Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων μικροφώνου

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 266677 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Οι περισσότερες κάρτες ήχου παρέχουν τη δυνατότητα εισαγωγής ηχητικών σημάτων από ένα μικρόφωνο, μέσω της θύρας μικροφώνου που διαθέτει η κάρτα ήχου. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την ηχογράφηση φωνής ή ήχων στον υπολογιστή σας. Αυτό το άρθρο περιγράφει τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων μικροφώνου στα Windows 95, τα Windows 98 και τα Windows 98 Second Edition.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για πιο αποτελεσματική αναζήτηση στη Γνωσιακή Βάση της Microsoft (Knowledge Base), χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το θέμα σας. Εάν αναζητάτε πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων που δεν αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, επαναλάβετε την αναζήτηση στη Γνωσιακή Βάση της Microsoft (Knowledge Base) χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά που παρατίθενται στο ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
242450 Τρόπος υποβολής ερωτημάτων στη Γνωσιακή Βάση της Microsoft (Knowledge Base) χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά

Περισσότερες πληροφορίες

Σημειώστε ότι το μικρόφωνο δεν αναφέρεται στη "Διαχείριση συσκευών" (Device Manager), επειδή λειτουργεί μέσω της κάρτας ήχου. Εκτελέστε με τη σειρά τα βήματα των ακόλουθων ενοτήτων και, στη συνέχεια, κάντε δοκιμή μετά από την ολοκλήρωση κάθε ενότητας, για να διαπιστώσετε αν το ζήτημα έχει επιλυθεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μικρόφωνο πρέπει να είναι επιλεγμένο ως συσκευή εγγραφής στο εργαλείο "Ρύθμιση έντασης" (Volume Control) (sndvol32.exe).

Για να το επιβεβαιώσετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run).
 2. Στο πλαίσιο Άνοιγμα (Open), πληκτρολογήστε sndvol32.exe και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
 3. Κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties) του μενού Επιλογές (Options).
 4. Στο πλαίσιο Ρύθμιση έντασης για (Adjust volume for), κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή (Recording).
 5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 6. Στο πλαίσιο Μικρόφωνο (Microphone), βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου Επιλογή (Select) είναι επιλεγμένο.
Όλες οι ιδιότητες που παρατίθενται στην ενότητα "Αναπαραγωγή" (Playback) του στοιχείου ελέγχου "Ένταση" (Volume) είναι ανεξάρτητες από τις ρυθμίσεις εγγραφής. Επομένως, θα μπορούσατε να κάνετε εγγραφή μέσω του μικροφώνου, επιλέγοντάς το από την ενότητα εγγραφής και ενεργοποιώντας τη σίγαση μικροφώνου από την ενότητα αναπαραγωγής. Στη συνέχεια, θα μπορούσατε να κάνετε εγγραφή ήχου, αλλά δεν θα ήσασταν σε θέση να τον ακούσετε μέσω των ηχείων στη διάρκεια της εγγραφής.

Έλεγχος του υλικού σας

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί το μικρόφωνό σας ή εάν έχει πάψει να λειτουργεί, ελέγξτε πρώτα τη φυσική σύνδεση του μικροφώνου. Βεβαιωθείτε ότι το βύσμα είναι σταθερά συνδεδεμένο στη θύρα του μικροφώνου και όχι στη θύρα των ακουστικών ή των ηχείων. Εάν δεν είστε βέβαιοι ποια θύρα είναι η σωστή, μπορείτε να ελέγξετε την κάρτα ήχου για να διαπιστώσετε αν φέρει κάποιο σύμβολο (συνήθως την εικόνα ενός μικροφώνου), μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις θύρες, να μελετήσετε την τεκμηρίωση που συνοδεύει το υλικό σας ή να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του υλικού.

Ηχογράφηση

 1. Εκτέλεση του εργαλείου "Ηχογράφηση" (Sound Recorder):

  Windows 95

  Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Προγράμματα (Programs), κατόπιν στην επιλογή Βοηθήματα (Accessories), στη συνέχεια στην επιλογή Πολυμέσα (Multimedia) και τέλος κάντε κλικ στην επιλογή Ηχογράφηση (Sound Recorder).

  Windows 98

  Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Προγράμματα (Programs), κατόπιν στην επιλογή Βοηθήματα (Accessories), στη συνέχεια στην επιλογή Ψυχαγωγία (Entertainment) και τέλος κάντε κλικ στην επιλογή Ηχογράφηση (Sound Recorder).
 2. Μετά την εκτέλεση της "Ηχογράφησης" (Sound Recorder), κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή (Record) (τον κύκλο στη δεξιά πλευρά) και, στη συνέχεια, μιλήστε το μικρόφωνο. Εάν αυτό είναι συνδεδεμένο στη σωστή υποδοχή, η γραμμή που εμφανίζεται πρέπει να κινείται επάνω και κάτω. Εάν δεν κινείται, ο ήχος δεν περνά μέσα από το μικρόφωνο. Εάν κινείται, πιέστε Διακοπή (Stop), έπειτα πιέστε Επαναφορά (Rewind) και, στη συνέχεια, πιέστε Αναπαραγωγή (Play) για να ακούσετε την εγγραφή σας. Εάν αυτή η ενέργεια είναι επιτυχής, αλλά δεν λειτουργεί στο πρόγραμμά σας, προβάλετε την ενότητα "Χρήση του μικροφώνου σε προγράμματα" αυτού του άρθρου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην περίπτωση που η δυνατότητα "Ηχογράφηση" (Sound Recorder) δεν είναι εγκατεστημένη.
 1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings), κατόπιν κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (Add/Remove Programs).
 2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εγκατάσταση των Windows (Windows Setup), κάντε κλικ στο στοιχείο Πολυμέσα (Multimedia) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες (Details).
 3. Κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Ηχογράφηση (Sound Recorder), κάντε κλικ στο κουμπί OK και κατόπιν κάντε ξανά κλικ στο κουμπί OK.
 4. Μετά την εκτέλεση της "Ηχογράφησης" (Sound Recorder), ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να κάνετε δοκιμή.

