Artikkel-ID: 267904 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Viktig Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du endrer metabasen. Før du redigerer metabasen, må du bekrefte at du har en sikkerhetskopi som du kan gjenopprette hvis det oppstår et problem. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se i emnet "Sikkerhetskopiere/gjenopprette konfigurasjon" i Hjelp i Microsoft Management Console (MMC).
Vis alt | Skjul alt

Sammendrag

Du kan bruke MetaAcl.vbs-verktøyet for å endre standardtillatelsene som er innstilt på Internet Information Services (IIS)-metabasen.

Du har kanskje blitt omadressert til denne Microsoft Knowledge Base-artikkelen fra følgende IIS-feilmelding:
System.Web.Hosting.HostingEnvironmentException: Mislyktes med å få tilgang til IIS-metabasen. Prosesskontoen som brukes til å kjøre ASP.NET, må ha lesetilgang til IIS-metabasen (f.eks. IIS: //servernavn/W3SVC). Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du endrer tillatelser for metabasen, kan du se http://support.microsoft.com/?kbid=267904.
Du mottar denne feilmeldingen fordi tillatelsene for metabasen er utilstrekkelige, eller fordi tillatelsene er feil innstilt.

For å rette opp denne feilen kan du bruke MetaAcl-verktøyet til å endre tillatelser for metabasen. Hvis du vil ha mer informasjon om MetaAcl-verktøyet og om hvordan tilgangskontrollistene (ACL) fungerer, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
326902 Tilgangskontrollister (ACLer) og bruke MetaAcl for ACL-tillatelsesendringer i metabasen (Dette kan være på engelsk)

Mer informasjon

Følgende fil kan lastes ned fra Microsoft Download Center:
Skjul dette bildetVis dette bildet
Last ned
Last ned Metaacl.exe-pakken nå.
Utgivelsesdato: 16. juli 2003

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du laster ned Microsoft-støttefiler, kan du klikke følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
119591 Laste ned Microsoft-støttefiler fra elektroniske tjenester
Microsoft har søkt etter virus i denne filen. Microsoft brukte det nyeste antivirusprogrammet som var tilgjengelig da filen ble gjort tilgjengelig. Filen er lagret på servere med forbedret sikkerhet for å forhindre at uvedkommende gjør endringer i filen.

Metaacl.exe-filen inneholder følgende filer:
Skjul denne tabellenVis denne tabellen
File nameSize
Metaacl.vbs7,380 bytes
EULA.txt1,652 bytes


Hvis du vil ha fullstendige opplysninger om hvordan du bruker MetaAcl.vbs-verktøyet, klikker du på følgende artikkel i Microsoft Knowledge Base:
326902 Tilgangskontrollister (ACLer) og bruke MetaAcl for ACL-tillatelsesendringer i metabasen (Dette kan være på engelsk)
Merk Hvis du bruker ASP.Net 2.0 og må gi metabasetillatelser til en Windows-brukerkonto, må du ikke bruke MetaAcl-verktøyet. Kjør i stedet registreringsverktøykommandoen ASP.NET IIS sammen med -ga-alternativet. For eksempel gir følgende kommando Windows-brukerkontoen <WindowsUserAccount> tillatelser til IIS-metabasen:
aspnet_regiis -ga <WindowsUserAccount>
Advarsel Hvis du redigerer metabasen på feil måte, kan dette skape alvorlige problemer som gjør at du må installere alle produkter som bruker metabasen, på nytt. Microsoft garanterer ikke at problemer som er forårsaket av feilredigering av metabasen, kan løses. Rediger metabasen på egen risiko.

Merk! Du bør alltid sikkerhetskopiere metabasen før du redigerer den.

Referanser

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende artikkel i Microsoft Knowledge Base, eller gå til hvilket som helst av følgende Microsoft-webområder:
326902 Tilgangskontrollister (ACLer) og bruke MetaAcl for ACL-tillatelsesendringer i metabasen (Dette kan være på engelsk)
IIS Metabase (IIS 6.0)
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/43a51d34-7c81-413b-9727-ec9a19d0b428.mspx?mfr=true
AdminACL Metabase Property (IIS 6.0)
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/WindowsServer2003/Library/IIS/791d575e-5364-45a9-90ef-4dfd23f38d67.mspx?mfr=true
IIS Metabase (IIS 5.0)
http://technet.microsoft.com/nb-no/library/Bb727104.aspx
Admin Base Objects in IIS
http://msdn.microsoft.com/nb-no/library/ms525530.aspx
Obs! Dette er en "FAST PUBLISH"-artikkel som er opprettet direkte innenfor Microsofts kundestøtteorganisasjon. Informasjonen her leveres "som den er" som svar på problemer som kan oppstå. Som et resultat av den korte tiden det tar å gjøre materialet tilgjengelig, kan det inneholde skrivefeil, og det kan når som helst og uten forvarsel bli revidert. Se Vilkår for bruk for mer informasjon.

Egenskaper

Artikkel-ID: 267904 - Forrige gjennomgang: 22. mai 2012 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Internet Information Services 6.0
Nøkkelord: 
kbproductlink kbresolve kbdownload kbfile kbgraphxlinkcritical kbinfo KB267904

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com