Word 2000: Lege pagina wordt afgedrukt nadat u oneven pagina of zelfs pagina sectie-einde invoegen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 264905 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Nadat u een sectie-einde oneven pagina of een even pagina sectie-einde invoegt, wordt een nieuwe lege pagina weer gegeven in het afdruk voorbeeld en afdrukken van het document.

Daarnaast kunnen zich de volgende problemen:
 • Als het Word-document pagina nummers bevat, kan de pagina nummers een paginanummer overslaan.
 • Het paginanummer in uw document verschijnen hoger dan voor de pagina verwacht.
 • Als het Word-document bevat een aantal pagina's veld (een veld NUMPAGES), is het totale aantal pagina's weer gegeven groter dan verwacht.
 • Het paginanummer op de statusbalk kan een paginanummer overslaan wanneer u het document bladert.
 • Het totale aantal pagina's op de statusbalk kan duiden op een groter aantal pagina's dan verwacht.

Oorzaak

Deze functie is inherent aan Microsoft Word. Wanneer u een sectie-einde oneven pagina op een oneven pagina of een pagina sectie scheiding op een even pagina plaatst, kan Word de volgende tekst verplaatsen naar de volgende fysieke pagina. In plaats daarvan, Word de tekst die volgt op het sectie-einde op de volgende oneven pagina of even pagina van het document verplaatst. Word heeft hiervoor een lege pagina invoegen na de sectie-einden.

OPMERKING: De lege pagina die wordt ingevoegd bevat geen koptekst of voet tekst. Bovendien lijkt het u nog geen tekst op de lege pagina.

Oplossing

Om te voorkomen dat de lege pagina wanneer u het document in het afdruk voorbeeld bekijkt, zodat de pagina nummers correct worden afgedrukt voor elke pagina en de pagina gebruiken voor de extra tekst in het document als volgt te werk:

Methode 1: Type tekst of druk op ENTER

Klik op de pagina of sectie-einde oneven pagina of even pagina sectie-einde vóór, verplaats de invoegpositie naar het einde van de tekst op die pagina. Ofwel typt u aanvullende tekst op deze pagina invullen en doorgaan naar de lege pagina of druk op ENTER totdat de invoegpositie op de lege pagina. Typ de aanvullende tekst die u op de pagina.

Methode 2: Een pagina-einde invoegen

Een pagina-einde vóór het sectie-einde oneven pagina of even pagina sectie-einde invoegen. Hiertoe gaat u als volgt te werk:
 1. Op deWeergavemenu, klikt u opNormaal.
 2. Verplaats de invoegpositie naar het einde van de tekst die voo raf gaat aan deSectie-einde (oneven pagina)ofSectie-einde (Even pagina).
 3. Een van de volgende handelingen uit:
  • Druk op CTRL + ENTER als u een handmatig (vast) pagina-einde wilt invoegen.

   - of -
  • Op deInvoegenmenu, klikt u opEinde. In deEindeSchakel het selectie vakje van het dialoog vensterPagina-einde, en klik vervolgens opOK.

   - of -
  • Op deInvoegenmenu, klikt u opEinde. In deEindeSchakel het selectie vakje van het dialoog vensterVolgende pagina(vermeld onderType sectie-einde), en klik vervolgens opOK.

Referenties

Voor meer informatie klikt u op de volgende artikel nummers in de Microsoft Knowledge Base:
198594Lege pagina wordt afgedrukt met verschillende kop teksten voor even en oneven

Eigenschappen

Artikel ID: 264905 - Laatste beoordeling: dinsdag 1 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
Trefwoorden: 
kblayout kbprb kbmt KB264905 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:264905

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com