eller Windows Azure som den ursprungliga federerade användaren och uppmanas inte att ange autentiseringsuppgifter för en annan federerade användare.

LÖSNING

Använda kommandot Kör som i Windows för att köra ett program som Office 365, Windows Intune eller Windows Azure resurser ska nås med hjälp av alternativa referenser.

MER INFORMATION

Detta är avsiktligt. Behandla ärendet när enkel inloggning (SSP) använder integrerad Windows-autentisering för att autentisera till Active Directory Federation Services (AD FS). SSO används i det här fallet alltid användarkontext domän inte några alternativa användar-ID som Windows Azure Active Directory (Windows Azure AD).

Behöver du hjälp? Gå till Office 365-Community webbplatsen eller Windows Azure Active Directory-forum .

Egenskaper

Artikel-id: 2643588 - Senaste granskning: den 11 december 2013 - Revision: 11.0
Informationen i denna artikel gäller:
  • Windows Azure
  • Microsoft Office 365
  • Microsoft Office 365 for enterprises (pre-upgrade)
  • Microsoft Office 365 for education  (pre-upgrade)
  • CRM Online via Office 365 E Plans
  • Windows Azure Recovery Services
Nyckelord: 
o365 o365a o365022013 after upgrade o365062011 pre-upgrade o365e o365m kbmt KB2643588 KbMtsv
Maskinöversatt
VIKTIGT: Denna artikel har översatts av Microsofts programvara för maskin-översättning och möjligen efterredigerats via CTF-teknologi av Microsofts community istället för av en professionell mänsklig översättare. För att du på ditt eget språk skall få tillgång till samtliga Knowledge Base-artiklar erbjuder Microsoft både mänskligt översatta såväl som maskinöversatta artiklar samt artiklar som efterredigerats av en community. En maskinöversatt artikel likväl som en artikel som blivit efterredigerad av en community är dock inte alltid helt perfekt, då de kan innehålla misstag i ordförrådet, syntax- och grammatikfel. Microsoft är inte ansvarigt för några felaktigheter, misstag eller skador orsakade av felöversättningar eller för våra kunders bruk av innehållet. Microsoft uppdaterar ofta sin programvara för maskinöversättning samt de verktyg som förbättrar den maskinöversatta efterredigeringen.
Den engelska versionen av artikeln är följande: 2643588

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com