Microfoon-problemen oplossen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 266677 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

De meeste geluids kaarten bieden de mogelijkheid voor geluids invoer via een microfoon via de microfoon aansluiting van de geluids kaart. Dit kan handig zijn voor het opnemen van spraak of geluid op uw computer zijn. In dit artikel wordt beschreven hoe u problemen met microfoon in Windows 95, Windows 98 en Windows 98 Tweede editie.

OPMERKING: Gebruik effectiever de Microsoft Knowledge Base wilt doorzoeken, tref woorden die betrekking op uw probleem hebben. Als u zoekt voor het oplossen van problemen die niet in dit artikel wordt vermeld, zoekt u de Microsoft Knowledge Base opnieuw met behulp van tref woorden die worden vermeld in het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel:
242450Hoe u de Microsoft Knowledge Base met behulp van tref woorden

Meer informatie

Opmerking: de microfoon niet is afzonderlijk vermeld in Apparaatbeheer omdat via de geluids kaart. Voer de stappen in de volgende secties in de volg orde en test om te bepalen of het probleem opgelost na elk gedeelte is.

OPMERKING: De microfoon moet worden geselecteerd als de opname apparatuur in de tool(sndvol32.exe) van de Volume regeling.

Ga als volgt te werk om dit te controleren:

 1. Klik opStart, en klik vervolgens opUitvoeren.
 2. In deOpenvak, typSndvol32, en klik vervolgens opOK.
 3. Klik opEigenschappenop deOptiesmenu.
 4. In deVolume aanpassen voorklikt u opOpname.
 5. Klik opOK.
 6. In deMicrofoonControleer deSelecteerselectie vakje is ingeschakeld.
Alle eigenschappen weer gegeven in het gedeelte afs peel Volume regeling op zijn independet van de opname-instellingen. Zo kan u registreren via de microfoon te selecteren in de sectie opnemen en dempen wordt op de sectie afspelen. Vervolgens u kan geluid opnemen, maar wouldn't horen via de luidsprekers, terwijl u opneemt.

Controleer of uw Hardware

Als uw microfoon nooit heeft gewerkt, of meer werkt, controleert u de fysieke verbinding van de microfoon. Controleer of deze stevig is aangesloten op de microfoon aansluiting in plaats van de hoofd telefoon of luidspreker poort. Als u niet zeker weet welke poort juist is, kunt u de geluids kaart om te zien als deze is gemarkeerd (soms met een afbeelding van een microfoon), u kunt een proces van eliminatie gebruikt, raadpleegt u de documentatie bij uw hardware of neem contact op met de fabrikant van de hardware te controleren.

Geluids Recorder

 1. Voer het hulp programma geluids Recorder:

  Windows 95

  Klik opStart, wijsProgramma's, wijsAccessoires, wijsMul time dia, en klik vervolgens opGeluids Recorder.

  Windows 98

  Klik opStart, wijsProgramma's, wijsAccessoires, wijsEntertainment, en klik vervolgens opGeluids Recorder.
 2. Als u geluids Recorder wordt uitgevoerd, klikt u opRecord(de cirkel aan de rechterkant) en spreek in de microfoon. Als deze is aangesloten op de juiste aansluiting, moet de regel op het beeld scherm omhoog en omlaag verplaatsen. Als het niet verplaatst wordt, geluid is niet het via de microfoon. Als de regel wordt verplaatst, drukt u opStop, druk opTerugspoelen, en druk vervolgens opAfspelenom de opname te beluisteren. Als dit werkt, maar niet in uw programma werkt, raadpleegt u de sectie 'Met behulp van de microfoon in programma's' in dit artikel.
OPMERKING: Als u geluids Recorder niet is geïnstalleerd:
 1. Klik opStart, wijsInstellingen, klik opHet Configuratie scherm, en dubbel klik vervolgens opProgramma's toevoegen of verwijderen.
 2. Klik op deWindows Setupen klik opMul time dia, en klik vervolgens opDetails.
 3. Schakel deGeluids Recorderselectie vakje, klikt u opOK, en klik vervolgens opOK.
 4. Nadat geluids Recorder wordt uitgevoerd, volgt u de stappen hierboven om te testen.

Nog steeds opnemen niet

Als u niet een wav-bestand opnemen nadat u de stappen in de vorige sectie, kan er een probleem met de microfoon instellingen. Deze instellingen controleren:
 1. Dubbel klik op het luidspreker pictogram op de taakbalk en controleer of de microfoon-regelaar aan de boven- en dat deDempenselectie vakje is niet ingeschakeld. Als dempen is geselecteerd, klikt u op het selectie vakje.
 2. Selecteer eigenschappen in het Menu opties. SelecteerOpnameen klik opOK. Controleer deGeselecteerdControleer onder de microfoon is ingeschakeld en dat de schuif regelaar microfoon boven.
 3. Probeer het opnieuw opnemen van een wav-bestand.

De luidspreker staat niet op de taakbalk

Als de luidspreker niet op de taakbalk:
 1. Klik opStart, wijsInstellingen, klik opHet Configuratie scherm, en dubbel klik vervolgens opMul time dia.
 2. Schakel deVolume regeling op de taakbalk weer gevenhet selectie vakje en klik vervolgens opOK.
Als u een wav-bestand kan niet opneemt, is waarschijnlijk een hardware-gerelateerde oorzaak en moet u de voorgaande stappen proberen met een andere microfoon of neem contact op met de hardwarefabrikant van uw.

Informatie over de microfoon in programma's

Als u een. wav in geluids Recorder kan opnemen, maar u steeds problemen in een bepaald programma ondervindt nog, kunnen er instellingen die in het programma moeten worden ingeschakeld. Raadpleeg de documentatie bij het programma voor specifieke details.

Veelvoorkomende problemen met microfoons

 • Volume is uitgeschakeld of zeer laag

  Als het volume is uitgeschakeld of zeer laag is ingesteld, kunt u mogelijk niet wanneer u de microfoon gebruikt worden gehoord. Dat u wav-bestanden hoort controleren met het gereedschap geluids Recorder.
  • Op deBestandmenu, klikt u opOpen.
  • Zoek en klik op een. wav-bestand en klik opOpen.
  • Klik opAfspelen.
 • Luidsprekers niet op of het volume is laag

  Als u luidsprekers versterkt, controleren of deze correct zijn aangesloten op de geluids kaart, en dat ze zijn ingeschakeld en het volume besturings element is ingeschakeld.
 • Kan niet tegelijk met iemand spreken

  Dit kan gebeuren als beide deelnemers geen full-duplex wordt gebruikt. Met full-duplex audio u en de andere persoon kunnen spreken (en beluisteren) tegelijk. Met half-duplex-audio, moeten u en de andere persoon om de beurt wanneer u spreekt. Beide deelnemers hebben geluids kaarten die ondersteuning bieden voor full-duplex-mogelijkheden voor u tegelijk spreken. Controleer de eigenschappen van de geluids kaart en ervoor zorgen dat full-duplex is ingeschakeld.
 • Audio via een proxyserver gebruiken

  Als u hebt met het gebruik van uw microfoon in een net werk omgeving problemen, het audio-poorten kunnen worden gesloten op de proxyserver, neem contact op met uw net werk beheerder of Internetprovider.

Eigenschappen

Artikel ID: 266677 - Laatste beoordeling: maandag 26 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbhardware kbhowto kbtshoot kbmt KB266677 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:266677

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com