Cikk azonosítója: 267904 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ez a cikk a metabázis szerkesztésével kapcsolatos információkat is tartalmaz. A metabázis szerkesztését megelőzően győződjön meg arról, hogy rendelkezik a metabázis megfelelő biztonsági másolatával, amelyből szükség esetén végrehajtható az adatok visszaállítása. A szükséges műveletekről az MMC (Microsoft Management Console) konzol súgójának konfigurációk biztonsági mentését és visszaállítását ismertető témaköre nyújt bővebb felvilágosítást.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A MetaAcl.vbs eszköz használatával módosíthatja az Internet Information Services (IIS) metabázisokban megadott alapértelmezett engedélyeket.

Lehet, hogy a rendszer a következő IIS hibaüzenetről irányította át a Microsoft Tudásbázis jelen cikkére:
System.Web.Hosting.HostingEnvironmentException: Az IIS metabázis nem érhető el. Az ASP.NET futtatásához használt folyamatnak olvasási hozzáféréssel kell rendelkeznie ehhez az IIS metabázishoz (például: IIS://kiszolgálónév/W3SVC). A metabázis-engedélyek módosításáról a következő webhelyen talál további információt: http://support.microsoft.com/?kbid=267904.
Azért jelent meg ez a hibaüzenet, mert a metabázis-engedélyek nem elegendőek vagy nem megfelelően vannak beállítva.

A hiba megoldásához a módosítsa a metabázis-engedélyeket MetaAcl eszköz használatával. A MetaAcl eszközről és a hozzáférés-szabályozási listák (ACL-ek) működéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
326902 Hozzáférés-szabályozási listák és a MetaAcl használata a metabázis ACL-engedélyek módosításához (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)

További információ

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontjából:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A MetaAcl.exe csomag letöltése.
Kiadás dátuma: 2003. július 16.

A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb víruskereső szoftverrel ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva a fájl jogosulatlan módosítását.

A Metaacl.exe fájl az alábbi fájlokat tartalmazza:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
File nameSize
Metaacl.vbs7,380 bytes
EULA.txt1,652 bytes


A Metaacl.vbs eszköz használatáról részletes a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál további információt:
326902 Hozzáférés-szabályozási listák és a MetaAcl használata a metabázis ACL-engedélyek módosításához (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
Megjegyzés: Ha az ASP.Net 2.0 verziót használja, és egy Windows felhasználói fiók számára kell metabázis-engedélyeket biztosítania, ne használja a MetaAcl eszközt. Ehelyett futtassa az ASP.NET IIS regisztrációs eszköz parancsot a -ga kapcsolóval. A következő parancs például engedélyeket biztosít az IIS metabázishoz a <WindowsFelhasználóiFiók> nevű Windows felhasználói fiók számára:
aspnet_regiis -ga <WindowsFelhasználóiFiók>
Figyelmeztetés: A metabázis helytelen szerkesztése komoly problémákhoz vezethet, amelyek a metabázist használó alkalmazások újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem szavatolja, hogy a metabázis nem megfelelő módosításából fakadó problémák elháríthatóak, ezért a metabázis-szerkesztést csak saját felelősségére hajtsa végre.

Megjegyzés: A metabázis szerkesztése előtt minden esetben készítsen arról biztonsági másolatot.

Hivatkozások

További információért olvassa el a Microsoft Tudásbázis következő cikkét, vagy látogasson el a Microsoft következő webhelyeinek valamelyikére:
326902 Hozzáférés-szabályozási listák és a MetaAcl használata a metabázis ACL-engedélyek módosításához (Előfordulhat, hogy a tartalom angol nyelven érhető el)
IIS metabázis (IIS 6.0)
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/43a51d34-7c81-413b-9727-ec9a19d0b428.mspx?mfr=true
AdminACL metabázis-tulajdonság (IIS 6.0)
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/791d575e-5364-45a9-90ef-4dfd23f38d67.mspx?mfr=true
IIS metabázis (IIS 5.0)
http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/Bb727104.aspx
ABO objektumok az IIS szolgáltatásokban
http://msdn.microsoft.com/hu-hu/library/ms525530.aspx
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 267904 - Utolsó ellenőrzés: 2012. május 21. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Internet Information Services 6.0
Kulcsszavak: 
kbproductlink kbresolve kbdownload kbfile kbgraphxlinkcritical kbinfo KB267904
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com