Η εγγραφή εξακολουθεί να μην είναι δυνατή

Εάν δεν μπορείτε να ηχογραφήσετε ένα αρχείο .wav μετά την ολοκλήρωση των βημάτων της προηγούμενης ενότητας, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις ιδιοτήτων μικροφώνου. Για να ελέγξετε αυτές τις ρυθμίσεις:
 1. Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο ηχείου στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το ρυθμιστικό του μικροφώνου βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου και ότι δεν είναι επιλεγμένο το πλαίσιο ελέγχου Σίγαση (Mute). Εάν είναι επιλεγμένο πλαίσιο ελέγχου "Σίγαση" (Mute), κάντε κλικ για να καταργήσετε την επιλογή του.
 2. Επιλογή ιδιοτήτων από το μενού "Επιλογές" (Options). Επιλέξτε το κουμπί Εγγραφή (Recording) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο ελέγχου Επιλεγμένο (Selected) που βρίσκεται κάτω από το μικρόφωνο είναι επιλεγμένο και, ότι το ρυθμιστικό του μικροφώνου βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου.
 3. Δοκιμάστε να επαναλάβετε την εγγραφή ενός αρχείου .wav.

Το ηχείο δεν βρίσκεται στη Γραμμή εργασιών

Εάν το ηχείο δεν βρίσκεται στη γραμμή εργασιών:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Ρυθμίσεις (Settings), κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και κατόπιν κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Πολυμέσα (Multimedia).
 2. Κάντε κλικ για να επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Έλεγχος έντασης ήχου στη γραμμή εργασιών (Show volume control on the taskbar) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να ηχογραφήσετε ένα αρχείο .wav, είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα στο υλικό και πρέπει να ακολουθήσετε τα προηγούμενα βήματα χρησιμοποιώντας άλλο μικρόφωνο ή να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του υλικού.

Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του μικροφώνου σε προγράμματα

Εάν μπορείτε να ηχογραφήσετε ένα αρχείο .wav με τη δυνατότητα "Ηχογράφηση" (Sound Recorder), αλλά εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με κάποιο συγκρεκριμένο πρόγραμμα, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που να πρέπει να ενεργοποιηθούν στο πρόγραμμα. Για συγκεκριμένες λεπτομέρειες, μελετήστε την τεκμηρίωση που συνοδεύει το πρόγραμμα.

Κοινά ζητήματα με μικρόφωνα

 • Η ένταση είναι απενεργοποιημένη ή είναι πολύ χαμηλή

  Εάν η ένταση είναι απενεργοποιημένη ή έχει οριστεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο, ενδέχεται να μην είστε σε θέση να ακούσετε ήχο όταν χρησιμοποιείτε το μικρόφωνο. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να ακούσετε τα αρχεία .wav χρησιμοποιώντας το εργαλείο "Ηχογράφηση" (Sound Recorder).
  • Στο μενού Αρχείο (File), κάντε κλικ στην εντολή Άνοιγμα (Open).
  • Εντοπίστε και κάντε κλικ σε ένα αρχείο .wav και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα (Open).
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Αναπαραγωγή (Play).
 • Τα ηχεία δεν είναι ενεργοποιημένα ή η ένταση είναι πολύ χαμηλή

  Εάν χρησιμοποιείτε ηχεία με ενισχυτή, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά συνδεδεμένα με την κάρτα ήχου και ενεργοποιημένα, καθώς και ότι το ρυθμιστικό έντασης είναι ανοιχτό.
 • Δεν μπορείτε να μιλήσετε ταυτόχρονα με άλλο άτομο

  Αυτό μπορεί να συμβεί όταν δεν χρησιμοποιείται η διπλή αμφίδρομη λειτουργία και από τους δύο συμμετέχοντες. Με το διπλό αμφίδρομο ήχο, εσείς και το άλλο άτομο μπορείτε να μιλήσετε (και να ακούσετε) ταυτόχρονα. Με τον απλά αμφίδρομο ήχο, εσείς και το άλλο άτομο πρέπει να μιλάτε με τη σειρά. Και οι δύο συμμετέχοντες πρέπει να έχουν κάρτες ήχου που να υποστηρίζουν τη διπλή αμφίδρομη λειτουργία για να μπορούν να μιλούν ταυτόχρονα. Ελέγξτε τις ιδιότητες κάθε κάρτας ήχου και βεβαιωθείτε ότι η διπλή αμφίδρομη λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.
 • Χρήση ήχου μέσω διακομιστή μεσολάβησης

  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χρήση του μικροφώνου σε περιβάλλον δικτύου, οι θύρες ήχου ενδέχεται να είναι κλειστές στο διακομιστή μεσολάβησης, οπότε, επικοινωνήστε με το διαχειριστή του δικτύου σας ή την υπηρεσία ISP.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 266677 - Τελευταία αναθεώρηση: Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2007 - Αναθεώρηση: 1.2
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows 98 Δεύτερη Έκδοση
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Λέξεις-κλειδιά: 
kbhardware kbhowto kbtshoot KB266677

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com